Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

«Κήρυξη πολέμου» για τους Κούρδους η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία

Κούρδοι πολιτοφύλακες των YPG (Φωτο αρχείου)
Πηγή: Associated Press
Ιδιαίτερα υψηλός είναι ο κίνδυνος μία άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους της Συρίας, όπως προκύπτει από δηλώσεις και των δύο πλευρών, με αφορμή την έντονη κινητικότητα του τουρκικού στρατού τις τελευταίες εβδομάδες στη βόρεια Συρία.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Σίπαν Χέμο, διοικητής της κουρδικής πολιτοφυλακής, η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων κοντά σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, που ελέγχονται από τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής (YPG), ισοδυναμεί με μια «κήρυξη πολέμου» που μπορεί να πυροδοτήσει συγκρούσεις στις επόμενες μέρες.

«Αυτές (οι τουρκικές) προετοιμασίες έχουν φτάσει στο επίπεδο μιας κήρυξης πολέμου και μπορεί να οδηγήσουν στο ξέσπασμα πραγματικών συγκρούσεων εντός των επόμενων ημερών», τόνισε ο Χέμο με σχόλια του στο Ρόιτερς. «Δεν θα παραμείνουμε απαθείς ενάντια σε αυτήν την πιθανή επιθετικότητα», σημείωσε.

Από την άλλη πλευρά, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς υποστήριξε ότι η στρατιωτική προετοιμασία της Τουρκίας είναι ένα νόμιμο μέτρο ενάντια στην απειλή που θέτουν οι δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής στην περιοχή Αφρίν. Διεμήνυσε επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα απαντήσουν σε κάθε εχθρική κίνηση.

Παράλληλα προειδοποίησε τις κουρδικές δυνάμεις να μην προσπαθήσουν να εκδιώξουν τους Άραβες και Τουρκμένους κατοίκους της πόλης Τελ Ριφάτ, που βρίσκεται κοντά στην Αφρίν.
Πηγή: 902
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.