Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

43 χρόνια μετά «άκρως απόρρητα»

Μια μέρα πριν από την μαύρη επέτειο της 15ης Ιουλίου του 1974 ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα παραδώσει σε ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της κυπριακής Βουλής το αρχείο της εξεταστικής επιτροπής για το φάκελο της Κύπρου.

Το υλικό, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, είχε γίνει αντικείμενο μελέτης και αξιολόγησης από την εξεταστική επιτροπή στο διάστημα από το 1986 έως τον Οκτώβριο του 1988, οπότε και είχαν κατατεθεί τα σχετικά πορίσματα.

Για το συμπληρωματικό πρωτόκολλο εξήγησε ότι προβλέπει πως έγγραφα που εντοπίστηκαν με διαβάθμιση «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο», επιπλέον εκείνων των εγγράφων που είχαν έρθει σε γνώση της εξεταστικής επιτροπής του Φακέλου της Κύπρου και είχαν συζητηθεί, αποτελούν μεν αναπόσπαστο μέρος του υλικού, ωστόσο για οποιαδήποτε χρήση του απαιτείται κοινή έγγραφη άδεια ή οδηγία των προέδρων των δύο Κοινοβουλίων.

Είπε, επίσης, πως επειδή αυτά τα έγγραφα έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και υπάρχει νομοθεσία και διεθνείς δεσμεύσεις, θα κινηθεί η απαιτούμενη διαδικασία για τον αποχαρακτηρισμό του μεγαλύτερου μέρους και συνεπώς δεν θα δοθούν άμεσα στην Κύπρο.
Καθώς όμως έχει αναγνωριστεί ότι τα διαβαθμισμένα αυτά έγγραφα αποτελούν μέρος του Φακέλου της Κύπρου, θα παραδοθούν όταν δεν θα τα «βαρύνει» οποιοδήποτε νομικό ή άλλο κώλυμα.

Βέβαια την ώρα που και αυτό το πρωινό θα ηχούν οι σειρήνες, θυμίζοντας εκείνη την αποφράδα μέρα, είναι και κάποιοι που γνωρίζουν πολύ καλά τι εκτυλίχθηκε 43 χρόνια πριν. Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είχαν όλοι τον ίδιο ρόλο στο πραξικόπημα που έδωσε το άλλοθι στον Τούρκο κατακτητή για να εισβάλει στη χώρα μας.

Από τη μια η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού και από την άλλη μια χούφτα ΕΟΚΑβητατζήδες, συνειδητοί φασίστες.

Από τη μια χιλιάδες τίμιοι πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Από την άλλη οι πουλημένοι με τα αργύρια της χούντας, που μόλις έγινε η εισβολή έτρεξαν να κρυφτούν για να μην πολεμήσουν.

Χρόνια μετά επανεμφανίστηκαν ως «κύριοι» σε καρέκλες εξουσίας δίνοντας ακόμη και μαθήματα ιστορίας. Ωστόσο όσα χρόνια και αν περάσουν η προδοσία δεν μπορεί να ξεχαστεί.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν υπάρχουν αυτοί που θα υπενθυμίζουν για το έγκλημα με θύμα τον τόπο και το λαό μας. Και έγκλημα δίχως εγκληματίες δεν υπάρχει. Άλλωστε είναι εδώ και ο Πενταδάχτυλος για να μας το υπενθυμίζει.

43 χρόνια μετά, με τόσο αίμα που χύθηκε, ως μοναδική δικαίωση παραμένει η επανένωση της πατρίδας και του λαού μας. Ως απάντηση
Πηγή: Χαραυγή

7 σχόλια:

  1. Κύπρος ενιαία Ανεξάρτητη ένα κράτος χωρίς ξένα Στρατεύματα για όλο τον λαό της. Για το έγκλημα του 1974 φταίνε οι Αστικές Τάξεις στις δυο χώρες οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ. Φταίνε και άλλα πράγματα ποιό πίσω. Η Εγκληματική δράση του Γρίβα και της ΕΟΚΑ σε βάρος των Τουρκοκυοπρίων με τις σφαγές που γίνανε. Και τα αντίστοιχα απο την άλλη μεριά μέσα στους Σχεδιασμούς των Αστικών Τάξεων των δυο χωρών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στόχος ήταν η ΝΑΤΟποίηση ενός ανεξάρτητου κράτους σε στρατηγικό σημείο που άνηκε στους "αδέσμευτους".
      Στην συμπαιγνία για αυτό πήραν μέρος οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις, η Κυπριακή ακροδεξιά, το ΝΑΤΟ εξ'ολοκλήρου.
      Δεν τους βγήκε βέβαια επακριβώς το αρχικό σχέδιο (για "διπλή ένωση"), αλλά την δουλίτσα τους την έκαναν στις πλάτες του λαού της της Κύπρου.
      Εξού και μέχρι σήμερα τα σχετικά έγγραφα είναι "άκρως απόρρητα".
      Γιατί κάποιοι από τους πρωταγωνιστές του δράματος ζουν ακόμη...

      Διαγραφή
    2. Οπως τα λες είναι συμφωνούμε. Να συμπληρώσω τον Εγκληματικό ρόλο του Γρίβα και της ΕΟΚΑ στις σφαγές Τουρκοκυπρίων και τις Αντίστοιχες της Βουλκαν με Ελληνοκύπτιους. Ο Εθνικισμός και ο Φασισμός σε ρόλο Μαιμού ...αντιαποικιακό.... αγώνα όταν απουσιάζουν αυτοί που πρέπει. Την καλημέρα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Τι να τα κάνεις τα πορίσματα όταν ο τόπος ματαχρειάζεται ήρωες και θάματα...
    http://tinyurl.com/y9bk93hq

    "Δεν εξηγείται επιστημονικα ή με τη λογική."
    http://tinyurl.com/ybb323xy

    Όποιος ζήσει ας μολογήσει.

    +οδοιπόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @+οδοιπόρος:
      Επιστροφή στον μεσαίωνα, κ όχι στον δικό μας που είχαμε κ πέντε ψήγματα πολιτισμού, στον ατόφιο μεσαίωνα, τον δυτικό.
      Σε λίγο θα αρχίσουν να καίνε κ μάγισσες...

      Διαγραφή
    2. Μιλάμε πραγματικά για τρικυμία στον Εγκέφαλο. Τι να πει κανείς. Θα αναστηθούνε....οι Νεκροί..... ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Και να σκεφτείς οτι σήμερα είναι η Επετειος της Γαλλικής Αστικής Επανάστασης το 1789. Μιλάμε για τραγωδία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.