Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Νεότερα από το Συριακό μέτωπο

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ: Η ρωσική αεροπορία θα καταρρίπτει «κάθε ιπτάμενο αντικείμενο» στις περιοχές που επιχειρεί στη Συρία


Με πιο σκληρή στάση στο στρατιωτικό μέτωπο στη Συρία απειλεί η Ρωσία, μετά την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους από τις ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα θεωρεί ως στόχο κάθε ιπτάμενο αντικείμενο που πετάει στον εναέριο χώρο της Συρίας στις περιοχές όπου επιχειρεί η ρωσική αεροπορία.

Στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο χαρακτηρίζει την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους «κυνική παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας» και τις επανειλημμένες αεροπορικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ με πρόσχημα «την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων ενός κράτους-μέλους του ΟΗΕ ως «ωμές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και στην ουσία στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας».

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Αμύνης αναφέρει ότι η Ρωσία «από τις 19 Ιουνίου διακόπτει τη συνεργασία με την αμερικανική πλευρά στο πλαίσιο του μνημονίου για την αποτροπή ατυχημάτων και την ασφάλεια των πτήσεων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία και απαιτεί από την αμερικανική διοίκηση λεπτομερή έρευνα, όπως και να παρουσιάσει τα αποτελέσματά της και τα μέτρα που έχει λάβει».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, οι ΗΠΑ δεν επιδίωξαν να επικοινωνήσουν με τη Ρωσία, μέσω του διαύλου επικοινωνίας μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον του συριακού μαχητικού.
Πηγή: 902

Αναστολή της συμμετοχής στις αεροπορικές επιδρομές ανακοίνωσε η Αυστραλία - Αποκατάσταση της επικοινωνίας με τη Ρωσία ζητούν οι ΗΠΑ


Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί στη Συρία ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός με πρόσχημα τη δράση του «Ισλαμικού Κράτους», μετά την ανακοίνωση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που ακολούθησε την κατάρριψη ενός συριακού καταδιωκτικού από αμερικανικό αεροσκάφος.

«Ως προληπτικό μέτρο, οι επιχειρήσεις πληγμάτων των αυστραλιανών δυνάμεων άμυνας (ADF) στη Συρία σταμάτησαν προσωρινά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της εκπρόσωπος του αυστραλιανού στρατού.

«Το προσωπικό των ADF θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την αεροπορική κατάσταση στη Συρία και μία απόφαση για την επανάληψη των αεροπορικών επιχειρήσεων των ADF στη Συρία θα ληφθεί εν καιρώ», δήλωσε η Αυστραλή εκπρόσωπος.

«Οι επιχειρήσεις των ADF στο Ιράκ συνεχίζονται στο πλαίσιο του συνασπισμού».

Οι ΗΠΑ επιθυμούν την αποκατάσταση του δίαυλου επικοινωνίας με τη Ρωσία


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επιθυμούν να αποκατασταθεί ο δίαυλος στρατιωτικής επικοινωνίας, την αναστολή του οποίου ανακοίνωσε χθες η Μόσχα.

Ο δίαυλος αυτός «λειτουργούσε καλά τους τελευταίους οκτώ μήνες» και «θα εργαστούμε τις επόμενες ώρες στο διπλωματικό και στρατιωτικό πεδίο για να αποκαταστήσουμε» την επικοινωνία αυτή μεταξύ των γενικών στρατηγείων της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, δήλωσε χθες Δευτέρα ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ στρατηγός Τζο Ντάνφορντ.

Η ένταση οξύνθηκε μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν, επίσης σύμμαχο της Δαμασκού, για πρώτη φορά εναντίον στόχων του ΙΚ στη Συρία.

Το Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν προσαρμόσει τις αεροπορικές τους επιχειρήσεις στη Συρία μετά το συμβάν, που όξυνε την ένταση.

«Για προληπτικούς λόγους αλλάξαμε τη θέση των αεροσκαφών μας πάνω από τη Συρία ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε με πλήττουμε τις δυνάμεις του ΙΚ, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των πληρωμάτων μας», δήλωσε ο ταγματάρχης Έντριαν Ράνκιν-Γκάλογουεϊ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Πηγή: 902  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.