Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Η Αβάνα «καταγγέλλει» την απόφαση του Τραμπ να σκληρύνει το εμπάργκο

Η κυβέρνηση της Κούβας «κατήγγειλε» τα μέτρα που αποφάσισε να ληφθούν εναντίον της νήσου ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για μια εξέλιξη που πλήττει τις διμερείς σχέσεις.

Η Αβάνα κρίνει ότι η Ουάσινγκτον ξαναγυρίζει στις εξαναγκαστικές μεθόδους του παρελθόντος με τη νέα πολιτική που αποφάσισε να υιοθετήσει όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας, σύμφωνα με μια κυβερνητική ανακοίνωση που αναγνώστηκε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Για την κυβέρνηση της Κούβας, τα αμερικανικά «νέα μέτρα για να σφίξει κι άλλο το εμπάργκο» που είχε επιβληθεί το 1962 είναι «καταδικασμένα να αποτύχουν» και σε κάθε περίπτωση δεν θα εξασθενήσουν την επανάσταση στη νήσο.

Ακόμη, η Αβάνα κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για πολικές σκοπιμότητες.

Μολαταύτα, η Κούβα επανέλαβε ότι έχει τη βούληση να συνεχίσει έναν «διάλογο με αμοιβαίο σεβασμό» με τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως θέλει τη διμερή «συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» αλλά χωρίς να αμφισβητείται η εθνική της κυριαρχία.

Χθες Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Μαϊάμι ότι ακυρώνει μονομερώς την συμφωνία των ΗΠΑ με την Κούβα για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων που είχαν συνάψει ο Ραούλ Κάστρο και ο Μπαράκ Ομπάμα το 2015.
Πηγή: Καθημερινή

10 σχόλια:

  1. Πως κρίνεις αυτή την εναλλαγη στην Τακτική των ΗΠΑ μετά απο τόσα βήματα της Κούβας προς τον Καπιταλισμό. Καλημέρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      ή οι αμερικάνοι είναι ντιπ γίδια που δεν καταλαβαίνουν πως η Κούβα είναι θέμα χρόνου να καπιταλιστικοποιηθεί κ παίρνουν τσάμπα μέτρα, ή κάποιοι βιάστηκαν να μοιρολογήσουν ζωντανή την Κουβάνικη επανάσταση.
      Άλλη εξήγηση εκ των δύο, δεν βλέπω...

      Διαγραφή
    2. Οχι Σύντροφε οι Αμερικάνοι δεν είναι γίδια αλλάξανε τακτική και υπάρχει εξήγηση. Κανεις δεν βιάστηκε να μοιρολογήση την Επανάσταση. Σίγουρα θα έχεις δει τα στοιχεία της σ. Δανάη Χέλμη στον Προσυνεδριακό για το πόσες Καπιταλιστικές επιχειρήσης υπάρχουν σήμερα στην Κούβα. Εχωντας πλέον την Εμπειρία της ΕΣΣΔ του 1956 δεν νομίζω οτι βιάστηκα. Μακάρι πάντως να είμαι εγω λάθος. ΟΙ Αμερικάνοι αλλάξανε τακτική για να πιέσουνε στο Εσωτερικό της Κούβας για να τελειώνουνε ποιό γρήγορα με το Οκοδόμημα. Αυτή είναι η γνώμη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αυτό ακριβώς, οι αμερικάνοι μόνο γίδια δεν είναι. Κάθε άλλο θα έλεγα.
      Οι επικεφαλής λοιπόν της παγκόσμιας αντεπανάστασης αντιμετωπίζουν την Κούβα σαν κράτος επαναστατικό που πρέπει να συντριβεί, και γνωρίζουν πολύ καλά το τι κάνουν.
      Τα υπόλοιπα είναι "πράσινα δαμάσκηνα κ ψιλές ελιές", που έλεγε κ μια ψυχή κάποτε....

      Διαγραφή
    4. Εγω λέω ξανα. Μακάρι να έχεις εσύ δίκιο και εγώ ο απαισιόδοξος λάθος. Και το λέω ειλικρινά. Καλή Κυριακή. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
  2. Τώρα οκ, οι Αμερικανοί κάνουν τη δουλειά την οποία ξέρουν καλύτερα από όλους.
    Η κυβέρνηση της Κούβας, που πίστευε και πιστεύει ότι μπορεί να συνυπάρξει και να συνεργαστεί με τον ιμπεριαλιστή κάνει καλά τη δουλειά της; Πόσο μάλλον όταν περιμένει και θέλει να έχει «διάλογο με αμοιβαίο σεβασμό», και «συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» αλλά χωρίς να αμφισβητείται η εθνική της κυριαρχία.
    Δηλαδή οκ, τα καταλαβαίνω όλα, αλλά την καλλιέργεια αυταπατών δεν τη καταλαβαίνω...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Διπλωματική γλώσσα είναι, όχι καλλιέργεια αυταπατών.
      -Τι ήθελες δηλαδή να τους πουν, "οκ εμείς καλές σχέσεις θέλουμε, αλλά άμα δεν γουστάρετε κιόλας, θα μας κλάσετε μια μάντρα ρε φονιάδες των λαών";

      Διαγραφή
    2. Τι να σου πω, πάντως είναι μια στάση περίεργη, η μπορεί εγώ να τη βλέπω έτσι.
      Καλή και ωραία η διπλωματική γλώσσα (εγώ προσωπικά τη σιχαίνομαι μα δε μου πέφτει λόγος), αλλά δεν νομίζω ότι είναι απλά λόγια χωρίς νόημα. Φαίνεται στη πράξη, σε ένα βαθμό να τα εννοούνε - πιστεύουν κάτι που είναι κρίμα.

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. @Κώστας:
      Το τι πιστεύουν, το λένε καθαρά κ χωρίς φιοριτούρες:
      "...τα αμερικανικά «νέα μέτρα για να σφίξει κι άλλο το εμπάργκο» που είχε επιβληθεί το 1962 είναι «καταδικασμένα να αποτύχουν» και σε κάθε περίπτωση δεν θα εξασθενήσουν την επανάσταση στη νήσο. .."

      Διαγραφή
    4. Σωστό και αυτό. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να επικοινωνείς και να είσαι ξεκάθαρος σε ένα κόσμο τόσο σύνθετο, που πάει κάθε μέρα από το κακό στο χειρότερο.

      Κώστας

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.