Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Live: Η παρέλαση για την μέρα της νίκης στην Λ.Δ.Ντονέσκ

24 σχόλια:

  1. Η Μεγάλη μέρα της Νίκης της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού η 9η ΜΑΗ του 1945 με επικεφαλής των Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ και τον ΖΟΥΚΩΦ. ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιγράφω από "Ρίζοσπάστη"
    «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (ο όρος βεβαίως δεν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο, αφού πρόκειται για αστικά καθεστώτα που προσβλέπουν προς τη Ρωσία).
    Χρήστος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Χρήστος Κ.:
      Ο όρος "λαϊκές δημοκρατίες" για αυτές του Ντονέσκ και Λουγκάνσκ,εξαρχής σηματοδοτούσε το επιδιωκόμενο και όχι το συντελεσμένο.

      Οι υπεραπλουστεύσεις εδώ (όπως και παντού συνήθως) δεν βοηθάνε.
      Το εάν στα συγκεκριμένα του κόσμου θα οικοδομηθεί ή όχι σοσιαλισμός κάποια στιγμή εξακολουθεί να είναι ένα ανοιχτό ζήτημα πάλης, και σίγουρα η μικρότερη διεθνιστική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει κάποιος σε αυτούς που διεξάγουν την πάλη αυτή, είναι να πει πως δεν υφίσταται καν.

      Κατά τα λοιπά τώρα, από αυτά που ξέρω, το ΚΚΕ είναι το μόνο δυτικοευρωπαϊκό Κόμμα που έχει αναγνωρίσει de facto την κρατική υπόσταση των Λ.Δ.Ντονέσκ και Λουγκάνσκ, με την αποστολή παρατηρητών στις εκλογές τους.

      http://www.902.gr/eidisi/politiki/54260/apostoli-antiprosopeias-toy-kke-stin-anatoliki-oykrania

      Διαγραφή
    2. Θα μου επιτρέψεις κάτι. Το μέγεθος και η Αξία της Διεθνής βοήθειας είναι πολύ σημαντική όταν δεν αφήνεις να δημιουργηθούν αυταπάτες και αυτό κάνει το ΚΚΕ. Γιατί όπως σωστά λες και εσύ είναι το ζητούμενο. Την Καλησπέρα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Τι αυταπάτες μωρέ Παναγιώτη, πως η ανακήρυξη μιας Λ.Δ. δεν συνεπάγεται κ σοσιαλιστικό μετασχηματισμό από την επόμενη μέρα;
      Αυτονόητα είναι αυτά.
      Εδώ η ΕΣΣΔ και μέχρι το '25 που τελείωσε η ΝΕΠ, καπιταλιστικές οικονομικές σχέσεις είχε.
      Μην τρελλαθούμε και εντελώς...

      Διαγραφή
    4. Την γνώμη μου στην είπα δεν θεωρώ οτι κάνει λάθος το ΚΚΕ που το ξεκαθαρίζει συνεχώς περι τίνος πρόκειται. Την σύγκρισει που κάνεις με την Επανάσταση των Μπολσεβίκων του 1917 διαφωνω. Σε κάθε περίπτωση μετά το 1991 δεν αφήνουμε περιθώριο για αυταπάτες. Το πληρώσαμε πανάκριβα. Οπως και να έχει στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι δεν διαχωρίζουμε κανένα. Πάντα σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ Καλή συνέχεια. ΠΑΝΑΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν ταύτισα κάτι (όσο αφορά την Οχτωμβριανή εννοώ), είπα "ακόμη και εκεί..." (είχαν καπιταλισμό ως το '25).
      Είμαι πολύ προσεκτικός στον να μην ταυτίζω ανόμοια πράγματα και καταστάσεις.
      Άλλοι το συνηθίζουν αυτό.

      Διαγραφή
    6. Ολα καλά. Αν εννοείς εμένα να το διευκρινήσουμε. Μέσα στους απλούς ανθρώπους δεν ταυτίζω τίποτα. Την ταύτιση την κάνω στα Κόμματα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Μιλάω για την ταύτιση ανάμεσα σε διαφορετικούς χώρους, χρόνους και καταστάσεις, που και εσύ την έχεις κάνει πολλές φορές.
      Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά οφείλονται να χρησιμοποιούνται κάθε φορά.

      Διαγραφή
    8. Εγω και εσύ είμαστε στην ίδια όχθη άσχετα με τις διαφωνίες μας που τις έχουμε πει πολλές φορές. Καλημέρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Φυσικά.
      Διαφωνία δεν σημαίνει κ εχθρότητα.
      Εάν εξάλλου συμφωνούσαμε πάντα όλοι σε όλα, ούτε τα λάθη μας θα μπορούσαμε να βρούμε, ούτε και να τα διορθώσουμε

      Διαγραφή
    10. Ασφαλώς. Εχθρότητα δεν σου έχω δείξει ποτέ. Ξέρω να ξεχωρίζω τα ... παιδιά... απο μακρία. Πάντα έχουμε να μάθουμε κάτι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Στις εκεί εκλογές δεν ήταν που απαγορεύτηκε η συμμετοχή ΚΚ; Διορθωσέ με αν κάνω λάθος.
    DogTired

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αυτά που ξέρω εγώ, το εκεί ΚΚ (ΚΚ Ντονέσκ-Ντονμπάς) συγχωνεύθηκε με κάποιες άλλες κομμουνιστικές οργανώσεις στο εργατικό Κόμμα Ντονμπάς (https://fadomduck2.blogspot.gr/2016/02/blog-post_82.html#more).
      Οι όποιες πιέσεις αφορούσαν από επίσης θυμάμαι το ζήτημα του να μην κατέβουν γεινκά αυτόνομα κομματικά ψηφοδέλτια στις εκλογές σε λαϊκομετωπική λογική (ή πρόφαση προκειμένου να κάνουν τα γλυκά μάτια στους Ρώσους-δεν το αποκλείω καθόλου).
      Όπως και έχει, δεν είναι κάτι που σχετίζεται με την απαγόρευση του ΚΚ στην δυτική Ουκρανία, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.
      Πόσο μάλλον που θα ήταν παράλογη η απαγόρευση του τοπικού ΚΚ, την ίδια στιγμή που είναι απόλυτα νόμιμες οι ένοπλες κομμουνιστικές μιλίτσιες
      (http://redstaroverdonbass.blogspot.com/2017/05/in-memory-of-fallen-donbass-fighter.html)
      -Δεν βρίσκεις;

      Διαγραφή
    2. TRASH. Θα μου επιτρέψεις κάτι. Ασφαλώς και η Απαγόρευση που υπάρχει στην Δυτική Ουκρανία είναι το Βασικό. Η απειλή απαγόρευσης όμως για να μη κατέβει αυτοτελώς το Κ.Κ αλλά σε ...λαικομετωπική λογική... δεν το κρίνεις σαν κάτι κακό με βάση και την εμπειρία του ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Φυσικά και προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν, φυσικά και διεξάγεται και ταξική πάλη εκτός από τον αντιφασιστικό-εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και εκεί.
      Σε αυτό εδώ το μπλογκ έχω δημοσιεύσει εξάλλου τις καταγγελίες για ελλειπή εφοδιασμό των "κόκκινων" πολιτοφυλακών από την κεντρική κυβέρνηση των Λ.Δ. Ντονέσκ-Ντονμπάς.
      Οστώσο, οφείλουμε να διευκρινίζουμε κάποια πράγματα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
      Είναι άλλο αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία ή στις Βαλτικές π.χ., και άλλο αυτό που συμβαίνει εκεί όπου οι κομμουνιστές έχουν μέχρι και ένοπλα δικά τους τμήματα.
      Αυτά πρέπει να τα ξεκαθαρίζουμε για να ξέρουμε για τι μιλάμε κάθε φορά και για να μην δημιουργούνται και λάθος εντυπώσεις.

      Διαγραφή
    4. Τις έχω δει τις αναρτήσεις που λες. ΟΚ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. TRASH. Τώρα διάβασα ανακοίνωση του ΚΚΕ για συλλήψεις στελεχών του ΚΕΚΡ και την καταγγελία τους. Η Συλλήψεις γίνανε στις 9 Μαή γιατί οι Σύντροφοι μοιράζανε προκυρήξεις για το πραγματικό νόημα της 9ης Μάη και όχι όπως τα διαστρεβλώνει η Ρωσική Αστική Τάξη. Δεν είναι δικά μου λόγια. Οτι γράφουνε οι Ρώσοι Σύντροφοι σου μεταφέρω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Η ανάρτηση στην οποία σχολιάζεις δεν αναφέρεται στις εκδηλώσεις της 9ης Μάη στην Ρωσσία, αλλά στην Λ.Δ.Ντονέσκ.
      Το καταλαβαίνεις λοιπόν πως το σχόλιο σου είναι εκτός θέματος...

      Διαγραφή
  4. Lyagin’s brand-new election law has excluded the Communist Party from running because it "made too many mistakes" in its submitted documents

    https://foreignpolicy.com/2014/10/29/eastern-ukraines-fake-state-is-about-to-elect-a-fake-prime-minister/
    DogTired

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @DogTired:
      Δεν νομίζω πως μπορούμε στα σοβαρά ένα αμερικάνικο σάιτ που μιλάει για την "ψευδοκυβέρνηση" υου "ψευδοκράτους"
      Η αναφορά εδώ είναι για τις εκλογές του 2014, ακριβώς δηλαδή για αυτές που κηρύχτηκαν "ανεπιθύμητα πρόσωπα" από την φασιστική διχτατορία του Κιέβου, οι Ζαριανόπουλος, Μαγγανάς και Λαμπρούλης που είχαν πάει ως παρατηρητές, και τις βρήκαν ...άψογες.
      Αλοίμονο τώρα εάν ενημερωνόμαστε για τα διεθνή από την αμερικάνικη προπαγάνδα...

      Διαγραφή
  5. https://leftrussia.wordpress.com/2016/05/23/communists-are-under-threat-of-expulsion-in-donetsk/
    Βαλε και αυτο το link στο post μου.
    DogTired

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @DogTired:
      Αυτό εδώ έχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον μια και είναι πιο πρόσφατο, αλλά διακρίνω δύο προβλήματα.
      1)Μιλάει για "αποκομουνιστικοποίηση" και εξαφάνιση των σοβιετικών μνημείων στην Λ.Δ.Ντονέσκ, πράγμα που γνωρίζουμε πως δεν στέκει. Μια ματιά στις εκδηλώσεις για την 9η Μάη και άλλες, είναι αρκετή για αυτό.
      (Π.χ. http://l7.alamy.com/zooms/969ff4b0b5694d5d92e54911b3679eef/donetsk-ukraine-6th-dec-2014-flag-of-the-donetsk-peoples-republic-ec07gr.jpg)
      Επίσης δεν γνωρίζω κάποια καταγγελία των εκεί κομμουνιστών για κάτι τέτοιο, παρότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να πληροφορηθεί κάποιος για αυτούς.

      Διαγραφή
    2. Η φωτό που δίνω επάνω είναι παλιότερη, αλλά ενδεικτική για την αντιμετώπιση των σοβιετικών μνημείων.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.