Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Εγκλήσεις και διώξεις από την Εισαγγελία σε όσους δηλώνουν Έλληνες; – Καταρρίπτεται

Τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορούν άρθρα με πηχυαίους τίτλους που ισχυρίζονται πως "όσοι δηλώνουν Έλληνες", διώκονται από τον Εισαγγελέα.


Στο voicenews.gr και hellas-now.com, διαβάζουμε:
Η «είδηση» προέρχεται από ανάρτηση της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου», στο Facebook:


Τι ισχύει

Πρόκειται για προκαταρκτική έρευνα με ανωμοτί καταθέσεις, από άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου», που είχαν πρωτοστατήσει στα πρόσφατα επεισόδια  κατά της αποδοχής προσφυγόπουλων σε τοπικά σχολεία.Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και μας επιβεβαίωσαν πως δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον των μελών της "Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου", ούτε από την Αστυνομία, ούτε από τον Εισαγγελέα, αλλά κλήθηκαν για εξηγήσεις (προκαταρκτική εξέταση) σχετικά με τα γεγονότα έξω από το σχολείο.

Η «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» ιδρύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, μετά την συγκέντρωση ακροδεξιών στο δημαρχείου του Ωραιοκάστρου, ενάντια στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής.

Από τα ανωτέρω, καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχει (μέχρι στιγμής) καμία κατηγορία για ρατσιστική βία και επομένως καμία δίωξη. Ακόμη και εάν τελικά ασκηθούν διώξεις, θα αφορούν τη δράση της «Ένωσης» ενάντια στην ένταξη παιδιών προσφύγων στα σχολεία. Ο ισχυρισμός πως "όποιος δηλώνει Έλληνας, διώκεται", καταρρίπτεται.
 Πηγή: factchecker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.