Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Μαζική η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Μαζική λαϊκή απάντηση στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το 4ο μνημόνιο έδωσαν χιλιάδες διαδηλωτές με το ΠΑΜΕ.

Αφού συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, δυναμικά πορεύτηκαν ως το Σύνταγμα διαδηλώνοντας έξω από τη Βουλή με σύνθημα «εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».
Το σύνολο των κινητοποιήσεων που ξεδιπλώθηκαν τις προηγούμενες μέρες ακύρωσαν στην πράξη τους προκλητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως ο λαός συναινεί, δείχνει «κατανόηση» και αποδέχεται να γίνεται η ζωή του κόλαση για την «ανάπτυξη», τις «επενδύσεις», τη ρύθμιση του χρέους.

Στο Σύνταγμα, για μια ακόμη φορά επιχειρήθηκε να στηθεί το γνωστό σκηνικό με προβοκατόρικες ενέργειες, προκειμένου να διαλυθεί η συγκέντρωση. Ωστόσο, και παρά τη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία που ουσιαστικά στράφηκαν ενάντια στην κινητοποίηση, η αποφασιστικότητα των μπλοκ του ΠΑΜΕ δεν το επέτρεψε καθώς οι διαδηλωτές παρέμειναν συντεταγμένοι, διαδηλώνοντας μαζικά.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να συνεχίσουν από αύριο κιόλας τον αγώνα, παίρνοντας θέση μάχης καθημερινά απέναντι στις εκφράσεις και τις συνέπειες της πολιτικής που είναι κομμένη και ραμμένη στις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Μέχρι να γίνει συνείδηση και πράξη το σύνθημα που ακούστηκε και στο συλλαλητήριο: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.