Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Το κράτος λειτουργεί «ρολόϊ» για... τ' αφεντικά


Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες του χαρακτήρα του κράτους και των λειτουργιών του. Αλήθεια, για ποιο λόγο υπάρχουν μια σειρά ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως ο ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας; Υπάρχουν για να προστατεύουν τους εργάτες από την ασυδοσία των εργοδοτών ή για να προστατεύουν τα αφεντικά και την απρόσκοπτη κερδοφορία τους;

Δεν μπορεί κανείς να βγάλει διαφορετικό συμπέρασμα από το τελευταίο, αν πάρει υπόψη του τα πρόσφατα περιστατικά, που δεν είναι τα πρώτα, αλλά έρχονται για πολλοστή φορά να επιβεβαιώσουν ότι το κράτος είναι ταξικό και στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο Συνδικάτο μας έφτασαν καταγγελίες από εργαζόμενους στο εργοτάξιο κατασκευής των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΓΓΕΜΑΡ στην Καλλιθέα ότι τους πιέζουν να πάνε για δουλειά Σαββατοκύριακο (ειδικά στις 20 & 21 Μάη), για να «καλύψουν» τις ημέρες της απεργίας. Το Συνδικάτο μετέφερε αυτές τις καταγγελίες με έγγραφό του στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΚΑ και ΣΕΠΕ), ώστε να διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους για την νομιμότητα των εργασιών, αλλά και για να ασφαλιστούν και να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι όπως προβλέπεται από το νόμο. Ακόμα, ζητήσαμε στους ελέγχους να παρευρεθεί εκπρόσωπος του Συνδικάτου.

Ο μεν ΕΦΚΑ έκανε έλεγχο την Παρασκευή 19/5 και το ΣΕΠΕ την Κυριακή 21/5, όπου ως δια μαγείας όλοι οι εργαζόμενοι είχαν ειδοποιηθεί από το Σάββατο να μην πάνε τελικά για δουλειά.

Επειδή το φαινόμενο να ειδοποιούνται οι εργαζόμενοι να μην πηγαίνουν για δουλειά όταν επίκειται έλεγχος δεν είναι το πρώτο, είναι επαναλαμβανόμενο, έχουμε την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κάποιο μεταφυσικό φαινόμενο (οι χαρτορίχτρες, το φλιτζάνι του καφέ κ.λπ.) ούτε ότι υπάρχει «βαθύ λαρύγγι» στις υπηρεσίες, αλλά όπως καταγγέλλουμε οι υπηρεσίες του κράτους είναι για να υπερασπίζονται την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μαζί με το Συνδικάτο να αποκρούσουμε τους όποιους εκβιασμούς και πιέσεις ασκούνται από την εργοδοσία. Από κοινού να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών μας, αλλά και για μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, όπως και πολλά άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εκτός από την πάλη για την κάλυψη των δικών μας αναγκών, παλεύουμε για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση μιας άλλης μορφής παραγωγής, όπου στο επίκεντρο θα είναι οι εργαζόμενοι κι οι ανάγκες τους, ενώ οι όποιες υπηρεσίες υπάρχουν θα λειτουργούν σε αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας via Οικοδόμος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.