Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να παρεμποδίσουν τη δράση του ΚΚΕ

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με την οποία καλεί σε ακρόαση τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στήριξε το ΚΚΕ στις δύο περιφέρειες καθώς και στους δήμους του Αιγαίου, να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι προεκλογικές δαπάνες προήλθαν από το ΚΚΕ, εξέδωσε η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με την οποία καλεί σε ακρόαση τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στήριξε το ΚΚΕ στις δύο περιφέρειες καθώς και στους δήμους του Αιγαίου.

Τα ερωτήματα αφορούν τόσο τα κίνητρα όσο και τους σκοπούς αυτής της ενέργειας. Οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Αιγαίο δεν καλούνται από την Επιτροπή Ελέγχου να δώσουν εξηγήσεις γιατί παραβίασαν το όριο των εκλογικών δαπανών, που άλλωστε είχαν τις απολύτως αναγκαίες και τις ασύγκριτα λιγότερες από τους άλλους συνδυασμούς, αλλά γιατί τα έσοδά τους για αυτές τις δαπάνες προήλθαν από το ΚΚΕ!

Αρα το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό, γιατί το σκεπτικό της κλήσης στοχοποιεί την αδιαπραγμάτευτη και φανερή επιλογή του ΚΚΕ να καλύπτει αυτό τα έξοδα των υποψηφίων του στις διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και των συνδυασμών που το εκπροσωπούν στις τοπικές εκλογές. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός των άλλων, διασφαλίζει το να βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά του υποψήφιοι προερχόμενοι από την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, άνεργοι, φοιτητές κ.ά. οι οποίοι αντικειμενικά αδυνατούν να καλύψουν τα εκλογικά τους έξοδα.

Αυτή η κλήση είναι και εντελώς νομικά αβάσιμη εφόσον κατά τη νομοθεσία και την πάγια νομολογία τα πολιτικά κόμματα μπορούν να χρηματοδοτούν και να προβαίνουν σε κάθε είδους παροχή προς περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς καθώς και προς τους υποψηφίους συμβούλους τους.

Το θέμα που προκύπτει είναι σοβαρό και οφείλει ο υπουργός Εσωτερικών να πάρει καθαρή θέση.

Ας γνωρίζουν οι εμπνευστές και αυτής της "ιστορίας" ότι ματαιοπονούν. Η προσπάθεια να παρεμποδιστεί η δράση του ΚΚΕ θα αποτύχει γιατί προσκρούει στην αποφασιστικότητα των μελών και των φίλων του Κόμματος καθώς και στη στήριξη πλατιών εργατικών και λαϊκών στρωμάτων που αναγνωρίζουν ότι οι κομμουνιστές αγωνίζονται για το δίκιο τους με θάρρος, συνέπεια και ανιδιοτέλεια».
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.