Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ινδία: Νέα... «φαραωνικών» διαστάσεων απεργία!

Νεκρώνουν τα πάντα στην χώρα από την απεργία 150 εκατομμυρίων εργατών


Σε μια ακόμη μεγάλη απεργία κατεβαίνει σήμερα η εργατική τάξη της Ινδίας, ανταποκρινόμενη αγωνιστικά στο κάλεσμα των συνδικάτων για πάλη ενάντια στην νεοφιλελεύθερη, βαθειά αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μόντι. Κρίνοντας από την αντίστοιχη περσινή κινητοποίηση, αλλά και τις πολλές άλλες μικρότερης κλίμακας που ακολούθησαν τον τελευταίο χρόνο, τα συνδικάτα, αλλά και ο Τύπος, εκτιμούν ότι θα απεργήσουν τουλάχιστον 150 εκατομμύρια εργάτες και άλλοι μισθωτοί σε όλους τους κλάδους, μεταξύ άλλων σε Μεταφορές, Τράπεζες, Μέταλλο, Κατασκευές.

Το ινδικό κεφάλαιο εμφανίζεται ιδιαίτερα επιθετικό το τελευταίο διάστημα, διεκδικώντας με αξιώσεις αναβάθμιση της θέσης του στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, τόσο στην Ασία, αλλά και στην Αφρική. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με περσινά στοιχεία, συμμετέχει κατά 29% στην εξόρυξη, 15,8% στις κατασκευές, 13,9 στο χρηματοπιστωτικό τομέα, 9% στο εμπόριο, 3,2% στην έρευνα και την τεχνολογία και 3,1 στην αγροτική παραγωγή της Αφρικής, με την Νιγηρία να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στην Ινδία, μετά τη Σαουδική Αραβία. Γι’ αυτό χρειάζεται να «ξεκαθαρίσει» την επιβολή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε όλο το φάσμα και την «γκάμα» των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, έτσι ώστε να μειώσει κι άλλο το κόστος αναπαραγωγής του και να κυνηγήσει νέα κέρδη στις διεθνείς αγορές.

Πηγή: Το περιοδικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.