Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα περικοπών στις επικουρικές

Σήμερα, Παρασκευή το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, που προκύπτει από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 4387/16 που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι.

Το πρώτο κύμα των μειώσεων ξεκίνησε τον Αύγουστο και οι άμεσα θιγόμενοι από τις νέες μειώσεις έφθασαν περίπου τους 65.000 δικαιούχους.

Το μέτρο αυτόν το μήνα αφορά περίπου 160.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα υποστούν συνολικά μεσοσταθμικές μειώσεις ύψους 10%-12% ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συγκεκριμένων Ταμείων, όπως ΔΕΚΟ και Τράπεζες, οι μειώσεις θα φθάσουν έως και το 38%.

Οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις γίνονται όταν το ποσό του αθροίσματος κύριας και επικουρικής υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.120 καθαρά).

Από τις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 140-150 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Από το σύνολο του 1,2 εκατ. δικαιούχων του ΕΤΕΑΕΠ, το χαράτσι για τις επικουρικές θίγει συνολικά 225.000 δικαιούχους ενώ παρέμειναν στο απυρόβλητο όσοι εισπράττουν έως 1.300 ευρώ μεικτά (1.120 καθαρά) από κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Πηγή: 902

3 σχόλια:

  1. Συγνώμη για το άσχετο του θέματος, αλλά επειδή πρόσφατα ένα ακόμα περιστατικό βίας ελεγκτών ΜΜΜ πήρε δημοσιότητα, ξέρει κάποιος αν τελικά έχουν δικαίωμα να μας ασκήσουν βία/κράτανε παρά θέληση/κλείσουν πόρτες; Ποιά είναι η ενδεικνυόμενη συμπεριφορά αν μας πιάσουν χωρίς εισητήριο;
    DogTired

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @DogTired:
      Ο ελεγκτής δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να ασκήσει επάνω κανέναν σωματικό καταναγκασμό/βία. Αυτό το δικαίωμα το έχουν μόνο αστυνομικά όργανα. Δεν έχει καν το δικαίωμα να σου κλείσει την πόρτα αφού μπορείς μετά να τον μηνύσεις για ...απαγωγή!

      Αυτά είναι όσα ξέρω εγώ. Καλού κακού πάντως, ρωτάς κ κάποιον δικηγόρο για την περίπτωση που κάτι έχει αλλάξει νομικά μέσα στον καταιγισμό των νόμων που περνάνε συνεχώς και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.

      Διαγραφή
  2. Τα εγκλήματα της Αριστερής κυβέρνησης συνεχίζονται σε βάρος του λαού όλα για τους Καπιταλιστές για τον λαό ψίχουλα. Ευτυχώς που δεν ήμουνα ποτέ Αριστερός ΠΟΤΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.