Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Γενεαλογία της Ελληνικής «ευρωπαϊκής αριστεράς της πρόοδου». Ένας απολογισμός…

Το παρακάτω κείμενο είναι του Σπύρου Σούρλα από τα social media:
_____________
Kαιρό τώρα έχει κολλήσει το μυαλό στο ότι ιδεολογικά τόσα χρόνια κάτι δεν κάναμε καλά... Και με αφορμή τον ψευτοφιλοσοφο τον Δ. Σεβαστάκη, που εντελώς άστοχα χρησιμοποίησε την "αναπλαισίωση" ως όρο, είπα να κάνω ένα "reframing" μικράς διαρκείας έστω.

Εν τάχει γιατί βαριέμαι ,θεωρώ πλέον ξεκάθαρα,μιλώντας για μένα,πως όσοι προερχόμαστε από την μούργα των φαρισαίων του Ρηγα, ΚΚΕες, ΑΚΟΑ, ΚΚΕες Α-Α και λοιπών δυνάμεων πήραμε εντελώς λάθος δρόμο προσκολλώμενοι σε όσα είχαμε πει κάποτε ,θεωρώντας λανθασμένα πως όσα είπαμε παλιά ισχύουν.

Στην πραγματικότητα ούτε τα παλιά ίσχυαν, γιατί ήσαν όλα του εποικοδομήματος,του κομφορμισμού και του "πολίτικου πολιτισμού" της πλάκας… και ενός φιλελευθερισμού που ξώμεινε στα χρόνια της "κοινωνικής ειρήνης" ως αποψάρα…Μετά πλάκωσαν τα "αντεθνικιστικά" του Σημιτη, του Τακη Μιχα και των "Κοκκινοπράσινων" που στην ουσία χαίρονταν με τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, δηλαδή των σημερινών 53,που αποδείχτηκαν ότι πιο ξεφτιλισμένο…

Μόνιμος εστετισμός, επιλεκτικός επαγγελματικός κινηματισμός, άντε κάνα σουβλάκι να ψήσουμε και ο πυρήνας του ΣΥΝ και της ΑΚΟΑ ήταν γεμάτος λιγούρια,μονιμάδες ή παντελώς χορτάτους Πανεπιστημιακούς αραχτούς από το '89 και μετά.

Αυτό το πράγμα αναπαράχθηκε και στην νεολαία σύριζα και πλέον αποτυπώνεται και στα σχήματά τα μετά-σύριζα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λ.π

Άντε να πουλήσουμε "αντιφασισμό", δικαιώθηκαν και διάφοροι λεχρίτες που έχτισαν καριέρες πάνω στην ανύπαρκτη παλιά Χ.Α, που επιτέλους με την κρίση και τις μαλακιάς της αριστεράς πήγε στο 6.5% (επί χρονιά οι α λα καρτ έψαχναν με τον φακό ‘εθνικιστές’,ρατσιστές κ.λ.π και τελικά έστειλαν κόσμο απέναντι) και τι καλά έγιναν και κυβέρνηση…

Και εμείς που προερχόμαστε από την ίδια αυτή μούργα που θεωρήσαμε ειδικά το 2012 πως άλλαξε η μούργα και έγιναν κάτι άλλο ,ελπίσαμε και τώρα τους κράζουμε γιατί το 90% αυτών παρέμειναν ως Κυβερνητικοί απατεώνες.

Ο λεγόμενος αρ. ευρωκομμουνισμος (όπως φυσικά και το σοβιετικό μοντέλο) είχε πεθάνει πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμείς νομίσαμε πως ξανααπέκτησε σάρκα και οστά, ενώ είχαμε ήδη βιώσει την συντριβή του σε όλη την Ευρώπη, που εδώ που τα λέμε σε μερικές χώρες είχε και σοβαρότερα ερείσματα..

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει το μέλλον, αλλά προσωπικά θεωρώ πως χρειάζομαι ένα γερό μπάνιο για να ξεπλυθώ και απ’ολη αυτή την μούργα των ψευτοεστέτ και ειλικρινά αναρωτιέμαι πλέον ποια είναι αυτή η περίφημη "κληρονομιά ιδεών" που κουβαλήσαμε ως εδώ..

Όσο το ξανασκέφτομαι το απόλυτα φυσιολογικό ήταν αυτά τα λιγούρια να μείνουν ή να περιφέρονται δήθεν ως αποχωρήσαντες περί τον σύριζα..

Εν τέλει πολύ πιο ειλικρινείς ήσαν εκείνοι οι "εσωτερικάκηδες" και οι Ρηγάδες που από πολύ νωρίς διάλεξαν Σημιτη ,"μένουμε Ευρώπη" κ.λ.π μιας και όλοι μας οι του ΕΣ προερχόμαστε από την ίδια μήτρα των φαρισαίων της "αριστεράς και της προόδου" ...και να τι ωραία που οι πιο πολλοί ξανασυναντήθηκαν τώρα, έστω και ως δήθεν "αντίπαλοι"...

Υ.Γ.
Νταξει υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά οι περισσότεροι πέθαναν (οπότε δεν ξέρουμε τι θα επέλεγαν και απλά λέμε ουφ τουλάχιστον αυτοί ΑΝ ζούσαν θα έπρατταν αλλιώς) και άλλοι περιφέρονται -περιφερόμαστε σαν τις άδικες κατάρες, που λένε και στο χωριό μου.
Πηγή: Ο Γάτος του Λένιν

1 σχόλιο:

  1. Και ενω τους έκανε δώρο το ΚΚΕ ο Χρουτσόφ στην ...6η ολομέλεια το 1956.....το 1964 τους έπιασε φαγούρα.... οταν καθαιρέθηκε ο Χρουτσοφ επειδή συναντούσανε αντιδράσεις μέσα στην ΕΣΣΔ και θέλανε να πάνε ποιό συγκαλημένα. Θεωρούσανε τον Μπρεζνιεφ .....σταλινικό....τους πειράξανε τα Κομματικά στηρίγματα και το 1968 ήρθε και η δικτακτορία να διαλύση τις αυταπάτες για την Νομιμότητα της ΕΔΑ. Και πήρανε τον τίτλο ξανά για να έχουνε τον τίτλο αργότερα........Οταν έπεσε η Δικτακτορία η ηγεσία ήρθε στο αεροδρόμιο πριν την νομιμοποίηση με κίνδυνο να τους πιάσουνε γιατί τα ....παιδιά..... ετοιμαζόντουσαν να πάρουνε αυτοί τον τίτλο του κόμματος. Τα παιδιά...,.,, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.