Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Σαν σήμερα: Μάχη ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για την 3η Σεπτέμβρη

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Ιπποκράτους και Κουμουνδούρου για την κυριαρχία στην Κεντροαριστερά


Σκληρή κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει αναφορικά με την 38η επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου και το ποιος από τα δύο κόμματα εκφράζει καλύτερα τις αρχές και τα μηνύματά της.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην ασχολούνταν κανένας με τη συγκεκριμένη επέτειο, ωστόσο φέτος η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, σε συνδυασμό με την αφίσα του, ξύπνησε πάθη στην Ιπποκράτους που αντέδρασε έντονα στα σχέδια της Κουμουνδούρου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές της 3ης Σεπτεμβρίου του 1974 και για το λόγο αυτό παρουσιάζεται ως η πλέον κοντινή δύναμη στα μηνύματα εκείνης της εποχής.

Η Κουμουνδούρου έχει οργανώσει για σήμερα εκδήλωση στη Νίκαια, όταν το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ανάλογη εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη με ομιλητή τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η ιδέα για μια μεγάλη εκδήλωση ξεκίνησε με αφορμή την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει κάθε 3 Σεπτέμβρη τα τελευταία χρόνια ο «Νέος Αγωνιστής», μία Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν συγκροτήσει στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε αμέσως ενδιαφέρον για την εκδήλωση και μάλιστα αποφασίστηκε να μιλήσει στην εκδήλωση και ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Κυκλοφόρησε μάλιστα και μία που πρόβαλε το κεντρικό σύνθημα που πλάσαρε πριν από 38 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση»!

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση, με την κ. Φώφη Γεννηματά να κάνει λόγο για «κακόγουστο αστείο» και ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μιλήσει στην εκδήλωση, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δώσει το «παρών» στη Νίκαια.

Όπως φαίνεται η μάχη ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα κυριαρχήσει στην Κεντροαριστερά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με τον καιρό θα γίνεται όλο και πιο έντονη.
Πηγή: Newsbomb 3/9/2012

11 σχόλια:

  1. Ωραία χρόνια αξέχαστα με τον Παπατζή εκείνα τα χρόνια. Αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις η Αλλαγη επαιζε αριστοτεχνικά και το χαρτί της Αναγνώρισης της Ε.Α μαζί με το ...φιλοσοβιετικό χαρτί....και ο Σοσιαλισμός ερχότανε με φούρια...... Οσο για το ότι μας έκλεψε τα συνθήματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ητανε στρωμένα έτοιμα για να τα κλέψει.......η φυσική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ που προετοιμάστηκε πριν το 1967....είναι επάξια ο Σύριζα τα παιδιά του Κύρκου και του Φαράκου.....συνεχίζουνε στον ίδιο δρόμο χωρίς δυνατότητες όμως παροχολογίας. Οσο για το ΚΚΕ ευτυχώς που στις εκλογές του 1981 δεν πιάσαμε 17%. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Δεν την φτύνω αλήθεια στο λεω. Αλλα είναι μια εποχή που την έζησα απο μαθητής και μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ. Είχε πολλά ανεξήγητα για τα μάτια του τότε. Μιλάμε για μεγάλο μπέρδεμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Ακου και ένα ωραίο του ....φαρακου.... μετά το 1991 Η Διάσπαση του 1968 έκανε μεγάλη ...ζημιά....στην αριστερά. Δεν μπορέσαμε να παίξουμε εμείς το ρόλο που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ μετά το 1974. Είπες τίποτα Σύντροφε. ΟΒΕΡ.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν είπε κάτι περίεργο ο Φαράκος. Ήταν κοινός τόπος για πολλούς αγωνιστές του ΚΚΕ πως χωρίς την διάσπαση του '68, θα μπορούσε εντός δημοκρατικών πλαισίων το ΚΚΕ να αποκτήσει την δυναμική (και όχι φυσικά να παίξει τον ίδιο ρόλο) που απέκτησε το ΠΑΣΟΚ από το '81 και μετά.

      Θυμάμαι χαρακτηριστικά τους παππούδες και τον πατέρα μου να αποδίδουν "όλα τα κακά της μοίρας μας" που λέει ο λόγος, στον "αλήτη τον Κύρκο" και την διάσπαση του '68...

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς το ίδιο λέμε εγω δεν ειπα οτι είπε κάτι παραξενο ετσι ήτανε τα πράγματα. Κατα αυτο τον τρόπο είχε διαπαιδαγωγηθεί ο κόσμος οτι εντάξει ολοι ...αριστεροί... είμαστε με μικρές διαφορές. Και είναι αλήθεια οτι πιεζανε για την δημιουργία του Συνασπισμού το 1988. Αυτό εκμεταλευτήκανε. Οσοι απο διαίσθηση διαφωνούσαμε είμασταν ελάχιστοι. Ο Πατερας μου είχε την άποψη οτι ο Ζαχαριάδης ήτανε πρακτορας...... Ετσι ήτανε τότε έτσι το καταλαβε. Εμένα τρελό με έλεγε. Μετά το 1991 συνενοηθήκαμε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
    Ας μην φτύνουμε την ιστορία μας Παναγιώτη.
    Το 1981 δεν ήταν 2012...

    Και όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι παιδιά του Κύρκου και του Φαράκου δεν είναι, αλλά ούτε καν νόθα πολιτικά τέκνα του Αντρέα.
    Οι φυσικοί κ νόμιμοι πολιτικοί απόγονοι του Σημίτη κ του ΓΑΠ είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει του Σημίτη και του ΓΑΠ αλλά μην αφήσουμε απο έξω τον Φυσαρμονικα και τον Γρηγόρη....... Γ.Γ και να περάσει με την αντεπανάσταση. ΩΧΧΧΧΧΧΧ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Όχι θα τους αφήσουμε έξω.
      Δεν πρόκειται να κάνω την χάρη στο νεοφιλεύθερο τσίρκο του Τσίπρα να του αναγνωρίσω καμμία σχέση με κομμουνιστές ή με το ΚΚΕ.

      Διαγραφή
    3. ΟΚ. Σωστό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Κουρης σταθερη αξια διαχονικα. Ολα τα λεφτα το πρωτοσελιδο της Αυριανης, η οποια εδωσε σε πολλους τα "φωτα" της, οπως φαινεται και σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχε απο όλα ο μπαξές Τις Βίλες και τα Κότερα του Καπεταν Γιώτη τον Γιαννόπουλο τον Κουτσογιωργα τον Λαλιώτη τον Κατσιφάρα που είχε δώσει δανεικά στον Ανδρεα για το κολόσπιτο. Αφρόκρεμα..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.