Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ: Ούτε με τους εργολάβους, ούτε με τις ατομικές συμβάσεις έργου

Με αφορμή τις εξελίξεις στο νοσοκομείο Τρικάλων με τη σύλληψη διευθυντικών στελεχών του νοσοκομείου μετά από καταγγελία του εργολάβου καθαριότητας για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων έργου, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων σε ανακοίνωσή της σημειώνει: Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, αλλά η πολιτική ενίσχυσης της εργοδοσίας συνεχίζεται.

Κυβέρνηση και εργοδοσία εκμεταλλεύονται άγρια τους καθαριστές - καθαρίστριες στα εργολαβικά συνεργεία με την κατάργηση της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, την κατάργηση των ΣΣΕ, την προώθηση των ατομικών συμβάσεων με άθλιους μισθούς και όρους δουλειάς, με απληρωσιά και απολύσεις.

Είτε μέσω των εργολάβων, είτε μέσω τον ατομικών συμβάσεων των νοσοκομείων, το σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι είναι χωρίς συγκροτημένα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, χωρίς κανονική ή αναρρωτική άδεια και δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ με μισθούς ψίχουλα, όταν τους καταβάλλουν.

Κανένας εργαζόμενος στα εργολαβικά συνεργεία να μη φοβηθεί, να έρθει σε επαφή με τα σωματεία του κλάδου, να οργανωθεί και από κοινού να παλέψουμε:
  • Πρόσληψη από τους αντίστοιχους φορείς και απορρόφηση όλων των εργαζομένων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να φύγουν τα συνεργεία - εργολαβικές εταιρείες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία.
  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμία καθαρίστρια να μη χάσει τη δουλειά της.
  • Ενταξη όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όσους οφείλονται».
Πηγή: Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

  1. Aυτή είναι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που θα έλυνε όλα τα προβλήματα του λαού μέσα στην Ε.Ε και με τους καπιταλιστές στην εξουσία οι οποίοι θα χορεύανε και πεντοζάλι....Αυτοί είναι που καλούσανε το ΚΚΕ να συμμετέχει στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Και οι ...αλλοι...ποιό πονηροί καλούσανε το ΚΚΕ να κάνει αυτό πρόταση διακυβέρνησης ...ΑΑΔΜ... δηλαδή η σφαγή του λαού απο ..αλλο δρόμο...ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.