Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Η ομιλία του Θ. Παφίλη στη συγκέντρωση ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ (+video)

Στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης γγ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ και μαζικών φορέων στα Προπύλαια, τόνισε:
_____________
«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μας συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη Πρεσβεία που οργανώνεται από την ΕΕΔΥΕ και δεκάδες μαζικές οργανώσεις για να εκφράσουμε και με αυτόν τον τρόπο την καταδίκη του ελληνικού λαού απέναντι στο δολοφονικό οπλισμένο χέρι του αμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, το ΝΑΤΟ.

Να καταδικάσουμε τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία αύριο και μεθαύριο και τις αποφάσεις που ήδη έχουν δημοσιευθεί, αποφάσεις που προετοιμάζουν νέες φονικές επεμβάσεις και πολέμους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου.

Θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με τις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που οργανώνονται σε πολλές χώρες με πρωτοβουλία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά σχεδόν και σε όλες τις ηπείρους από αντιιμπεριαλιστικά φιλειρηνικά κινήματα. Γιατί το ΝΑΤΟ από τη γέννηση του ήταν εχθρός των λαών, αλλά μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού στις χώρες της κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, μετατράπηκε σε Παγκόσμιος Χωροφύλακας κλιμακώνοντας τη δολοφονική του δράση κατά των λαών.

Ο ελληνικός λαός από την ίδρυση του ΝΑΤΟ το 1949 και την επίσημη ένταξη της Ελλάδας το 1952 ήταν αντίθετος και σ’ όλη αυτή την ιστορική διαδρομή εκφράστηκε με χιλιάδες, κυριολεκτικά, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και άλλες μορφές διαμαρτυρίας. Καθοριστική ήταν η συμβολή της ΕΕΔΥΕ που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στην πρωτοπορία, ακλόνητα στην πάλη κατά του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού, όταν ακόμη άλλες δυνάμεις που καπηλεύτηκαν τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας ενσωματώθηκαν και έγιναν υπηρέτες της ΝΑΤΟικής βαρβαρότητας.

Σήμερα, μπροστά στην βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού που σπέρνει τον πόλεμο και το αίμα, σήμερα που η καπιταλιστική βαρβαρότητα στέλνει τους λαούς στη φτώχεια και τη δυστυχία, σήμερα που τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν πιο δυνατά στην περιοχή μας, έχουμε την υποχρέωση όχι μόνο να οργανώσουμε την πάλη του λαού μας, αλλά να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μάθει ιδιαίτερα η νεολαία την ιστορία αυτού του εγκληματικού οργανισμού.

Μια ιστορία που συμπυκνώνεται στο σύνθημα που λέγαμε το 2009 στην 60η επέτειο ίδρυσής του: 60 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε τον Μάιο του 1945 με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην αντιφασιστική νίκη. Ο σοσιαλισμός όχι μόνο δεν ηττήθηκε όπως σχεδίαζαν οι ιμπεριαλιστές αλλά επεκτάθηκε στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες.

Τον Αύγουστο του 1945 και ενώ η Ιαπωνία παραδινόταν, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός προέβη σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τον ατομικό βομβαρδισμό στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες εγκαινιάζοντας την εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας.

Με ωμό κυνισμό οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν πως το έκαναν όχι για στρατιωτικούς λόγους, αλλά για επίδειξη δύναμης με την οποία θα επέβαλαν τους όρους τους.

Το 1946 ο Τσόρτσιλ παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ Τρούμαν κηρύττει τον ψυχρό πόλεμο με στόχο τη Σοβιετική Ένωση και τις σοσιαλιστικές χώρες.

Το Μάρτιο του 1947 εξαγγέλλονται το δόγμα Τρούμαν και το σχέδιο Μάρσαλ με στόχο την στρατιωτική, πολιτική και οικονομική ενίσχυση των καπιταλιστικών κρατών και τη συντριβή του Επαναστατικού κινήματος.

Στις 4 Απριλίου του 1949 ιδρύεται και συγκροτείται το ΝΑΤΟ από 12 χώρες κατ’ αρχήν.

Ο πραγματικός στόχος των ιμπεριαλιστών ήταν το χτύπημα των σοσιαλιστικών χωρών και να εμποδίσουν τις επαναστατικές διαδικασίες στις καπιταλιστικές χώρες.
Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να γνωρίζει ο λαός και η νεολαία είναι ότι στη Διοίκηση του ΝΑΤΟ εντάχθηκαν περίπου 200 Γερμανοί Στρατηγοί και Ναύαρχοι από το χιτλεροφασιστικό στρατό. Το 1961 υπηρετούσαν 136 από αυτούς που είχαν καταδικαστεί ως εγκληματίες πολέμου.

Πολύ γρήγορα άρχισε η αιματηρή του πορεία. Εισβολή στην Κορέα 1952, στήριξη της Γαλλίας στον πόλεμο στην Ινδοκίνα, της Ολλανδίας στην Ινδονησία, της Γαλλίας στην Τυνησία, το Μαρόκο, την Αλγερία, της Πορτογαλίας στην Γκόα της Ινδίας, της εισβολής Αγγλίας - Γαλλίας στην Αίγυπτο το 1956, την Αγγλοαμερικανική επέμβαση σε Λίβανο, Ιορδανία το 1958, την Βελγική επέμβαση στο Κογκό το 1960.

Εκατομμύρια νεκροί και τραυματίες, τεράστιες καταστροφές ο απολογισμός.

Το ΝΑΤΟ στήριξε επίσης αντιδραστικά καθεστώτα και δικτατορίες στην Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία, Πορτογαλία. Στήριξε και προώθησε το διαμελισμό της Κύπρου. Εξαπέλυσε και νέους πολέμους μετά το 1990 στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ.

Σε αυτό τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό, που η ιστορία του είναι σφραγισμένη με το αίμα των λαών, ζητούν από τους λαούς να υποταχθούν αναγορεύοντας τον όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις σαν παράγοντα σταθερότητας.

Όμως εμείς απαντάμε,

Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί.

Μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας το 1991 το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν διαλύθηκε αλλά προχώρησε σε ταχύτατη προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων.

Αντικατέστησε τον υποτιθέμενο κομμουνιστικό κίνδυνο με νέα προσχήματα όπως η τρομοκρατία, οι ασύμμετρες απειλές, η απειλή διακοπής ροής φυσικών πόρων, ακόμα και η επίδραση της κλιματικής αλλαγής για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του που δεν είναι άλλη από την διασφάλιση της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας.

Προχώρησε στην επέκταση και ένταξη και άλλων πρώην σοσιαλιστικών χωρών, έκανε ιδιαίτερες συμφωνίες συνεργασίας με χώρες της Μ. Ανατολής, της Β. Αφρικής, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ιαπωνία.

Στο στρατιωτικό τομέα προχώρησε ταχύτατα στην συγκρότηση επιθετικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης, κατάργησε τα όρια δράσης και τα καθόρισε σε πάνω από 6.000 μίλια, δηλαδή παγκόσμια.

Η προσαρμογή του στις νέες συνθήκες δεν έμεινε στη διακήρυξη, αλλά προχώρησε και στην πράξη με πρώτο θύμα την Γιουγκοσλαβία.

Ακολούθησαν οι νέοι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία.

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι, νέες και νέοι

Σε κάθε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ όλα αυτά τα χρόνια κλιμακώνονταν η επιθετικότητά του.
Διαμορφώνονταν νέα πιο επικίνδυνη στρατηγική κατά των λαών, προβάλλονταν νέα προσχήματα για πολέμους και επεμβάσεις.

Ένα τέτοιο παράδειγμα που έχει μεγάλη σημασία και επικαιρότητα είναι η σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη το 2004 όπου αποφασίστηκε το Σχέδιο για την Μεγάλη Μέση Ανατολή. Ένα σχέδιο που όπως και άλλα εγκρίθηκε και χαιρετίστηκε από την ΕΕ. Ο πόλεμος στη Συρία, η επίθεση στη Λιβύη, η ονομαζόμενη Αραβική Άνοιξη, η κατάσταση στο Λίβανο και γενικότερα στην περιοχή είναι το αποτέλεσμα αυτού του σχεδίου.

Η επερχόμενη Σύνοδος στη Βαρσοβία αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων της Λισαβόνας το 2010 και της Ουαλίας το 2014.

Στη Λισαβόνα αποφασίστηκε το Νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ για να λειτουργήσει ως πολιτικός στρατιωτικός οργανισμός στον 21ο αιώνα.

Σε αυτή τη βάση, εξειδικεύτηκαν οι αποφάσεις στη Σύνοδο κορυφής στην Ουαλία, όπου πλέον το ΝΑΤΟ προσανατολίζεται στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, τις χώρες της Βαλτικής, ρίχνει βάρος στην Ουκρανία, τη Γεωργία, προχωρά στο σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας.

Παράλληλα, προωθήθηκε το Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης και η δημιουργία δύναμης εξαιρετικά ταχείας ετοιμότητας και αντίδρασης που θα μπορεί να παρεμβαίνει σε αποστολές σε όλο τον πλανήτη.

Στην Σύνοδο Κορυφής, αύριο και μεθαύριο στην Βαρσοβία, σχεδιάζονται οι επικίνδυνες δραστηριότητες του ΝΑΤΟ για την επόμενη περίοδο και παίρνει νέα μέτρα που κλιμακώνουν την επιθετική του πολιτική.

Συγκεντρώνει και μετακινεί μεγάλο αριθμό ετοιμοπόλεμων στρατιωτικών δυνάμεων και σύγχρονα όπλα σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Ολοκληρώνει την εγκατάσταση και λειτουργία της ονομαζόμενης Πυραυλικής Ασπίδας με βάσεις, στη Ρουμανία, την Πολωνία, με ναυτική στήριξη και άλλες υποδομές, για να έχει το πλεονέκτημα του πρώτου πυρηνικού πλήγματος. Δεν υπολογίζει την περίπτωση πυρηνικής απάντησης. Μετατρέπει την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολοκαυτώματος.
Μονιμοποιεί και ενισχύει την ναυτική παρουσία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Στη Βαρσοβία επίσης θα ισχυροποιηθεί η πολιτικοστρατιωτική συνεργασία του ΝΑΤΟ με την ΕΕ για να δημιουργηθεί ένα δολοφονικό μπλοκ δυνάμεων που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη περίοδο για νέους πολέμους και επεμβάσεις.

Ήδη στην περασμένη Σύνοδο Κορυφής την προηγούμενη εβδομάδα που παραβρέθηκε ο γγ του ΝΑΤΟ πάρθηκαν αποφάσεις και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απηύθυνε έκκληση για περαιτέρω ενίσχυσης συνεργασίας ΝΑΤΟ - ΕΕ και θα εκδοθεί κοινή δήλωση ΕΕ - ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία.

Με τον πιο κραυγαλέο τρόπο αποδεικνύεται το σωστό σύνθημα που ακούγονταν παλιότερα: ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο ή όπως σήμερα εκφράζεται Ένωση και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.

Όλοι όσοι τα προηγούμενα χρόνια ξεγελούσαν το λαό πως η ΕΕ είναι κάτι διαφορετικό από το ΝΑΤΟ διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα. Από την ίδρυσή της και την εξέλιξη της σε ΕΕ θεωρούσε και θεωρεί το ΝΑΤΟ ως πυλώνα ασφάλειας. 22 από 28 χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Πάντα και ιδιαίτερα μετά το 1990 η ΕΕ χαιρέτιζε όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, στήριζε παρά τις επιμέρους αντιθέσεις, όλες τις επεμβάσεις του.

Αυτές τις ολέθριες αποφάσεις έχει υπογράψει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και θα υπογράψει και το Σάββατο στην Βαρσοβία ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, νέες και νέοι

Η κατάσταση στην περιοχή μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Οι ανταγωνισμοί για την ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου και πετρελαίου, για τον έλεγχο των αγορών, για τον γεωστρατηγικό έλεγχο φέρνουν κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Αυτό έχει αποδειχθεί και ιστορικά. Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα μεγαλώνει σε περιόδους κρίσης του καπιταλισμού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Αυτή την πολιτική την ονομάζει "Γεωστρατηγική Αναβάθμιση" η οποία στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων οι οποίοι θέλουν να διεκδικήσουν μερίδιο από το μοίρασμα της λείας που θα γίνει πάνω στο αίμα των λαών της περιοχής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις ευλογίες και τη στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλων αστικών κομμάτων, όχι μόνο βαδίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά συμμετέχει ένθερμα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στηρίζει το στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ που εκτός των άλλων προβλέπει το 40% των Ενόπλων Δυνάμεων να εντάσσεται σε δυνάμεις ταχείας επέμβασης. Συμμετέχει σε όλες τις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις προετοιμασίας πολέμων και επεμβάσεων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί αριθμητικά. Αναβαθμίζει τη Βάση της Σούδας και ο υπουργός Άμυνας διαφημίζει αυτή τη βάση του θανάτου και την Κρήτη σαν αβύθιστο αεροπλανοφόρο. Προσφέρει νέες βάσεις στην Κάρπαθο, συμφωνεί με την εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην Κρήτη. Έκανε πρόταση για ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και ελέγχου στην Κρήτη.

Η Ελλάδα συμμετέχει ήδη σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό σε 23 περιπτώσεις.

Είναι προκλητικό και σκανδαλώδες η χώρα μας να διαθέτει 2,38 του ΑΕΠ, να είναι δεύτερη στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ σε στρατιωτικές δαπάνες που μεγάλο μέρος τους σχετίζονται με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Είναι προκλητικό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που ζουν στη φτώχεια, αυτά τα χρόνια της κρίσης από το 2009-2016 να έχουν καταβληθεί 39 δισ. και για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες.

Δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά προσβολή στη μνήμη εκατομμυρίων ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από την ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή όλα αυτά τα χρόνια, είναι προσβολή στα εκατομμύρια ξεσπιτωμένων προσφύγων που έφυγαν από τις χώρες τους, που πνίγονται στη Μεσόγειο εξ αιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με τους άλλους μνημονιακούς συνεταίρους να ονομάζει το δολοφόνο των λαών, το ΝΑΤΟ παράγοντα σταθερότητας. Να υπερηφανεύεται πως συνέβαλε και βοήθησε στην κάθοδο και εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ποιόν αλήθεια κοροϊδεύουν όταν λένε πως το ΝΑΤΟ ήρθε για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές;

Ποιόν αλήθεια εξαπατούν για την εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο όταν ο ίδιος ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δηλώνει ότι "έχουμε και περισσότερη ναυτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο" στα πλαίσια βέβαια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για επεμβάσεις στη Λιβύη και αλλού.

Γιατί πανηγυρίζει η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για την συνεργασία ΝΑΤΟ - Frontex με απόφαση της ΕΕ;

Να τι δηλώνει ο Στόλτενμπεργκ γι΄αυτό:

"Έχουμε επίσης συμφωνήσει (σ.σ. με την ΕΕ) σε όλα τα επιχειρησιακά ζητήματα που σχετίζονται με την συνεργασία μας στο Αιγαίο, όπου πλοία του ΝΑΤΟ συνεργάζονται με τον Frontex και την ελληνική ακτοφυλακή(...) θα ήθελα να δω, επίσης, μεγαλύτερη πρόοδο στη Μεσόγειο. Και αυτό είναι ακριβώς ό,τι ζητήσαμε από τους στρατιωτικούς επιτελείς μας, να καταλήξουν με μια σύσταση, με μια εκτίμηση τι περισσότερο να κάνουμε με βάση την πείρα από το Αιγαίο Πέλαγος και στη συνέχεια να κινηθούμε ενδεχομένως προς την Κεντρική Μεσόγειο..."

Τα παραπάνω είναι η πιο επίσημη κυνική ομολογία για τους πραγματικούς σκοπούς της εγκατάστασης του ΝΑΤΟικού στόλο στο Αιγαίο.

Για ποια εγγύηση της ασφάλειας των λαών μιλά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα όταν γνωρίζουν ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ ενισχύει της τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών συνόρων, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων;

Δεν γνωρίζουν άραγε ότι το ΝΑΤΟ θεωρεί το Αιγαίο ενιαίο επιχειρησιακό χώρο, ότι δεν παίρνει θέση στην αμφισβήτηση των συνόρων με πρόφαση ότι δεν εμπλέκεται σε "διμερείς διαφορές";

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι

Γνωρίζει πολύ καλά αυτά τα θέματα και αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενες και συνειδητά επιλέγουν αυτό το δρόμο που διασφαλίζει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Όπως ακριβώς η οικονομική, η εσωτερική βάρβαρη πολιτική εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου έτσι και η εξωτερική κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Ο μεγάλος ταξικός πόλεμος στο εσωτερικό κατά της εργατικής τάξης και τον λαϊκών στρωμάτων και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι έχουν την ίδια ρίζα. Το βάρβαρο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που εκμεταλλεύεται αυτούς που παράγουν τον πλούτο και που δεν διστάζει να εξαπολύει πολέμους, να σπέρνει το αίμα και την καταστροφή για να διασφαλίσει την κυριαρχία του και τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών του μόχθου των εργαζομένων.
Καλούμε τον ελληνικό λαό: Να δυναμώσει την πάλη του, να βροντοφωνάξει όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Τα παιδιά του ελληνικού λαού δεν θα χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Καλούμε τον ελληνικό λαό: Να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που με τη συμφωνία των κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, εμπλέκουν τη χώρα μας, το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Να δυναμώσει τον αγώνα κατά του ΝΑΤΟ, το οπλισμένο χέρι του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού. Έναν αγώνα που θα σημαδεύει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους, κρίση, φτώχεια προσφυγιά. Έναν αγώνα που θα έχει στόχο την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Συνεχίζουμε σταθερά, αποφασιστικά, με δύναμη και αισιοδοξία μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, μαζί με τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα σε όλον τον κόσμο το δρόμο της αντίστασης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας,

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις, στο δίκιο μας.

Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!»
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.