Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΠΑΜΕ: Ο διάλογός τους είναι με την αγχόνη στον λαιμό - Τα συνδικάτα να βρεθούν σε θέση μάχης

Το παιχνίδι εξαπάτησης των εργαζομένων με τους στημένους κοινωνικούς διαλόγους στο οποίο συμμετέχει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ τονίζοντας ότι «ο διάλογός τους είναι με την αγχόνη στον λαιμό».

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να βρεθούν σε θέση μάχης και να καταγγείλουν τη νέα προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αναμονής εγκλωβισμού μέσω των κοινωνικών διαλόγων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
________________
«Καταγγέλλουμε το παιχνίδι που στήνεται ακόμα μια φορά για την εξαπάτηση των εργαζομένων με τους στημένους κοινωνικούς διαλόγους, στο οποίο συμμετέχει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ο διάλογός τους είναι με την αγχόνη στον λαιμό! Είναι στημένος όπως και οι προηγούμενοι. Δεν υπάρχει γενικά "κοινωνικός" διάλογος που γίνεται για το συμφέρον της συντριπτικής πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού!

Οι σημερινές εξελίξεις και η προσπάθεια για τη διαμόρφωση δήθεν ενιαίου κοινωνικού μετώπου στα εργασιακά, επιβεβαιώνουν πως η συμφωνία του περασμένου Ιούλη και συνολικά τα μνημόνια, είναι οι απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, που στη συνέχεια γίνονται νόμοι.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το συνέδριο του ΣΕΒ, όπου η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τον δρόμο ανάπτυξης των μονοπωλίων, έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους. Στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και το σημείωμα των 21 σελίδων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και βάζει στον κύκλο των απωλειών, ό,τι ως σήμερα είχε κάπως περισωθεί. Προβλέπει την απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, την ανταπεργία, νέο υπολογισμό στον κατώτερο μισθό διαχωρισμένο από επιδόματα, καθορισμό του κατώτερου μισθού από το κράτος, βαρύ χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και του δικαιώματος στην απεργία.

Αυτοί οι σχεδιασμοί πρέπει να βάλουν σε θέση μάχης τα συνδικάτα! Όχι μόνο να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς, αλλά να απαντήσουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να καταγγείλουν τη νέα προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αναμονής εγκλωβισμού μέσω των κοινωνικών διαλόγων, που αποτελεί το σταθερό και αναντικατάστατο εργαλείο προώθησης βάρβαρων μέτρων με τη δήθεν συμφωνία εργαζόμενων και μεγαλοεργοδοσίας, και την κυβέρνηση σε ρόλο ρυθμιστή υπέρ του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια καταιγιστική επίθεση που αφορά τη ζωή τους. Μαζί με τις ομαδικές απολύσεις και το νέο τσάκισμα στους μισθούς, έρχεται παράλληλα η προσπάθεια τοποθέτησης γύψου στη συνδικαλιστική δράση. Τα μέτρα που προωθούνται για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έχουν στόχο την καρδιά της εργατικής τάξης, το δικαίωμα των εργαζόμενων να απαντούν αγωνιστικά και ταξικά στα βάρβαρα μέτρα που τσακίζουν τις συμβάσεις, τους μισθούς, το δικαίωμα στην εργασία, τη ζωή τους!

Δύο επιλογές φανερώνονται μπροστά στους εργαζόμενους! Ή θα δεχτούμε τη νέα βάρβαρη επέλαση με νέες απώλειες δικαιωμάτων, ή θα έρθει στο προσκήνιο το αγωνιστικό κάλεσμα των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων για οργάνωση της πάλης στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με πλαίσιο την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών».
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.