Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

4 λόγοι που δεν είσαι κι εσύ εδώ.

Και γιατί είσαι και λίγο μαλάκας.

Ένα σχετικά σύντομο άρθρο σαν απάντηση σε αυτού που ζητούν δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού.

1) Γιατί δεν έχεις ιδία άποψη για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας. Η ενημέρωση σου για την καθημερινότητα της χώρας προέρχεται από διάφορα ΜΜΕ και είναι διαστρεβλωμένη βαριά από την κυρίαρχη προπαγάνδα. Η μεροληπτική ενημέρωση είναι πρόβλημα και στο εσωτερικό της χώρας αλλά μετριάζεται σε ένα βαθμό από την καθημερινή τριβή με την πραγματικότητα της ζωής στην Ελλάδα.

2) Γιατί δεν θα υποστείς στο πετσί σου τις συνέπειες της ψήφου σου. Είναι εύκολο να ψηφίζεις κάποιον να σε αντιπροσωπεύει στην αστική δημοκρατία δι αντιπροσώπου, εύκολο σε εγκληματικό βαθμό. Το δύσκολο είναι να ζήσεις με τις συνέπειες της επιλογής σου. Αν θέλετε να εκλέξετε κυβέρνηση στην χώρα, δείξτε και την εντιμότητα να έρθετε να ζήσετε εδώ υπό την κυβέρνηση που εκλέξατε.

3) Το επιχείρημα ότι κάποιοι από τους Έλληνες του εξωτερικού μπορεί να θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα αν βελτιωθούν οι συνθήκες είναι τουλάχιστον αφελές. Αν βελτιωθούν οι συνθήκες μπορεί να θέλει να μεταναστεύσει στην Ελλάδα και ο πληθυσμός ολόκληρου του πλανήτη, άρα με αυτή την λογική θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ελληνικές εκλογές όλοι οι άνθρωποι άνω των 18 (ή των 16).

4) Ας δούμε και τα επιχειρήματα του αντιλόγου:

Με λίγα λόγια ένα επιχείρημα. Βάλτε πλάτη όλοι οι αλλοπαρμένοι Έλληνες του εξωτερικού, για να μείνει ο κούφιος πολιτικός λόγος του ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στην ελληνική βουλή. Σφίξαν οι κώλοι.

16 σχόλια:

  1. εντωμεταξυ ο τυπος απο την ολλανδια εχει φωτο απο καπου που εχει και μια ουκρανικη σημαια μαζι με την γερμανικη, τρομαζω να μαθω σε τι εκδηλωση ηταν και θελει και να ψηφισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Όχι, εντάξει, μάλλον από το γιούρο είναι. Φαίνεται κ μια άκρη από αγγλική (όχι βρετανική) σημαία, η επιγραφή Bar, και τα πολύχρωμα μπαλόνια.

      Διαγραφή
    2. την αγγλικη τωρα την προσεξα (ισως και βορεια ιρλανδια :) )

      Διαγραφή
  2. Το ερώτημα δεν είναι αν μπορούν όλοι αυτοί να ψηφίσουν για τη χώρα από την οποία έφυγαν, αλλά αν παλεύουν ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές στη χώρα που ζουν, αναπνέουν, πονούν και αγαπάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι γεγονός ότι πολλές αστικές δημοκρατίες, επιτρέπουν ή και προωθούν την επιστολική ψήφο.

    Με όποιες επιφυλάξεις μπορεί να έχει κάποιος για τις διαδικασίες (που εμπεριέχουν και κινδύνους μορφών νοθείας - βλέπε εκβιασμούς κλπ.), η επιστολική ψήφος ΠΡΕΠΕΙ να καθιερωθεί.

    Καθώς και σε κάποια σημεία, όπως πρεσβείες, προξενεία ή και σε κάποια πλοία, θα πρέπει να "στήνονται" εκλογικά κέντρα που να έχουν συγκεκριμένη ώρα σε σχέση με τις εκλογές στην Ελλάδα, που να ανοίγουν οι κάλπες και να γνωστοποιούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με αυτές των εκλογικών τμημάτων της χώρας.

    Α, και περιπτώσεις νοθείας ... ισχύει και εδώ ...
    Ούτως ή άλλως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @faros:
      Είναι πολύ πιο σύνθετο το ζήτημα καθώς οι "ομογενείς" είναι περισσότεροι από τους έλληνες που ζουν στην Ελλάδα.
      -Και ποιός θα ελέγχει για τη νοθεία;
      θα έχουμε εκλογικό αντιπρόσωπο στο προξενείο της Ν.Υ. π.χ.; Και με ποια στοιχεία θα ελέγξει ποιοί έχουν όντως δικαίωμα ψήφου;
      Αυτά μόνο για τα διαδικαστικά.
      Επί του πολιτικού συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο.

      Διαγραφή
  4. Τάσσομαι με σαφήνεια ενάντια στην πρόβλεψη ενεργητικού εκλογικού δικαιώματος σε 'Ελληνες υπήκοους του εξωτερικού. Η επιχειρηματολογία η οποία παρατέθηκε είναι απολύτως ακριβής.
    Ένα εκ των κυριότερων επιχειρημάτων της αντίθετης άποψης σχετίζεται με την κατοχύρωση του εν λόγω δικαιώματος από αρκετά κράτη. Όχι, ωστόσο, από το σύνολο αυτών.
    Ας μη θεωρείται, επίσης, καθόλου τυχαία η ''επίσπευση'' του αιτήματος αυτού από μέρους της Δεξιάς. Εκτιμά - και μάλλον ορθά, δυστυχώς - πως έχει αυξημένη επιρροή στον πληθυσμό αυτόν. Αναφέρομαι, κατά κύριο λόγο, στους εγκατεστημένους μετανάστες παλαιότερων δεκαετιών.
    Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για είδος ουσιαστικής αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Ακόμη και εμμέσως. Λ.χ. θα διαθέτουν όλοι οι συνδυασμοί το αυτό επίπεδο δυνατοτήτων για πραγματοποίηση περιοδειών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Orestis Komep:
      Ποντάρουν στις ψήφους της πολυπληθούς και πλήρως συντιρητικοποιημένης αμερικάνικης και αυστραλιανής "ομογένειας" (άλλο ένα εκλογικό σώμα οι δυό τους σχεδόν).

      Στην Γερμανία που το ΚΚΕ έρχεται πρώτο από τα ελληνικά κόμματα π.χ., οι δικοί μας έρχονται στις εκλογές και ψηφίζουν.
      Τα απολιτίκ γιαπάκια του ποταμιού είναι αυτά που θέλουν να ψηφίζουν και μέσω facebook αν είναι δυνατόν...

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς.
      Νομίζω, δε, πως δεν υποκρύπτονται μόνον άμεσες εκλογικού χαρακτήρα στοιχεύσεις. Η επί της ουσίας απόπειρα ταύτισης της έννοιας του εκλογικού σώματος με το έθνος (και όχι με το λαό, ως του συνολικού μονίμου πληθυσμού εντός των ορίων της επικράτειας, ανεξαρτήτως του κριτηρίου της καταγωγής)αναδεινύει επικίνδυνους σχεδιασμούς.

      *Παρεπιμπτόντως, θα ήθελα το σχόλιό σου περί της ακόλουθης αθλιότητας:http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-istoriki-diapseysi-toy-lenin

      Διαγραφή
    3. @Orestis Komep:
      Για τις παπαριές του Χρυσόγονου, τι να σχολιάσω;
      Τίποτα που να μην καταρρίπτεται από νεοσύλλεκτο κνίτη, τίποτε το πρωτότυπο.

      Η γνωστή θεωρία πως η συνεισφορά του σοσιαλισμού στον κόσμο ήταν η γρήγορη εκβιομηχάνιση ημιφεουδαρχικών κοινωνιών που η τελική τους κατάληξη δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο ...καπιταλισμός!
      Ο σοσιαλισμός δηλαδή παρουσιάζεται σαν ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στην φεουδαρχία κ τον καπιταλισμό!
      Τρικυμία εν κρανίω...

      Το πιο γουστόζικο από όλα πάντως είναι η "αδιαφορία των σοσιαλιστικών χωρών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες".

      Λες και ενδιαφέρονταν μεταξύ '17-'56 (αφού συνεχώς την περίοδο Λένιν-Στάλιν φέρνει σαν παράδειγμα) οι καπιταλιστικές χώρες για κάτι τέτοιο...

      Διαγραφή
  5. Εννοείται ότι δεν πρέπει να ψηφίζουν για τους λόγους που αναφέρθηκαν και είναι σαφείς. Γιατί ποιος λέει το αντιθετο; Τι ποτάμι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ποτάμι έχει κάθε λόγο να ψαρεύει τη ψήφο πολλών νέων που έφυγαν στο εξωτερικό. Όχι τυχαία.Πολλοί από αυτούς είναι μορφωμένοι, με πτυχία, που γαλουχήθηκαν με το να πιστεύουν ότι μόλις τελειώσουν τις σπουδές τους, ο καπιταλισμός θα τους δώσει την ευκαιρία να γίνουν ''πετυχημένοι''(ό,τι και αν σημαίνει αυτό).Η κριση, τους χάλασε τα όνειρα (και την επένδυση των γονιών τους στις σπουδές τους),Ετσι βρίσκουν παρηγοριά στο να πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός στην Ελλάδα απέτυχε λόγω ''κρατικής διαχείρισης'', διαφθοράς κτλ,και ότι θα επιστρέψουν όταν ''εγυγιανθεί'' η χώρα (ενδεικτικό είναι ότι αναπαράγουν συνέχεια το μύθευμα που λέει ότι στο εξωτερικό ο ικανός ''πάει μπροστά''). Πρόκειται για το ιδεολόγημα του Ποταμιού.

      Διαγραφή
  6. Εχουμε και μεις λεσχες φιλων του ΚΚΕ και σε Αυστραλια και σε ΗΠΑ και Καναδα. Αλλα φαντάζομαι ειναι σαφως λιγοτεροιβτων συντηριτικοποιημενων. Παντως η ψηφος σε αυτους μπορει να δωθει υπο ορους. Πχ να υπάρχει συγκεκριμένη αντιπροσωπευση. Δηλαδη να εκλεγουν δικους τους βουλευτές που μπορει να ειναι περαν των 300 ή μεσα σε αυτους αλλα η ψηφος τους να αφορα αυτους μονο και να μην προσμετραται στο αποτέλεσμα της επικρατειας διοτι οπως σωστα ειπε ο Τρας μιλαμε συνολικα για αυτους που ειναι 1ης,2ης,3ης ή και 4ης γενιάς για πληθυσμό γυρω στα 9εκ! Βέβαια καποιοι απο αυτους θα εχουν παρει υποκοοτητα ή και ιθαγενεια της χωρας που γεννηθηκαν.
    Οποτε λογικα αυτοματως αποκλειονται. Αλλα εκει θα παιξει ρουσφέτι και εκβιασμος καιβθα δουμε μαζικες επαναχορηγησεις ιθαγενειας ή υπηκοοτητας σε κατι που πχ οι υπηρεσιες των ΗΠΑ θα συμβάλλουν προθυμα ενω σε "σταμπαρισμενους" με οχι αποδεκτα πολιτικα φρονηματα ισως βαλλουν εμπόδια...

    Δεν ειναι οτι δεν τα εχουμε ξαναδει. Το 2000 το ΠΑΣΟΚ ελληνοποιησε αβερτα διοτι η μαχη με τη ΝΔ ηταν οριακη. Ή ειναι γνωστο οτι το ΠΑΣΟΚ κραταγε ομηρους πολλους μετανάστες απο την Αλβανία και αλλου μεσω της χορηγησης αδειων παραμονης, τα χρονια που απαιτουνταν για υπηκοοτητα και αλλα μετρα που μπορουσαν να προσφέρουν πρασινη καρτα.

    ratm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε πολλες χωρες υπαρχει επιστολικη ψηφος, αλλα, χωρις να ειμαι και απολυτα σιγουρος, μιλαμε για ψηφους διπλωματικων αποστολων, φανταρων (μ. βρετανια, ΕΠΑ, γαλλια), αλλα μιλαμε για επιστολικες για ανθρωπους που ειναι προσωρινα εκτος χωρας και οχι μονιμοι μεταναστες, παλι με επιφυλαξη γιατι δεν το εχω ψαξει το θεμα.

    οπως και να εχει το να ψηφισει για την ελλαδα ο ξαδερφος μου απο τον καναδα που εχει ερθει στην ελλαδα επισκεπτης με κρουαζιεροπλοιο ή η γυναικα του που δεν εχει κανει ουτε καν αυτο ειναι τραγικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Και στην Ελλάδα νομίζω υπάρχει επιστολική, για τους ναυτικούς.
      Δεν είμαι σίγουρος όμως.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.