Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κάλεσμα πάλης για το πάρκο Ασυρμάτου

Με ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Αγ.Δημητρίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλούν σε αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πάρκου Ασυρμάτου, με κύρια διεκδίκηση να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αθλητισμού, ανοιχτό για όλο το λαό της περιοχής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
____________
«Το πάρκο του Ασυρμάτου να είναι ελεύθερο για όλο το λαό. Να μετατραπεί άμεσα σε χώρο πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, με παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα, χωρίς καμία εμπορευματική χρήση.

Η απόδοση του χώρου του Ασυρμάτου στο λαό της περιοχής έγινε κάτω από την πίεση των αγώνων των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου για πάνω από 40 χρόνια, που μεταξύ άλλων ζητούσαν την απομάκρυνση των κεραιών και των νεκροταφείων από την περιοχή. Δεν είναι αποτέλεσμα που προέκυψε από τη διαμεσολάβηση διάφορων τοπικών κυβερνητικών στελεχών στα γραφεία της ΕΤΑΔ και της κυβέρνησης, ούτε βέβαια των "καταλήψεών" τους, αγκαζέ με τους γνωστούς - άγνωστους της περιοχής.

Ασφαλώς δεν είναι αποτέλεσμα χάρης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αν συνυπολογίσουμε ότι την ίδια περίοδο παραδίδει το "φιλέτο" του Ελληνικού (6.200 στρέμματα) στη "Lamda Development" (Όμιλος Λάτση), συγκροτεί το "υπερ-ταμείο" ιδιωτικοποιήσεων με 99 χρόνια υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας, προχωρά σε προκλητικές φοροαπαλλαγές και άμεσες επιδοτήσεις (μέχρι και 20 εκατ. ευρώ) σε μεγάλες επιχειρήσεις με το νέο "αναπτυξιακό" νόμο.

Το ΚΚΕ με όλα τα μέσα που διαθέτει, πρωτοπόρο στους αγώνες, με παρεμβάσεις στη Βουλή, στα Δημοτικά Συμβούλια, σε εκδηλώσεις, στήριξε διαχρονικά το αίτημα να αποδοθεί ο χώρος του Ασυρμάτου άμεσα στο λαό και να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα και χωρίς κανένα ανταποδοτικό χαράτσωμα.

Την ώρα που η δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ/ Δημοκρατική Συμπαράταξη) στήνει φιέστες και υποκλίνεται μπροστά στην κυβέρνηση, καλούμε το λαό να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση!
Οι πανηγυρισμοί της δημοτικής αρχής καθώς και των υπόλοιπων παρατάξεων, που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, θέλουν να κρύψουν τη θέση τους για εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων με ποικίλους τρόπους.
Η δημοτική αρχή έχει δώσει δείγματα γραφής πώς εννοεί την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, υλοποιώντας την πολιτική της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών, όπως ενοικίαση γηπέδου 5x5 σε ιδιώτη, συνδρομές για την πρόσβαση σε δομές πολιτισμού/αθλητισμού.

Οι εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων στο πάρκο του Ασυρμάτου είναι σημαντικές για το λαό και ταυτόχρονα μπορούν να εξασφαλίζουν την κάλυψη των αναγκών για τη λειτουργία τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν να γίνονται με κιγκλιδώματα τα οποία ανοίγουν το δρόμο για περιορισμό στην ελεύθερη πρόσβαση, που είναι καθολική απαίτηση του λαού. Όσοι, δε, οικειοποιούνται το χώρο με την αιτιολογία του αγώνα για την απόδοση του Ασυρμάτου χρειάζεται να τον παραδώσουν άμεσα για ελεύθερη χρήση από όλο το λαό.

Καλούμε το λαό του Αγίου Δημητρίου να συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε:
  • Το πάρκο του Ασυρμάτου να είναι ελεύθερο για όλο το λαό. Να γίνει χώρος πρασίνου αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, με παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα. Να προχωρήσουν τα έργα άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά προσχήματα.
  • Να αποκλειστεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός του πάρκου με οποιαδήποτε μορφή (πχ αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες). Να μη μετακυλήσει το κόστος του έργου και της συντήρησης του πάρκου στο λαό της περιοχής (πχ με αύξηση της τοπικής φορολογίας).
Αυτός ο αγώνας με τη μαζική συμμετοχή του λαού μπορεί να αποτρέψει κάθε άλλη σκέψη επιχειρηματικής αξιοποίησης και να διασφαλίσει την ικανοποίηση των αναγκών του λαού της περιοχής».
 Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.