Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Δημιουργία ζώνης τύπου «Σένγκεν» για την ελεύθερη διέλευση των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων εντός των κρατών - μελών της ΕΕ

Ερώτημα για την εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για όλους τους λαούς της Ευρώπης έθεσε προς την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καθώς με τις πρόσφατες αποφάσεις και διακηρύξεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προωθείται η δημιουργία ζώνης τύπου «Σένγκεν» για την ελεύθερη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων εντός των κρατών - μελών της ΕΕ.

Χαρακτηριστικά, μια σειρά ανώτατοι Αμερικανοί και άλλοι ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι θέτουν συχνά - πυκνά ζήτημα κατάργησης περιορισμών, αδειών και εγκρίσεων, προκειμένου ΝΑΤΟικά στρατεύματα να διεκπεραιώνονται άμεσα από τη μια χώρα στην άλλη, καθ' οδόν σε αυτή τη φάση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, προς τη συνοριογραμμή της λυκοσυμμαχίας με τη Ρωσία.

Σε αυτήν τη βάση, η Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης αναφέρει:

«Στο έδαφος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ - ΕΕ και των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, Αμερικανοί στρατιωτικοί παράγοντες, όπως ο διοικητής του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιστράτηγος Μπεν Χότζες, πρόσφατα ζήτησαν τη δημιουργία ζώνης τύπου "Σένγκεν", για την ελεύθερη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων εντός των κρατών - μελών της ΕΕ.

Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού προωθείται με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία που στο άρθρο 37 δ΄ προβλέπει "αυξημένη ευελιξία στην ταχεία κίνηση των δυνάμεων σε όλη την εθνική επικράτεια", αλλά και την Κοινή Διακήρυξη ΕΕ - ΝΑΤΟ, που ανάμεσα στα εξαιρετικά επικίνδυνα σχέδια για τους λαούς περιλαμβάνει τη διασύνδεση των επιχειρήσεων "EUNAVFOR MED - Sophia" της ΕΕ και "Active Endeavour" του ΝΑΤΟ και τη μετάβαση σε ενιαία ευρωΝΑΤΟϊκή επιχείρηση με την ονομασία "Sea Guardian".

Ηδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει παραχωρήσει διπλωματική άδεια διέλευσης - ελλιμενισμού στο στόλο του ΝΑΤΟ, που κάλεσε μαζί με την ΕΕ στο Αιγαίο, σε όλα τα νησιά του μέχρι το Καστελόριζο».

Τούτων δοθέντων, η ερώτηση καταλήγει:

«Με δεδομένο ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για όλους τους λαούς της Ευρώπης, ιδιαίτερα της Μεσογείου, που κινδυνεύουν να εμπλακούν σε γενικευμένες πολεμικές αναμετρήσεις με οδυνηρές συνέπειες, ερωτάται η Υπατη Εκπρόσωπος σε τι στάδιο βρίσκονται τα απαράδεκτα αυτά σχέδια και πώς τοποθετείται σε αυτά;».

Πηγή: Ριζοσπάστης

7 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά, με τέτοια έξαρση της ρωσικής επιθετικότητας εννοείται ότι πρέπει. Και υπάρχουν και τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή που βέβαια εμείς δημιουργήσαμε αλλά ποιός νοιάζεται τώρα, δουλειά να γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι επαθε ο Alexis και "καταστροφολογει";

    http://www.gazzetta.gr/plus/article/958628/mas-odigoyn-sti-drahmi-kai-o-soimple-tha-hamogelaei-me-noima

    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις link για την εικόνα; gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη 2η με την περικύκλωση του πλανήτη από τα ρωσσικά σύνορα. gorf

      Διαγραφή
    2. Είχα γκουγκλάρει με την αναζήτηση "NATO's encirclement of Russia" στις εικόνες.

      Άμα κάνεις έναν κόπο, θα το βρεις πιστεύω.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.