Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Πέρα από τα λόγια

Θα πιάσει ή δε θα πιάσει η κυβέρνηση τις 200 ψήφους ώστε ο εκλογικός νόμος της μπασταρδεμένης αναλογικής να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές; Πάνω που κορυφωνόταν η αγωνία και κάποιοι είχαν αρχίσει να παίζουν την κολοκυθιά με ονόματα, ο ίδιος ο Τσίπρας πέταξε στην αρένα και ανασχηματισμό (που τον είχαμε ξεχάσει). Στο χαλαρό, στο αεροπλάνο της επιστροφής από το Πεκίνο. Με τη σιγουριά ότι η είδηση θα γίνει αμέσως πρώτο θέμα στην Ελλάδα.

Προηγουμένως, είχαμε ένα συνδυασμό υψηλής μοδιστρικής και υψηλής δημαγωγίας. Μάθαμε για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της συντρόφου του πρωθυπουργού αλλά και για την… εξαγωγή του «στιλ» χωρίς γραβάτα στην Κίνα. Μάθαμε πόσο σημαντικό είναι το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco (απορούμε πώς δεν το είχαν καταλάβει τόσα χρόνια οι ενορατικοί συριζαίοι), αλλά και για την απόλυτη προσήλωσή τους στα δικαιώματα των εργατών (τρανή απόδειξη η ίδια η Κίνα!).

Ετσι, πότε με το μπορντοροδοκόκκινο στράπλες της κυρίας Μπαζιάνα και τα 3D γυαλιά που φόρεσε ο Τσίπρας για να δει το σοσιαλιστικό μέλλον της Ελλάδας, και πότε με τη συνάντηση εργασίας που ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Ν. Νικολόπουλος, προκειμένου να συζητήσουν ως πρόεδροι για τον εκλογικό νόμο, πέρασε ξώφαλτσα η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Κομισιόν του λεγόμενου Τεχνικού Μνημονίου, που μεταξύ άλλων περιγράφει και τη λειτουργία του αυτόματου δημοσιονομικού «κόφτη».

Μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες θ' αρπάζει πρώτα ο «κόφτης». Αλλά, δε χρειάζεται ν' ανησυχούμε, γιατί ο «κόφτης» δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ, όπως μας διαβεβαίωσε και αυτή την εβδομάδα ο Τσακαλώτος.
Ο δε κομμουνιστής Κατρούγκαλος μας διαβεβαίωσε όχι μόνο ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να πειραχτεί σύνταξη, αλλά και ότι θα βρεθούν και ισοδύναμα για το ΕΚΑΣ που κόπηκε.

Ουδείς τους πιστεύει, φυσικά. Οι πάντες γνωρίζουν ότι θα γίνει το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό για το οποίο δεσμεύονται. Οτι θα γίνει αυτό που διαψεύδουν.

Και λοιπόν; Και οι ίδιοι ξέρουν ότι ουδείς τους πιστεύει. Γι' αυτό και προσπαθούν ν' αλλάξουν τον εκλογικό νόμο έτσι που να οδηγεί υποχρεωτικά σε «μεγάλο συνασπισμό» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Μόνο η παραμονή στην εξουσία τους ενδιαφέρει. Η οποία προϋποθέτει τη συνέχιση της εφιαλτικής λιτότητας και της κινεζοποίησης. Γι' αυτό θα εξακολουθήσουν να λένε με την ίδια ξεδιαντροπιά τα ίδια ψέματα, να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, να κάνουν ό,τι κάνει μια αστική κυβέρνηση σε πτώση.

Καλή είναι η σάτιρα, καλός ο σαρκασμός, καλά τα μπινελίκια, όμως εμπεριέχουν πάντοτε τον κίνδυνο μιας ανώδυνης εκτόνωσης. Μιας εκτόνωσης κοινωνικής, που στη συνέχεια μετατρέπεται σε πολιτική εκτόνωση στις κάλπες.

Ζητούμενο, όμως, είναι η εκτόνωση της κοινωνικής οργής με τον τρόπο που εκτονώνεται το ωστικό κύμα μιας έκρηξης που βρίσκει στόχο. Ζητούμενο είναι η κοινωνική έκρηξη.
Χωρίς σκληρό και ανυποχώρητο ταξικό αγώνα τίποτα δεν πρόκειται ν' αλλάξει. Το φθινόπωρο, όταν θα προωθηθεί το νέο πακέτο αντεργατικών μεταρρυθμίσεων, αυτό θα γίνει πιο καθαρό.

Οσο για την πολιτική έκφραση του ταξικού αγώνα, η κάλπη μόνο τη διαστροφή της μπορεί να φέρει. Χωρίς την αυτοτελή πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου, νομοτελειακά θα υπάρχει μόνο η υποταγή στην αστική πολιτική με τα χίλια πρόσωπα.
Πηγή: Κόντρα

7 σχόλια:

  1. Και ποια είναι η "αυτοτελής πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου"; Η παρεΐτσα της "Κόντρας"; Ή κάποια άλλη οργάνωση; Αποκαλύψτε την μας, βρε παιδιά, για να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται, προς τι η "καταραμένη αισώπεια γλώσσα" πούλεγε κι ένας μεγάλος επαναστάτης...

    Ένας που αδημονεί να δει το "φως το αληθινόν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ένας που αδημονεί να δει το "φως το αληθινόν":

      Εάν από ότι διάβασες παραπάνω, κατάλαβες αυτό, δεν υπάρχει σωτηρία...

      Διαγραφή
  2. Καλά τα γράφουν γενικά. Υπάρχει φορέας που κινείται σε αυτή τη κατεύθυνση, αλλά δε τον θέλουν, αυτοί μόνο ξέρουν γιατί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρας χωρις καμμια προθεση για ειρωνια η οτι αλλο αλλα ουτε και εγω καταλαβα τι εννοει το κειμενο στη τελευταια παραγραφο. Ισως να χανω το νοημα απο ολο το κειμενο. Αλλα αν θες να μου εξηγησεις θα ηταν more than welcome....
    Ακυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ακυρος:
      Το ζητούμενο είναι η αυτοτελής πολιτική έκφραση και οργάνωση της εργατικής τάξης ώστε αυτή να μην σύρεται πίσω από τους αστικούς-μικροαστικούς πολιτικούς σχεδιασμούς.

      Η Κόντρα θεωρεί πως τέτοιος πολιτικός φορέας δεν υπάρχει και πρέπει να δημιουργηθεί.
      Όσο αφορά εμένα, θεωρώ φυσικά πως υπάρχει, πως είναι το ΚΚΕ και πως πρέπει να δυναμώσει.

      Το ζήτημα που βάζει πάντως, αυτό της αυτοτελούς πολιτικής έκφρασης της εργατικής τάξης, είναι αυτό που βάζει μετ'επιτάσεως και το ΚΚΕ εδώ και κάποια χρόνια.
      Εξού και η από θέση αρχής άποψη του ΚΚΕ για άρνηση πολιτικών μετώπων με αστικά κόμματα, αφού κάτι τέτοιο θα ακύρωνε ακριβώς τον ρόλο του ως αυτοτελούς πολιτικού εκφραστή της εργατικής τάξης.

      Διαγραφή
  4. Οκ ευχαριστω κατι τετοιο καταλαβα,αλλα μπερδευτηκα με τις ερωταπαντησεις στο πρωτο σχολιο
    Ακυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.