Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Prisunic ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ "Αν αγαπάς τη δραχμή σου"!

Έτσι κατέληγε μια διαφήμιση των παιδικών μας χρόνων, από αυτές που εντυπώνονται με όλη τη σημασία της λέξης και σε ακολουθούν-όσους βέβαια τη γνώρισαν μέσα από την ασπρόμαυρη tv των χρόνων εκείνων- μέχρι σήμερα.

Ήρθε συνειρμικά στο μυαλό, σήμερα , όπως έχει έρθει κι άλλες φορές ανάλογα και στο παρελθόν, όταν περιδιαβαίνοντας στις ειδησεογραφικές σελίδες και ανακοινώσεις πληροφορήθηκα πως τα super market ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, ναι αυτά τα παλιά Prisunic ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ "Αν αγαπάς τη δραχμή σου", πτωχεύουν.

Ακούστηκε για ακόμα μία φορά το περίφημο Πτωχευτικό Δίκαιο, τα διάφορα άρθρα του, 99 & 106β που ουδόλως λογαριάζουν 12.500 χιλιάδες εργαζόμενους "θύματα", συμπλήρωμα στα θύματα της πολιτικής που ορίζουν τα μνημόνια, χθεσινά και τωρινά, της πολιτικής που εκπορεύουν ιμπεριαλιστικά αρπακτικά και ντόπιοι μεγαλοαστοί επιχειρηματίες, της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντά τους και έχει δημιουργήσει εξαθλίωση και φτώχεια, ανεργία που μετριέται σε εκατομμύρια και σε κάνει να μουδιάζεις στο άκουσμα των αριθμών, αν δεν έχεις πάθει μιθριδατισμό τόσα χρόνια ή δεν είσαι από αυτούς που ευθύνονται και την προκαλούν.

Ήρθε και πάλι συνειρμός οι συζητήσεις του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος για εξαγορά άλλων super market , γνωστή αλυσίδα στη Βόρεια Ελλάδα, από τη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, λίγους , ελάχιστους μήνες πριν που έκαναν τους "ανεκπαίδευτους" στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα να πιστέψουν πως το πρόβλημα των εργαζόμενων εκεί είχε λυθεί.Φευ! Αλίμονο!
Πόσο οικτρά διαψεύδονται όσοι μέσα από σκέψεις και λογικές συνεργασίας με όσους ασκούν εξουσία , θεωρούν πως λύνονται τα προβλήματα των εργαζόμενων! Η ίδια η πραγματικότητα, η εμπειρία που μετασχηματίζεται σε πείρα γκρεμίζει τέτοιες σκέψεις.

Ο Prisunic ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. "Αν αγαπάς τη δραχμή σου"! -ας μας συγχωρεθεί ο αναχρονισμός-κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, λοιπόν, σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα και όλοι μας δικαιολογημένα αναρωτιώμαστε τι υπάρχει πίσω από τις λέξεις; Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Πάντα πίσω από τις τις λέξεις να ψάχνεις το "ποιος, ποιον".Ας δούμε λοιπόν:

Θυσία στο Μολώχ της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών στις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ τα δικαιώματα χιλιάδων εργαζόμενων, κοντά και δίπλα στα εκατομμύρια άλλων εργαζόμενων που με τον ένα ή άλλο τρόπο πλήττονται σκληρά στα χρόνια της.
Εργασιακή ζούγκλα με εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα, με εργαζόμενους που όταν θυμηθούν ότι υπάρχουν κι αυτοί έρχονται τελευταίοι, στην πραγματικότητα βέβαια εγκαταλείπονται χωρίς κανένας να νοιαστεί για την τύχη τους , αυτών και των οικογενειών τους. Ποιος στ'αλήθεια θυμάται την πτώχευση λίγους μήνες πριν της "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ" και την "τύχη" των εργαζόμενων σε αυτή. "Κάθε θαύμα τρεις ημέρες" και έπειτα η λήθη, η λησμονιά! Στο δε καπιταλιστικό "παράδεισο" που ζούμε ούτε κι αυτές. Είναι αρκετά δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας!

Με τον Πτωχευτικό Κώδικα που είναι σε εφαρμογή όχι μόνο δε διασφαλίζεται κανένα δικαίωμα-πρώτα και κύρια η δουλειά χιλιάδων που μεγαλώνουν τον εφεδρικό στρατό της εργατικής τάξης, οι δεδουλευμένοι μισθοί και επιδόματα, οι απαιτήσεις που προκύπτουν από τους εργαζόμενους λόγω του γεγονότος-των εργαζόμενων αλλά αντίθετα είναι τέτοιο και εξυπηρετεί τέτοια συμφέροντα ώστε διασφαλίζει τις απαιτήσεις πρώτιστα του τραπεζιτικού κεφαλαίου, των προμηθευτών της αλυσίδας και του Δημοσίου, αφήνοντας στην άκρη τους χθεσινούς εργαζόμενους και σημερινούς άνεργους! Πού στ'αλήθεια να βρεθεί χώρος για τα θύματα της εργατικής τάξης με τέτοιο συνωστισμό;

Οι πάσης φύσεως "προστάτες" της οικονομίας μας, οι στυλοβάτες του συστήματος ευνοούνται κυρίαρχα, λειτουργώντας ανενόχλητοι εντός των πλαισίων που έχουν διασφαλίσει γι'αυτούς η σκληρή αντιλαϊκή πολιτική των Μνημονίων, ο ιμπεριαλισμός κι οργανισμοί του , Ε.Ε. και ΔΝΤ, παίρνοντας κι αυτοί μέρος στη βορά της λείας. Μεγαλώνει η ανεργία κι η εξαθλίωση, η φτώχεια τραβά την ανηφόρα, ζωή χωρίς δικαιώματα, επιβίωση είναι αυτό που προσφέρουν. Κι ας κάνουν λόγο κάποιοι για τάχα μου "ανθρωπιστική" κρίση , κάτι σαν φυσικό φαινόμενο που πέφτει απ'τους ουρανούς για να κρύψουν την αλήθεια και τους ένοχους...

Αναμενόμενη η αντίδραση των εργαζόμενων , μέσα από τα σωματεία τους, καλούν σε κινητοποιήσεις και συνελεύσεις, γιατί δεν έχουν άλλο δρόμο και τώρα το γνωρίζουν καλά. Είναι ζητούμενο να δουν όλη την εικόνα στο κάδρο κι αυτοί που τώρα βρίσκονται σε αυτή την άσχημη θέση και όσοι ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας εδώ και καιρό αλλά και όσοι δε βρίσκονται εκεί που βρίσκονται αυτοί...

Prisunic ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. "Αν αγαπάς τη δραχμή σου"!
Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.