Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Nέοι από 32 χώρες στο πλευρό της Βενεζουέλας


Μια δήλωση αλληλεγγύης και απόρριψης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας που έχει βάλει στόχο την Μπολιβαριανή Επανάσταση, την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο και τον λαό της Βενεζουέλας, εγκρίθηκε κατά την πρώτη προπαρασκευαστική συνεδρίαση του 19ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας.

Το κείμενο, που υπογράφεται από 65 νέους επαναστάτες από 32 χώρες, διαβάστηκε από τον Χόρχε Γκρέγκορ, γραμματέα διεθνών σχέσεων της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισπανίας κατά τη διάρκεια της τελετής της σημαίας του Φεστιβάλ στην προπαρασκευαστική επιτροπή της Βενεζουέλας. Το 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών θα πραγματοποιηθεί το 2019 στη Ρωσία.

Η δήλωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

Καλούμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να καταργήσει το περίφημο και παρεμβατικό διάταγμα που κηρύσσει την Βολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας «μια ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή» για τα συμφέροντά της, που αποτελεί τη βάση ανάπτυξης ολόκληρου συνωμοτικού σχεδίου.

Απαιτούμε σεβασμό του δικαιώματος του λαού της Βενεζουέλας να ασκεί την κυριαρχία και την αυτοδιάθεσή του, χωρίς κανενός είδους παρέμβαση ή πίεση.

Εκφράζουμε την υποστήριξή μας προς τις λαϊκές δυνάμεις που σήμερα αγωνίζονται για το επαναστατικό βάθεμα της διαδικασίας της αλλαγής στη Βενεζουέλα, για να καταστεί δυνατή η διατήρηση και εδραίωση της.

Οι δημοκρατικές, αντιιμπεριαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις στον κόσμο έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν να προωθούν ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα, η οποία αντιμετωπίζει την εντεινόμενη επίθεση ενάντια στο λαό και τη μπολιβαριανή διαδικασία.

Ο λαός και η νεολαία της Βενεζουέλας έχουν τη στήριξη της νεολαίας και των φοιτητών σε όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι με τη δύναμη της παγκόσμιας αλληλεγγύης ο λαός της Βενεζουέλας θα είναι και πάλι νικηφόρος ενάντια στις ιμπεριαλιστικές βλέψεις.
Πηγή: Prensa Rebelde via psuv.org.ve

7 σχόλια:

  1. Ειμαστε δίπλα στον λαό της Βενεζουέλας και στο Κ.Κ στον αγώνα τους για την αντιμετώπιση της Αστικής Τάξης και των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών στην προσπάθεια τους για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων απο την 17χρονη πορεία του Σοσιαλισμού του 21ου αιώνα...........και που οδήγησε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ. Τους Ε΄ύχομαι τα καλύτερα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρας μια διευκρίνηση αν θέλεις. Η Κ.Ν Νεολαία της Ισπανίας που λεει είναι του Κ.Κ των Λαών της Ισπανίας η Οχι. Με ενδιαφέρει....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Communist_Youth_Union_of_Spain

      Νεολαια του γνωστου Κομμουνιστικου Κομματος Ισπανιας που κατεβαινει με το ποδεμος στις εκλογες. Το μικρο εχει ως νεολαια τις κολλεκτιβες κομμουνιστικων νεολαιων.

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή
    2. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      -Είδες που και το στημένο ρολόι, θα πει την σωστή ώρα δυό φορές το 24ωρο;

      Διαγραφή
    3. Με το σωστη ωρα εννοεις οτι κανει αντιιμπεριαλιστικο αγωνα ο ισπανικος ευρωκομμουνισμος; Δεν τους εμπιστευομαι τοσο η αληθεια ειναι. Ειναι και σε μια περιεργη εποχη για τους ιδιους τωρα. Τα ορια του χωρου σε αντιιμπεριαλιστικο αγωνα και αλληλεγγυη ειναι τρομερα ασφυκτικα ποσο μαλλον οταν βρισκονται ενα βημα πριν απο τους κυβερνητικους θωκους. Μακαρι να εχεις δικιο βεβαια και να φανει στην καταλληλη στιγμη.

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή
    4. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Όχι, με το "σωστή ώρα", εννοώ πως στο συγκεκριμένο ζήτημα, την συγκεκριμένη στιγμή, έκαναν κάτι σωστό.
      Ως εκεί, και χωρίς καμμία άλλη προέκταση.

      Διαγραφή
    5. Σε ευχαριστώ Σύντροφε γιατί για λιγο ειχα Ζαλαδα......ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.