Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Επίθεση του Γερμανού υπ. Εξωτερικών στο ΝΑΤΟ: «Οι κινήσεις του είναι πολεμοχαρείς»


O γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βέλτερ Σταϊνμάγερ, άσκησε σκληρή κριτική στο ΝΑΤΟ, για το οποίο είπε πως οι κινήσεις του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι «πολεμοχαρείς».

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγει το ΝΑΤΟ στην περιοχή, είπε ακόμη πως οι εκτεταμένοι ελιγμοί του είναι αντιπαραγωγικοί για την ασφάλεια στην περιοχή και θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τις εντάσεις με τη Ρωσία. Ο Φρανκ-Βέλτερ Σταϊνμάγερ κάλεσε το ΝΑΤΟ να αντικαταστήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις με περισσότερο διάλογο και συνεργασία με τη Ρωσία.

Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ ξεκίνησε ασκήσεις στην Πολωνία στις 7 Ιουνίου, εν μέσω ανησυχιών για τη ρωσική πολιτική. Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 31.000 στρατιώτες, ανάμεσά τους 14.000 από τις ΗΠΑ, 12.000 από την Πολωνία και 1.000 από τη Βρετανία. Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και πλοία λαμβάνουν μέρος στην άσκηση, μαζί με 3.000 τεθωρακισμένα.

«Αυτό που δεν θα πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να οξύνουμε την κατάσταση με πολεμοχαρείς κινήσεις» σημείωσε ο Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του στην Bild της Κυριακής. «Όποιος πιστεύει ότι μία συμβολική παρέλαση με τανκς στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα φέρει την ασφάλεια, τότε κάνει λάθος» τόνισε ο Σταϊνμάγερ και πρόσθεσε: «Καλύτερα να μην δημιουργούμε προσχήματα για να ανανεώσουμε μια παλιά αντιπαράθεση». 
Πηγή: TVXS

7 σχόλια:

  1. Κριτική στα λόγια ασκεί, στην πράξη θα κάνει η Γερμανία κάτι ή μόνο στις δηλώσεις θα μείνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Μόνο στις δηλώσεις θα μείνουμε. Και αυτές, τρομερή υπέρβαση ήταν....

      Διαγραφή
  2. Θα διαφοροποιηθεί ποτέ η Ευρώπη από τη γραμμή των ΗΠΑ έστω και λίγο; Για τα μάτια του κόσμου ρε παιδί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Ο όρος "ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός", λέει κάτι;

      Διαγραφή
    2. Αποκλείεται, απλώς τυχαίνει και συμφωνούν πάντα.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.