Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Εκλογική σύμπραξη ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ: ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Στις φοιτητικές εκλογές της 18ης του Μάη, ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ θα κατέβουν μαζί σε κοινό εκλογικό σχήμα. Το μαγείρευαν εδώ και καιρό και τελικά… το ανακοίνωσαν! Με ύφος, μάλιστα, χιλίων καρδιναλίων, θριαμβευτικούς τόνους και βερμπαλισμούς με το τσουβάλι. «Τέρμα», λένε, «στη διάσπαση, ήρθε η ώρα της ενότητας».

Όσον αφορά το περιτύλιγμα της εκλογικής σύμπραξης, γινόμαστε για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Για άλλη μια φορά ακούμε τα ίδια μεγάλα λόγια, που μόνο στόχο έχουν να αφοπλίσουν την κριτική σκέψη του προοδευτικού κόσμου και να εκμεταλλευτούν υπαρκτές αγωνίες του. Σε αυτό αποσκοπεί το «εμπόριο» ενότητας και πουθενά αλλού. Είναι η ίδια δοκιμασμένη τακτική, που χρησιμοποίησε στο παρελθόν και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να φτάσει τελικά εκεί που έφτασε. Η τακτική των προσκλητηρίων «ενότητας της αριστεράς», με βασικό αντικείμενο το καλύτερο πλασάρισμα στην κάλπη, κρύβοντας τα πολιτικά ζητήματα και τις διαφορές κάτω από το χαλί, για να εκβιαστούν αριστερές συνειδήσεις.

Είναι αλήθεια ότι οι εν λόγω πολιτικές δυνάμεις κάπου «τα βρίσκουν», ορίζονται από ένα κοινό πολιτικό-ιδεολογικό περιεχόμενο. Αυτό είναι και η πραγματική πολιτική βάση της συνεργασίας τους και τίποτε παραπάνω: η πολιτική πρόταση του «μεταβατικού προγράμματος». Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μέτρα όπως η διαγραφή του χρέους, ο εργατικός έλεγχος, η εθνικοποίηση τραπεζών, η έξοδος από την ευρωζώνη- Ε.Ε. κ.α. Σε διάφορες παραλλαγές και με διαφορετικούς προσδιορισμούς ο καθένας, οι τρεις αυτές δυνάμεις έχουν αυτήν ακριβώς τη συγκολλητική ουσία.

Στην πραγματικότητα και παρά τα παχιά λόγια, αυτό που περιγράφεται από αυτές τις δυνάμεις είναι μια διαδικασία μετάβασης προς μια άλλη κοινωνία, που θα εκτυλίσσεται, όμως, εντός του πλαισίου της καπιταλιστικής κυριαρχίας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας και χωρίς αυτά πρώτα να ανατραπούν. Ένα ρεφορμιστικό σχέδιο, δηλαδή, που δεν αποτελεί παρά μια παραλλαγή αυτού που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέρρευσε με πάταγο την προηγούμενη χρονιά.

Στο εσωτερικό αυτού του προγράμματος περιέχονται μια σειρά «στόχοι», οι οποίοι στη δεδομένη περίοδο καταλήγουν πάντα στην ενσωμάτωση στο σύστημα, ακόμα και αν σε μια άλλη φάση του κινήματος θα ήταν σωστοί. Επί της ουσίας, δεν μιλάμε για πραγματικούς στόχους πάλης που απευθύνονται στο κίνημα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.
Το μεταβατικό πρόγραμμα αναπόφευκτα οδηγεί αυτές τις δυνάμεις στην αναζήτηση μιας «αριστερής κυβέρνησης» που θα το υλοποιήσει, γιατί απαιτούνται κρατικοί μηχανισμοί για την εφαρμογή του. Άλλες το λένε ανοιχτά, άλλες με μεγαλύτερη «ντροπή». Η πολιτική τους πρόταση, όμως, είναι αυτή. Άσχετα αν χρεοκόπησε μπροστά στα μάτια όλων η λογική των σωτήρων και της ανάθεσης μετά από όλες τις εξελίξεις του 2015.

Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Θυμόμαστε πως αυτές οι δυνάμεις σύρθηκαν στην ουρά του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη χρονιά. Η μεν ΑΡΕΝ απροκάλυπτα, καλώντας τη νεολαία να επενδύσει το μέλλον της πάνω στον «μεσσία», οι δε ΕΑΑΚ και ΑΡΔΙΝ, θεωρώντας ότι έχουν μπροστά τους ένα «αναβαθμισμένο πεδίο διεκδικήσεων» και ότι πρέπει να γίνουν οι «διορθωτές» της κυβέρνησης, με ένα κίνημα που θα γινόταν ο νεροκουβαλητής της, οδηγώντας το τελικά συνολικά στον «πάγο». Γι’ αυτό και συνέπραξαν με την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα-απάτη, γινόμενοι ο καλύτερος αφισοκολλητής της, λέγοντας ότι με «το ΟΧΙ καμιά κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να φέρει μνημόνιο».
Γι’ αυτό και απέσυραν για έναν ολόκληρο χρόνο το διαρκές αίτημα που έχουν για εκλογές, μέσω του συνθήματος «κάτω η κυβέρνηση», το οποίο τώρα επανέφεραν.

Άλλωστε, αν το μεταβατικό πρόγραμμα διαχείρισης είναι η βάση της σύμπραξής τους, το αποτέλεσμά του, δηλαδή, η αγωνιώδης προσπάθεια πλασαρίσματος στις εκλογές και το κεντρικό πολιτικό σκηνικό, είναι η κεντρική της κατεύθυνση! Στρώνει το έδαφος για αντίστοιχες συνεργασίες μεταξύ ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες τις διεργασίες που εξελίσσονται με βασικό άγχος τις εκλογές, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του λαού και του κινήματος. Τι κρίμα μετά από τόσες «αντικαπιταλιστικές» κορώνες, να σε σέρνει απ’ τη μύτη ο Λαφαζάνης και οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ!

Για εμάς η Αριστερά υπάρχει για να υπηρετεί τη συγκρότηση του κινήματος, και μόνο εκεί οικοδομείται η ενότητα και η πάλη. Καλούμε τον κόσμο του κινήματος να κινηθεί αντίθετα στη μετάβαση «εντός των τειχών του συστήματος», και να επιμείνει στην ενίσχυση εκείνων των δυνάμεων που βαδίζουν χωρίς ταλαντεύσεις σε αυτόν τον δρόμο.
Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

12 σχόλια:

  1. κ μέσα σε αυτό το χαμό της ενότητας της "αριστεράς",έχεις κ τους "πρώην" να σου κάνουν μαθήματα..... http://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/980-poioi-einai-oi-oportounistes-mia-apantisi-stin-igesia-tou-kke είναι είτε το "μαθαν πως γαμ...ε πλάκωσαν κ οι γύφτοι" ή "ο θεός νασε φυλάει από παλιά πουτάνα κ πρώην κομμουνιστή"...όπως το δει κανείς....θα ήθελα μια καλή απάντηση στα μαθήματα μαρξιστικής πολιτικής ορθότητας ,του Ε.Α....ευχαριστώ IRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @IRA:
      Για τον ΕΑ, έχω δηλώσει από καιρό πως κατά την άποψη μου δεν πρέπει να γίνεται πολιτική αντιπαράθεση με προβοκάτορες γιατί αυτό τους αναβαθμίζει σε πολιτικούς αντίπαλους. Και αυτοί κύριοι μόνο κάτι τέτοιο δεν είναι...

      Διαγραφή
    2. Αν καταλαβα καλα η ΛΑΕ βρισκεται σε τρεις φοιτητικες παραταξεις οι οποιες εν τελει κατεβαινουν μαζι. Φανερη αδυναμια να σταθουν στο κοσμο. Σε λιγο θα δηλωνουν "αγωνιστες και ανθρωποι" για να θολωνουν τα νερα. Παλι οι ναριτες θα το ξελασπωσουν το εγχειρημα οσο μπορουν.

      Υ.Γ. Δες αρθρα στην παντιερα που ξεπλενουν λαφαζανη να παθεις πλακα. Εμετος απο τα ματια. Δεν ξερω αν οι ναριτες μπορουν να το διαχειριστουν στο κοσμο τους οπως ειπες, παντως ειναι πιο κοντα απο ποτε. Αν μπορεσουν να δικαιολογησουν οτι εχουν καποιου ειδους "ηγεμονια" στο νεο σχημα θα μπουν σιγουρα.

      Υ.Γ.2 Υπαρχει ενοτητα στο κινημα με λυσεις εντος των τειχων απο οτι φαινεται. Ειναι αυτη που το πανο της λαικης αντιστασης ειναι διπλα στον συντονισμο και δυο εβδομαδες αργοτερα λεει ο ενας τον αλλο "ουρα του συριζα".

      Υ.Γ.3 Οι συριζαιοι (εννοω αυτοι που δεν νιωθουν προδομενοι) φυγαν απο την αρεν και εκαναν την παραταξη bloco. https://el.m.wikipedia.org/wiki/BLOCO_-_Δίκτυο_Σχημάτων_Ριζοσπαστικής_Αριστεράς

      Το μοτο τους: κανε με add, ειμαι Bloco (δεν τρολλαρω)

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή
    3. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Εσύ δεν τρολλάρεις, αυτοί τρολάρουν την κοινωνία μου φαίνεται...

      Διαγραφή
    4. επειδη ειναι και γνωστες μαιμουδες, μηπως πηραν το ονομα απο την πορτογαλια;

      Διαγραφή
  2. ΟΧΕΠ
    Σε αναφορα με το σχολιο σου στο ΥΓ2 να σου θυμισω οτι στο διημερο των κινητοποιησεων το πανο του ΠΑΜΕ βρεθηκε διπλα στο πανο της ΛΑΕ, του Συντονισμου, της Λαικης Αντιστασης. Σημαινει αυτο οτι στην οτι "ενοτητα εντος των τειχων" που επικαλεισαι συμμετεχει κ το ΠΑΜΕ;
    ΚΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντα το μόνος σου.

      Διαγραφή
    2. @ΚΧ:
      Όχι, καθώς το ΠΑΜΕ δεν έχει καμμία σχέση με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό του ΜΕΤΑ.
      Δεν θα λέμε τώρα και τα αυτονόητα...

      Διαγραφή
    3. Το Πανό του ΠΑΜΕ δεν βρεθηκε διπλα σε κανένα πανο του Οπορτουνισμου. Εγω λεω να αφησεις τις Λαφαζανιες. Δεν γεννηθηκα χτες...... Δεν τσιμπαω... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΚΧ
      οι εξυπνακισμοι αλλου.
      το πανο του ΠΑΜΕ δεν βρεθηκε διπλα.
      η μαζικοτατη πορεια του ΠΑΜΕ εφτασε στο συνταγμα και 500 σεχταριστες της λαε και της ανταρσυα φιλαγαν την βουλη, αφου τα πανο και αυτοι κοιταζαν προς το ΠΑΜΕ και δεν μας αφηναν να παμε προς την βουλη. το ΠΑΜΕ λοιπον πηγε οσο ποιο κοντα στη βουλη μπορουσε, αλλα δεν χρησιμοποιησε την ανασα του για να διωξει αυτους που μεχρι πριν πολυ λιγο καιρο ηταν παρεα στη κυβερνηση και τους στηριζαν και στα δημοψηφισματα.
      την ιδια ωρα που μας εστελναν τους μπατσους να μας συλαβουν εξω απο τα σχολεια

      Διαγραφή
    5. Να αγιάσει το στομα σου. Την αστυνομία φερανε την Κυριακη του Δημοψηφίσματος ΤΣΙΡΚΟ για να μας συλλαβουνε. Την ημερα που μαζι με ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ και ΦΑΣΙΣΤΕΣ ψηφιζανε αγκαλιτσα. ΑΥΤΑ......ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Οταν δυο μπλοκ ειναι το ενα απεναντι απο το αλλο και συγκυριακα σε μια πολη συνυπαρχουν στο ιδιο χωρο για ενα κομματι μιας κινητοποιησης τοτε δεν ειναι μαζι.

      Απο την αλλη η τακτικη της λαικης αντιστασης να κατεβαινει με καθε καρυδιας καρυδι ειναι πανελλαδικη, συνεχης και οι συμπορευσεις πια βγαζουν ματια. Η διαφορα ειναι ευδιακριτη για οποιον θελει να την καταλαβει.

      Οι υπολοιποι αναλωνονται σε ατακες που πονταρουν στην αγνοια των γυρω τους, γιατι μονο αυτο ξερουν να κανουν.

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.