Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου για την αγωγή χρυσαυγιτών σε βάρος του Σ. Ζαριανόπουλου

Ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το οποίο εκδίκασε την αγωγή για εξύβριση που κατέθεσαν τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές σε βάρος του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, ζητώντας αποζημίωση 25.000 ευρώ για ηθική βλάβη.

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο από την εκδίκαση της υπόθεσης (15/5/2015), το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με δικαστή την Πρωτοδίκη Παρασκευή Στεφανίδου, με την υπ'αριθμόν 3032/2016 απόφασή του, έκανε εν μέρη δεκτή την αγωγή που κατέθεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Α. Ματθαιόπουλος, Α. Γρέγος και Π. Ζησιμόπουλος, και τους αναγνώρισε αποζημίωση 1.500 ευρώ στον καθένα.
Το δικαστήριο δεν κήρυξε προσωρινά εκτελεστή την απόφαση, διότι όπως αναφέρει "δεν αποδείχθηκε ότι συντρέχουν εξαιρετικοί προς τούτο λόγοι".

Αλλωστε η απόφαση είναι εφέσιμη και η υπόθεση θα έχει συνέχεια.

Η υπόθεση αφορούσε τη μήνυση και αγωγή για οικονομική αποζημίωση που είχαν καταθέσει οι τρεις βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης, επειδή στις 24/10/2012 ο Σ. Ζαριανόπουλος, ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτώβρη και της απαίτησης των χρυσαυγιτών να συμμετέχουν στον εορτασμό, δήλωσε ότι οι ναζιστές της εγκληματικής ΧΑ είναι καθάρματα, βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν καμιά θέση σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με την αγωγή που κατέθεσαν, ζητούσαν αρχικά αποζημίωση 150.000 ευρώ ο καθένας (τόσο αποτίμησαν τη δήθεν ύβρη και το φόβο). Στην πρώτη συζήτηση της αγωγής που έγινε στις 18/10/2013 μείωσαν τις απαιτήσεις τους στις 25.000 ευρώ ο καθένας.

Λίγους μήνες μετά, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, λόγω αναρμοδιότητας, παρέπεμψε την υπόθεση σε άλλο δικαστήριο. Ετσι, η αγωγή εκδικάστηκε και πάλι στις 15 Μάη του 2015.

Για άλλη μια φορά η αστική δικαιοσύνη επιβεβαίωσε τον ταξικό της ρόλο

Το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε ότι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο Σ. Ζαριανόπουλος ήταν πολιτική τοποθέτηση που αφορά συνολικά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και όχι τους συγκεκριμένους βουλευτές προσωπικά.

Ετσι θεώρησε ότι "τελέστηκε η άδικη πράξη της εξύβρισης" καθώς όπως αναφέρεται στο σκεπτικό: "Στην προκείμενη περίπτωση αποτελεί συλλογικό εξυβριστικό χαρακτηρισμό για όλα τα άτομα της σχετικής ολότητας, δηλαδή για όλους τους βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής ο χαρακτηρισμός "καθάρματα" που "βρώμιζαν και βρωμίζουν τη χώρα", μεταξύ των οποίων και οι εν προκειμένω ενάγοντες".

Δηλαδή αποφάνθηκε ότι είναι εξύβριση να αποκαλείς "καθάρματα" που "βρώμιζαν και βρωμίζουν τη χώρα" τους βουλευτές και τα στελέχη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής που σαν τραμπούκοι βρίζουν, προπιλακίζουν και χτυπούν από απλούς πολίτες, μέχρι καλλιτέχνες και δημοσιογράφους.

Η Χρυσή Αυγή έτρεξε να πανηγυρίσει μιλώντας για "απόφαση σταθμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης κατά των υβριστών της Χρυσής Αυγής". Αποκαλύπτει εμμέσως ότι η ελληνική δικαιοσύνη όχι μόνο δεν έχει βάλει στο στόχαστρο την Χρυσή Αυγή, όπως μέχρι πρότινος κατήγγειλε, αλλά αντίθετα την υπερασπίζεται, αφού όπως αναφέρει "η Ελληνική Δικαιοσύνη βάζει φραγμό στους συστηματικούς, εμπαθείς και καθ΄ έξιν συκοφάντες και υβριστές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου".
Πηγή: 902

2 σχόλια:

  1. Και μετά θα ψάχνεται ο καθένας να δει γιατί γίνανε τόσοι οι φασίστες...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρασκευή Στεφανίδου; Την Τατιάνα τι την έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.