Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Τριήμερο προπαγανδιστικού «ξεπλύματος» του καθεστώτος του Κιέβου, στην Αθήνα

Το «Μαϊντάν»... σε αντιδραστικό «μεϊντάνι»


Ενα προπαγανδιστικό τριήμερο με στόχο το ιδεολογικό – πολιτικό «ξέπλυμα» του καθεστώτος του Κιέβου, με «εργαλείο» την τέχνη και συγκεκριμένα τον κινηματογράφο, διοργανώνεται από 13 – 15 Μάη στην Αθήνα, ενώ θα ακολουθήσει και διεθνής «περιοδεία» σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσημη ονομασία τού προβαλλόμενου ως «φεστιβάλ» είναι «SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR» και οργανωτές του εμφανίζονται το «Διεθνές Ταμείο “Renaissance”» και το «Ιδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας», φορείς που χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος. Συνδιοργανωτές στην Ελλάδα είναι η «Κοινότητα της ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα» και οι «Ελληνες φιλοουκρανοί «Ουκρανό-Ελληνική Σκέψη».

Η επιλογή των ταινιών είναι ιδιαίτερα «δουλεμένη» προπαγανδιστικά, αφού, εκτός από ανοιχτά αντιδραστικά «πονήματα» όπως το «Euromaidan. Rough cut» (2014), το οποίο «απεικονίζει τρεις μήνες της επανάστασης και ήταν η πρώτη ταινία ως απόδειξη της έκρηξης της αφυπνισμένης αξιοπρέπειας των Ουκρανών», σύμφωνα με τους οργανωτές. Οπου «επανάσταση» νοούνται τα αιματηρά γεγονότα στο «Μαϊντάν» τον Φλεβάρη του 2014 όπου αναδείχθηκαν στο πολιτικό προσκήνιο της Ουκρανίας οι φασιστικές, εθνικιστικές και ανοιχτά ναζιστικές ομάδες που αποτελούν σύμμαχο του καθεστώτος) θα προβληθούν και λαογραφικού τύπου ντοκιμαντέρ, ακόμη και η εμβληματική ταινία του σπουδαίου Σοβιετικού ντοκιμαντερίστα, Τζίγκα Βερτόφ «Ο Ενδέκατος»!

Για να μην υπάρχει αμφιβολία, όμως, για το πώς «κολλάει» το έπος του Βερτόφ με την σημερινή, αντιδραστική, συστημική προπαγάνδα του Κιέβου, οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η ταινία παρουσιάζει «την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Ουκρανική ΣΣΔ και την εκβιομηχάνιση, την περίοδο κατά την οποία η νεότερη γενιά των καλλιτεχνών δημιουργούσαν με ενθουσιασμό τη νέα μυθολογία και εργάζονταν για τη σοβιετική προπαγάνδα»…

Φυσικά, θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας του Aleksandr Glyadyelov, η οποία… «μιλάει για την επανάσταση και τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας»!

Οπου ως «πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας» νοείται η ένοπλη άμυνα του λαού του Ντονμπάς στα ανατολικά της χώρας, όταν το Κίεβο έστειλε τον στρατό και τα φασιστικά τάγματα για να επιβάλλει την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας και την, διαφαινόμενη, από τότε, διαδικασία «αποκομμουνιστικοποίησης» – «αποσοβιετοποίησης» της Ουκρανίας. Διαδικασία που οδήγησε, το 2015, στην υιοθέτηση «πακέτου» νόμων που «ταύτισαν» τον κομμουνισμό με τον ναζισμό (!) και αναγνώρισαν τις ουκρανικές, εθνικιστικές, ναζιστικές οργανώσεις που συνεργάστηκαν με τους ναζί στην διάρκεια της κατοχής και ματοκύλησαν τον ίδιο τον λαό τους!

Θα υπάρχουν και «συζητήσεις» όπως «Πού οδεύει η Ουκρανία, δύο χρόνια μετά το Euromaidan;» και «Η Εξέλιξη της προπαγάνδας του Κρεμλίνου: από τον Υποκινούμενο Πόλεμο στην Ουκρανία ως την Παγκόσμια Κυριαρχία»!

Στο επίκεντρο βρίσκεται ουσιαστικά η προσπάθεια του Κιέβου να συκοφαντήσει τους λαούς της Κριμαίας και του Ντονμπάς και να τους εμφανίσει ως «υποκινούμενους» ή «κατακτημένους» – ανάλογα το ακροατήριο και τις κάθε φορά προπαγανδιστικές ανάγκες – από την Ρωσία.

Ολα αυτά, μόλις λίγα 24ωρα μετά την 9 Μάη, την μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, η οποία στο Κίεβο «γιορτάστηκε» με, ανεπιτυχή τελικά, απόπειρα κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας έναντι των βετεράνων του πολέμου και των προοδευτικών ανθρώπων που βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους όλων των πόλεων της Ουκρανίας για να διαδηλώσουν την απόφασή τους να υπερασπίσουν την ιστορική μνήμη και αλήθεια.
Πηγή: Το περιδιοδικό

7 σχόλια:

  1. Πρόκειται για άκρως προκλητική ενέργεια.

    Θα όφειλαν οι ΚΟΒ Αθήνας να είχαν καλέσει σε οργάνωση διαμαρτυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Orestis Komep:
      Τι να σου πω, πιθανό μέσα στην τούρλα των κινητοποιήσεων να μην το πήραν και χαμπάρι καν έγκαιρα...

      Διαγραφή
    2. Ναι, πιθανόν να πρόκειται για το λόγο που αναφέρεις.
      Ωστόσο, επιβάλλεται να υπάρχει πιο συστηματική μορφή αντίδρασης σε τέτοιου είδους θέματα. Όπως παλαιότερα.
      Π.χ., επί των εξελίξεων στη Βενεζουέλα. Επιμένω σε αυτό, διότι επιδρά σε συνειδήσεις.

      Διαγραφή
  2. Έπιασε δουλειά ο Πιατ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι περίμενες; Προκομένος άνθρωπος...
    Υ.Γ.
    Βάλε ένα ψευδώνυμο την άλλη φορά, κανονικά το μπλογκ δεν δημοσιεύει ανώνυμα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έπιασε δουλειά ο Πιατ; gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στελνει πρωτα τους σκαουτερς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.