Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής στις αθλιότητες της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Διαζύγιο με τις ανάγκες, την ιστορία και τους πόθους του λαού της πόλης.

  • Αυτές τις ημέρες που το λαϊκό κίνημα αγωνίζεται ενάντια στο νέο νόμο λαιμητόμο για την ασφάλιση και το φορολογικό, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η διαπραγμάτευση Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΕ-ΔΝΤ.
  • Αυτές τις ημέρες που η πόλη μας τιμά την επέτειο της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών της Πρωτομαγιάς του 1944 στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς.
  • Αυτές τις μέρες που εκπληρώνεται ένας πόθος δεκαετιών για τους Καισαριανιώτες καιόχι μόνο, με τα εγκαίνια του μουσείου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.
  • Αυτές τις ημέρες πάλης αλλά και εορτασμού για τη συνοικία μας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Καισαριανή, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Συνεργασία Πολιτών», αποδεικνύει με ανακοίνωση της για το νέο Μουσείο, ότι έχει πάρει διαζύγιο με τις ανάγκες, την ιστορία και τους πόθους του λαού της πόλης μας.
Στην ανακοίνωσή τους που θα καταγραφτεί ως πραγματικό μνημείο αθλιότητας,
αποκαλούν το Μουσείο «προσβολή» της Ιστορίας της πόλης.


Αυτή θα είναι απ’ ότι φαίνεται και η μοναδική τους "συμβολή" στην ολοκλήρωση του Μουσείου, μιας και στην τιτάνια προσπάθεια που καταβλήθηκε ως σήμερα έλαμψαν με την απουσία τους, παρά τις μεγαλοστομίες που εκτοξεύουν.

Αποδεικνύουν ότι έχουν χάσει για τα καλά κάθε μέτρο και σεμνότητα, δεν έχουν πλέον ούτε ιερό ούτε όσιο. Οι ίδιοι προσβάλλουν:
  • Την προσπάθεια δεκαετιών του λαού της Καισαριανής να διασώσει και να προβάλει την ιστορική του μνήμη, όπως την έζησε, παλεύοντας με θεριά.
  • Την επιλογή του ηρωικού αυτού λαού, να αγωνιστεί και να δώσει το αίμα του στην πάλη ενάντια στο φασισμό μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ.
  • Τη μαζική, συγκινητική και ανεκτίμητη προσφορά των κατοίκων της πόλης μας, που αγκάλιασαν την ολοκλήρωση του νέου Μουσείου, προσφέροντας γνήσιο εκθεσιακό υλικό, εθελοντική εργασία, υλική στήριξη.
Μιλάνε για απουσία επιστημονικού υπόβαθρου, παιδαγωγικού περιεχομένου, μελέτης σκοπιμότητας και άλλα.

Οι ίδιοι βέβαια δεν έχουν μπει στον κόπο ούτε να περάσουν από τον χώρο του Μουσείου, όπως κάνουν ήδη εκατοντάδες συμπολίτες μας όλες αυτές τις ημέρες.

Ως μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής, είχαν στα χέρια τους τις εισηγήσεις και όλες τις μελέτες που συνοδεύουν το στήσιμο του Μουσείου. Γνωρίζουν καλά τις ενέργειες που έχουν γίνει και έχουν εξασφαλίσει για το επόμενο διάστημα την υλικοτεχνική του συμπλήρωση.

Είναι επιλογή τους όμως, λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια του Μουσείου, να μεθοδεύουν το σαμποτάρισμά του.

Δεν μας εκπλήσσει αυτή η τακτική.

Είναι συνεπείς στο ρόλο τους ως εκφραστές μιας κυβέρνησης που βάζει το ΝΑΤΟ θεματοφύλακα του Αιγαίου, που ξαναγράφει την ιστορία με τους "συμμάχους" στην Ε.Ε., που εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα όπως και τότε έτσι και τώρα, στήνοντας το λαό στο εκτελεστικό απόσπασμα. Άξιος ο μισθός τους!

Στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να κοιμόνται και να ονειρεύονται την αρχή του Δήμου, καλό θα ήταν να απαντήσουν:

τί θα κάνει επιτέλους η κυβέρνησή τους για να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα του Σκοπευτηρίου και
πότε θα επιστρέψουν ως παράταξη τη σημαία της ΕΠΟΝ που αφαίρεσαν από το γραφείο του Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή και οφείλει να βρει τη θέση της στο χώρο του Μουσείου.

Παρά τις προσπάθειές της «Συνεργασίας Πολιτών», ο λαός της πόλης θα της γυρίσει για άλλη μια φορά την πλάτη, συμμετέχοντας μαζικά στο τετραήμερο εκδηλώσεων με κορύφωση τα εγκαίνια του Μουσείου και με τη συνεχή πολύμορφη συμβολή στη συμπλήρωση και ολοκλήρωσή του.

Οι Καισαριανιώτες και οι Καισαριανιώτισσες, τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, οι αγωνιστές κάθε ηλικίας, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι που έχουν μνήμες από την αντίσταση της πόλης μας, γνωρίζουν με ποίους θα πάνε και ποίους θα αφήσουν.
Μπορούν να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για το ποιόν και τις πραγματικές έγνοιες της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.