Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Αμερικάνικες Τράπεζες-Ζόμπι θα ζούν για πάντα! Με την «χρονομηχανή», τη νέα εφεύρεση!

Του Κωνσταντίνου Βέργου*

Από την αρχαιότητα οι πλούσιοι και οι σοφοί αυτού του κόσμου προσπαθούσαν να βρουν το μυστικό της αιώνιας ζωής. Στην Αίγυπτο, κάλυπταν τα εντόσθια του νεκρού σε πίσσα και τα τύλιγαν με γάζες εμποτισμένες με μαγικά αρώματα. Στην Κίνα πίστευαν ότι αν τυλιχτείς σε νεφρίτη (jade) και χρυσό ή πίνεις τσάι με κομμάτια από αυτά, θα γίνεις αιώνιος!

Στις ΗΠΑ; Στις ΗΠΑ δημιουργήθηκε η κρυογενετική! Μία εταιρία αναλαμβάνει να πάρει το σώμα σας πριν πεθάνετε, και να το βάλει στην κατάψυξη. Εκεί θα μείνει για αιώνες, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχετε (πχ καρκίνο) και να το αποψύξουν, δίνοντάς σας μια νέα ευκαιρία στη ζωή. Θα ξαναγεννηθείτε ως Κρυογεννετικό Ζόμπι! Φαίνεται ότι η ιδέα αυτή άρεσε και στους Τραπεζίτες, που πλέον δημιουργούν Τράπεζες-Ζόμπι, που θα μπαίνουν σε κατάψυξη, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο τους! Θρίαμβος! Η εποχή της «Τραπεζικής χρονομηχανής», ή μάλλον της «Τραπεζικής Κρυογενετική» έρχεται! Οι Τράπεζες τώρα θα ζουν αιώνια!

Η Αμερικάνικη Fed ανέλαβε, πράγματι, να φτιάξει μια νέα νομοθεσία με την οποία θα αποφευχθεί να γίνει μια χρεοκοπία τύπου Lehman Brothers, που οδήγησε στην κρίση του 2008. Οι Τράπεζες δεν θα χρεοκοπούν ποτέ! Πώς θα το κάνουν αυτό, μήπως απαιτώντας από τις Τράπεζες να περιορίσουν τα ρίσκα τους, ή έστω αυξάνοντας τα κεφάλαιά τους; Όχι! Θα το κάνουν δίνοντας πίστωση…χρημάτων στις τράπεζες; Όχι! Θα το κάνουν δίνοντας πίστωση…χρόνου!
Ως τώρα, όταν χρεοκοπούσε μια εταιρία, προστατεύονταν η ΕΤΑΙΡΙΑ από τις τράπεζες για μια περίοδο. Τώρα, όταν χρεοκοπούν οι τράπεζες θα προστατεύονται οι Τράπεζες (!!) από όλους τους άλλους!

Έτσι, αν χρεοκοπήσει η Citi, για παράδειγμα, δεν θα μπορείτε εσείς να ακυρώσετε την σύμβαση που έχετε με την τράπεζα ώστε να διασφαλιστείτε! Η Τράπεζα προηγείται! Αν επενδυτικές εταιρίες θελήσουν να ακυρώσουν συμφωνίες για «παράγωγα προϊόντα», δεν θα μπορούν για ένα διάστημα 2 ημερών! Θα μου πείτε, τι θα γίνει σε 2 μέρες και για τι μεγέθη μιλάμε;

Για να καταλάβουμε για τα μεγέθη στα οποία αναφερόμαστε, τα «ανοίγματα» (=κίνδυνοι) σε «παράγωγα προϊόντα» είναι σύμφωνα με επίσημα δημοσιευμένα από τις τράπεζες στοιχεία στις 31/12/2015, αξίας 50 τρισ. (πενήντα τρισεκατομμύρια, δηλαδή πενήντα χιλιάδες δισεκατομμύρια) για την Αμερικάνικη Τράπεζα JPMorgan, 49 τρισ. δολάρια για την Citigroup, 45 τρισ. δολάρια για την Goldmann Sachs, 42 τρις δολάρια για την Bank of America, και 30 τρισ. δολάρια περίπου για την Morgan Stanley! Υπόψιν ότι οι Αμερικάνικες τράπεζες έχουν τον κύριο τζίρο, σχεδόν 55% της παγκόσμιας αγοράς σε αυτά τα προϊόντα! Αυτό, εν ολίγοις επηρεάζει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα!

ΟΚ, και τι με αυτό; Τι μπορεί να γίνει σε 2 μέρες; Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, θα υπάρχουν δυο μέρες διορία-διασφάλιση των τραπεζών από όλους σε όσους χρωστάνε ή με όσους έχουν υπογράψει συμβάσεις υποχρέωσης, μέσα στην οποία, οι Τράπεζες θα μπορούν να διαλυθούν και να φορτώσουν τη ζημιά σε κάποια τμήματά τους, σε μια νέα τράπεζα! Έτσι, ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Το νεκρό σώμα, με τις χασούρες από συμβάσεις αποκόβεται, και χρεώνεται σε μία νέα νέα τράπεζα-ζόμπι, η οποία πιθανώς χρεοκοπεί και αφήνει τους πάντες απλήρωτους. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα, τις ζημιές της χρεοκοπημένης νέας τράπεζας- ζόμπι να χρεωθεί ο κλασικός Αμερικάνος φορολογούμενος! Όμως την ίδια στιγμή, σε κάθε περίπτωση, τα άλλα τμήματα των τραπεζών, εκείνα που είναι κερδοφόρα, συνεχίζουν να λειτουργούν με το παλιό όνομα και έτσι η τράπεζα δεν κλείνει ποτέ!

Έτσι, λύθηκε για πάντα το πρόβλημα της αιωνιότητας για Τράπεζες και τραπεζίτες! Τα τραπεζικά πάρτι δεν θα σταματάνε ποτέ! Και εις υγείαν των κορόιδων, περιλαμβανομένων των…φορολογουμένων!
___________
* Ο κ. Κωνσταντίνος Βέργος είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικών, Πανεπιστήμιο Πόρτσμουθ, Αγγλία
Πηγή: Liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.