Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Στα όρια της παραφροσύνης

1. Η χώρα βρίσκεται σε μια πτώση αντάξια της πνευματικότητας των αστικών κομμάτων. Ποτέ άλλοτε τόσοι ηλίθιοι δεν είχαν εξαπατήσει σε τέτοιο σημείο τον εαυτό τους που να πιστεύουν πως προσφέρουν μεγάλο έργο. Ενα είναι σίγουρο: Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις θεωρητικά ένα μηχανισμό που παράγει παραμυθιασμένους. Χρειάζεται γερή δόση χιούμορ, δυνατά νεύρα και σθεναρή αντίσταση.

2. Οταν δεν έχεις παίξει στρατιωτάκια μικρός, σίγουρα θα το κάνεις μεγάλος. Φαντάσου, μάλιστα, να βρίσκεσαι επικεφαλής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ντύνεσαι κομάντο, μπαίνεις σε φρεγάδες, φωτογραφίζεσαι πάνω από χάρτες, γίνεσαι πομπώδης «τιμωρός» για τους Τούρκους (!) και ακολουθείς πιστά σαν σκυλί τις εντολές των ΝΑΤΟικών. «Στρατιωτάκι ακούνητο αμίλητο αγέλαστο, στον τοίχο κολλημένο!»

3. Αν ο γνωστός τηλεοπτικός αστέρας, ο πωλών τοις μετρητοίς βιβλία, που σήμερα κομπάζει για τα κατορθώματά του ως υπουργός Υγείας, τολμούσε να περάσει μια νύχτα σε θάλαμο καρκινοπαθών, η φάπα θα έπεφτε σύννεφο. Εδώ πρόκειται για πόλεμο, και κάθε σχετική αναφορά αγγίζει τα όρια της ιεροσυλίας. Ηρωες, γιατροί και νοσοκόμοι, δίνουν διαρκείς μάχες όχι μόνο για την καταπολέμηση της αρρώστιας, αλλά και για τα στοιχειώδη, τα καθημερινά, που είναι η πρώτη ύλη κάθε δημόσιου νοσοκομείου. Ο κλάδος της Υγείας επιβιώνει αποκλειστικά χάρη στην αυτοθυσία όσων τον υπηρετούν.

4. Στη χώρα μας ζούμε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια φιλοδοξίας. Ο πρωθυπουργός θέλει να περάσει στην Ιστορία, να αφήσει το ίχνος του μέσα της. Μόνο που για να το επιτύχει αυτό, φαίνεται πως θα σβήσει κάθε ίχνος δικό μας.
Το αρχηγικό του σύνδρομο και η πεποίθηση πως έχει το «χάρισμα» θα έκαναν ακόμα και τη βασίλισσα της Αγγλίας να κοκκινίσει.

5. Κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, που αναπαύεται πάνω στις δάφνες της Αριστεράς, παθαίνει παράκρουση στις μεγάλες κινητοποιήσεις. Είναι αναγκασμένος να διαδηλώνει κι αυτός, κατόπιν εντολής της κυβέρνησής του. Τι θα έλεγε ο Φρόιντ γι' αυτό;

6. Μια μεγάλη ομάδα μέσα στο χορό των ηλιθίων είναι και οι φελλοί που εκπροσωπούνται επάξια από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Εδώ έχουμε άλλο σύνδρομο: Χρόνια μέσα στο κουρμπέτι, με αθλιότητες πάσης φύσεως ενάντια στους εργαζομένους στο ενεργητικό του, ο Κυριάκος εμφανίζεται μπροστά μας σαν να μας συστήνεται για πρώτη φορά. Και τώρα τι κάνουμε; Χαιρόμαστε για τη γνωριμία και παίρνουμε τρελόχαρτο από την πραγματικότητα; Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη και τον οίκτο μας απέναντί του; Μα αυτός μπορεί να κυβερνήσει και να τον έχουμε στο σβέρκο μας! Μήπως ήρθε η ώρα για έναν μαζικό εξορκισμό;
Του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

4 σχόλια:

 1. O Κακουλίδης έχει αρχίσει να αγριεύει νομίζω! Όπως και να έχει πάντα εύστοχα αυτά που γράφει.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θεωρώ εξαιρετικό τον τρόπο γραφής του, σ. Κώστα.
   Μάλιστα, διακρίνω και κάτι ακόμη: εκφράζει έναν πιο επιθετικό "τόνο", τον οποίον αποφεύγει (ορθά, κατ' αρχήν) η επίσημη κομματική τοποθέτηση και αρθρογραφία!

   Διαγραφή
  2. Απολυτα Σωστος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

   Διαγραφή
  3. Συμφωνώ!
   Αυτός ο πιο επιθετικός τόνος, νομίζω ότι χρειάζεται γιατί μας έχουν περάσει για πολύ καλούλιδες, θα έλεγα...

   Κώστας

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.