Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία;

Ή μόνο η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό»; Γιατί σε ανακοίνωση της δεύτερης βλέπουμε κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση, ενώ κάτι τέτοιο απουσιάζει από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ποιος είναι άραγε ο λόγος;

Διαφωνεί με το πολιτικό σκεπτικό του καλέσματος; Θα θέλαμε να δούμε μια συγκεκριμένη τοποθέτηση τότε, που να αναλύει τις ενστάσεις της (στις δικές μας έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο που αναρτήσαμε). Αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί υπάρχει κάλεσμα από την πλευρά της «Πρωτοβουλίας» στην οποία συμμετέχει και πρωτοστατεί. Εκτός και αν πρόκειται για «παραχώρηση» προς τη μεριά της ΛΑΕ, χάριν των αναγκών της εξελισσόμενης «ώσμωσης» ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους και των διεργασιών που συντελούνται ενόψει του ενδεχομένου εκλογών.

Θέλει να δώσει έναν πιο «εργατικό χαρακτήρα» στην εν λόγω κινητοποίηση; Και πάλι αυτό δεν μας απαντάει γιατί επιλέγει να σιωπήσει σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άλλωστε, να μας συμπαθάν, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλάβει ποια είναι αυτά τα σωματεία που κινητοποιούνται σήμερα. Εκτός και αν αρκεί μια περιφορά κάποιων «σφραγίδων» και η γραμμή του «κέντρου» (βλ. «συντονισμός»), για να χαρακτηριστεί μια κινητοποίηση εργατική.

Θυμήθηκε μήπως τον παλιό της εαυτό; Της έλειψε η «ακομμάτιστη» φορεσιά που έβαλε στις πλατείες του ’11, όταν από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ συνέπραξαν στην απαγόρευση κάθε οργανωμένης έκφρασης, είτε επρόκειτο για πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς, είτε για σωματεία και εργατικές συλλογικότητες;
Τότε που σε κοινή γραμμή χάιδευαν τα πιο αντιδραστικά και συντηρητικά αντανακλαστικά ενός κόσμου που κατέβηκε, ανέχτηκαν έως και… πρωτοστάτησαν στις επιθέσεις που δεχόμασταν, με παράλληλη «υπόγεια» δουλειά στις διάφορες επιτροπές, όπου φοριόταν το «καπέλο» του μεταβατικού προγράμματος, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που ο κόσμος απουσίαζε. Και τώρα, άραγε, μυρίστηκε «νεκρανάσταση» των πλατειών και σπεύδει να βγάλει το αγαπημένο της κουστούμι από την γκαρνταρόμπα της;

Ένας οπορτουνισμός του «δεν τρέχει και τίποτα» και συνδυασμός όλων των παραπάνω; Αρκετά πιθανό. Σε κάθε περίπτωση, θα μας ενδιέφερε μια απάντηση.
Πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

21 σχόλια:

  1. Ετσι οπως φαινεται απο την πλευρα μου νομιζω οτι δεν περασε γραμμη ανεχτη για τα δεδομενα της ανταρσυα και αρα επελεξε να μην κατεβει και να θαψει διακριτικα την εκδηλωση. Προκειται για ενα σκηνικο που ειναι εξοχως προβληματικο, αλλα κλασικο για τα δεδομενα του.

    Απο την αλλη βεβαια δεν καταλαβαινω τι θα μπορουσε να πετυχει στην προκειμενη η ανταρσυα για να δειξει οτι διαχωριζει την θεση της με τους υπολοιπους με το να τους κραξει και μετα να ξανακατεβει μαζι τους στην επομενη. Αν μη τι αλλο απαιτουνται πολυ βαθυτερες αλλαγες ακομα και στην στρατηγικη της ανταρσυα που θα αλλαζαν την ιδια την φυση του χωρου και θα πρεπει να το καταλαβαινουμε ολοι.

    Εκτος και αν το μλ εδω υπονοει οτι οι ανταρσυοι κατεβηκαν χωρις πανο για να πουν μετα "δεν συμφωνουμε με επαμ λαε" και να πουλανε τρελα. Τους εχω ικανους να πω την αληθεια, αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει το κοπο να μπαινεις στην διαδικασια να αποδειξεις καθε φορα στον καθενα κατι τετοιο.

    Θυμιζω πληροφοριακα πως το 11' στην πλατεια δεν κατεβαιναν στην πλατεια ουτε σαν συντονισμος, καθως περα απο το εξω τα κομματα, κυριαρχουσε και το εξω τα σωματεια. Βεβαια ταυτοχρονα χρησιμοποιουν το χαρτι των πλατειων παντου και καλο ειναι να θυμομαστε τι σημαινει αυτο.

    Η γενικη εικονα για τον χωρο ειναι τα κομπρεμι με την λαε σε μεγαλο κομματι της κινηματικης δρασης καθως και η πληρης αποδοχη του προ εκλογικου συριζοαφηγηματος. Αν δεν αλλαξει κατι τρελο μια εκλογικη συνεργασια λαε ανταρσυα ή ακομα και ενα κοινο κομμα θα πρεπει να θεωρουνται δεδομενα σε ενα βαθος χρονου.

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      "Εκτος και αν το μλ εδω υπονοει οτι οι ανταρσυοι κατεβηκαν χωρις πανο για να πουν μετα "δεν συμφωνουμε με επαμ λαε" και να πουλανε τρελα."

      Νομίζω πως χοντρικά αυτό λένε. Εξού κ τους "λούζουν" σαν οπορτουνστές".

      Διαγραφή
    2. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Ηια την πρόβλεψη περί συγχώνευσης ΛΑΕΝ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κάνεις, κρατάω κάποιες επιφυλάξεις.
      1)Γιατί έχουν ήδη μαζευτεί πολλοί "ζεν πρεμιέ" σε μια παράσταση για εκ των πραγμάτων μετρημένους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
      2)Γιατί πρέπει να γίνουν κ κάποιες επιλογές. Δεν ξέρω κατά πόσο θα έντεχε πολιτικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την συνεργασία με το ΕΠΑΜ ας πούμε, χωρίς να αρχισει να φυλλορροεί και από την πιτσιρικαρία που την πιστεύει.

      Διαγραφή
    3. Να πω για ιστορικους λογους οτι το 11, κοματι της ανταρσυα (σεκ) κατεβαινε κανονικα με προκρηξεις πανο, τραπεζακια (οπως κατεβαινεις τα σκαλια δεξια) και δεν τους πειραξε κανεις, αντιθετα οταν το πισω μλ πηγε να κανει το ιδιο τους καρφωσαν μαχαιρι στο τραπεζακι και επεσε ξυλο, οι δε ναριτες ηταν ολοι εκει και επαιζαν το παιχνιδακι της κατω πλατειας. πχ ενω εκαναν εκλογες στο σμτ (πλατεια καριτση) με κεντρικο θεμα στην αφισα τους φωτο απο αγανακτισμενους, την ιδια στιγμη φωναζαν εξω τα κοματα εξω τα συνδικατα και πρωτοστατουσαν στην πρωτη επιθεση στο ΠΑΜΕ (το γνωστο σκηνικο με το βαν οπως ερχομασταν απο στυλες).

      για να υπερθερματισω ως προς το οπορτουνιστικο της αντρασυα και του ναρ, οπως με πληροφορησαν, μειλ απο το σμτ που ενημερωνει για την κινητοποιηση ηρθε κατα τις 17:00 το απογευμα της κυριακης....ναι 3 ωρες πριν την κινητοποιηση.

      βγαλτε με τωρα συνωμοσιολογο, που συνδιαζω τον καινουριο πρεσβη, τη γιουροβιζιον, την νεκρανασταση της πλατειας και τις κραυγες του τραγκα το πρωι, ότι του χρονου θα γινουμε βενεζουελα με ταραχες και λεηλασιες στους δρομους.
      Υ.Γ. ο παπας (η υπουργαρα μας) συναντηθηκε με την νουλαντ, ποια νουλαντ; αυτη που εκοβε βολτες στη μαινταν με τον πρεσβη και εκανε χειραψιες μου τους φασιστες

      Διαγραφή
    4. @modesto:
      Η πλατεία δεν νεκραστήθηκε (δεν είναι "νεκρανάσταση" οι 200 λαφαζαναίοι που μαζεύτηκαν χθες), και αν θες την άποψη μου, ούτε κ πρόκειται.
      Αφενός τον ρόλο της τον έπαιξε όταν έπρεπε, αφεταίρου το ίδιο κόλπο δύσκολα πιάνει δυό φορές στην σειρά.

      Διαγραφή
  2. http://www.crashonline.gr/liberation-%CE%AC%CE%B3%CF%81%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/
    και να πως προσπαθουν να την νεκραναστησουν....
    οπως και το 11 που ξεκινησαν με τα δηθεν δημοσιευματα απο την ισπανια οτι "εμεις ειμαστε στις πλατειες, που ειναι οι ελληνες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Ξαναζεσταμένη σούπα. Πίστεψε με, δεν πιάνει...

      Διαγραφή
    2. απο το χερι μας θα περασει, πιστευω ακραδαντα οτι θα προσπαθησουν να το ξαναστησουν το σκηνικο με την καταρακωση της "πραγματικης" οικονομιας και εχει αρκετους προθυμους ηλιθιους να το στηριξουν

      Διαγραφή
    3. Μην εισαι τοσο σιγουρος.Πραγματικα ξαναζεσταμενη σουπα αλλα ειναι η δευτερη φορα που επιασε με πρωτη το ΠΑΣΟΚ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Για τις "πλατείες" μιλάμε, και όχι για κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    5. @modesto:
      Μπορώ να δω να στήνονται πολλά άκρως ανησυχητικά πράγματα στο άμεσο μέλλον. Όχι όμως "πλατείες". Για πάρα πολλούς λόγους.
      Πάντως έχουν ήδη δοκιμάσει να τις ξαναστήσουν 4-5 φορές ως τώρα, με παταγώδη κάθε φορά αποτυχία, πράγμα που για εμένα είναι και ευεξήγητο.

      Διαγραφή
    6. ΟΚ.Το επιασα Οβερ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Φοβάμαι ότι θα ξαναπαίξουν οι πλατείες. Όχι σαν της προηγούμενες με τα "δημοκρατία","αυτονομία" και τα συναφή. Όχι. Πλατείες καραδεξιές,καραεθνικιστές.
    Πλατείες τύπου Ουκρανίας.
    Ενώ ο κόσμος θα είναι οργισμένος που το επίπεδο διαβίωσης θα είναι τραγικό, τα φασιστοκόμματα (πλέον μιλάμε για πολλά, με αιχμή βέβαια τη ΧΑ) θα καλούν τον κόσμο να τιμωρήσει τους ...αριστερούς (έτσι,γενικά...) με super πρόσχημα κάποια π.χ. εθνική προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gioustinianis:
      Όχι πως η ανησυχία σου είναι παράλογη, αλλά ούτε αυτό το βλέπω. Η δεξιά και ακροδεξιά στην Ελλάδα δεν έχουν "κινηματική" αλλά παρακρατική κουλτούρα. Αυτό συνεπάγεται δύο πράγματα:
      1)Δεν μπορούν να κινητοποιήσουν μάζες σε επίπεδο δρόμου
      2)Δεν μπορούν να δράσουν ενάντια στο επίσημο κράτος (έστω κ για τα μάτια του κόσμου).
      Σαν προσωπική εκτίμηση, τον φασισμό στην Ελλάδα από τα πάνω τον βλέπω να επιβάλεται και όχι από "τα κάτω" αλά Ουκρανία.

      Διαγραφή
  4. Ναι,θα συμφωνήσω με την "παρακρατική και όχι κινηματική κουλτούρα" και με το "φασισμό από τα πάνω".
    Ωστόσο -και εγώ φυσικά προσωπική εκτίμηση κάνω- σε συνθήκες που η υπάρχει σύγχυση και απογοήτευση σε μεγάλη μάζα του κόσμου θα βρουν τον τρόπο να "νομιμοποιηθούν" κινητοποιώντας ΚΑΙ τον κόσμο και πάντα με κάποιο πρόσχημα.
    Θυμάσαι το "μακεδονικό"; Ή το Χριστόδουλο με τις ταυτότητες; Και να 'μαστε καλά ο χριστιανοφασισμός καλά κρατεί,θα παίξουν τον ρόλο τους όταν χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gioustinianis:
      Να σου πω, και τα "μακεδονικά" τα θυμάμαι κ τις "λαοσυνάξεις" του χριστόδουλα θυμάμαι. Μόνο που:
      Οι πρωτες έγιναν με σαφή κρατική παρέμβαση και στήριξη (μέχρι σχολεία και φαντάρους κατέβαζαν έκοντες-άκοντες), ενώ οι δεύτερες είχαν την στήριξη όλου του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ.

      Αν θέλεις την άποψη μου, ο μηχανισμός της Μαϊντάν στην Ελλάδα στήθηκε το '11, αλλά δεν είναι χαρτί που μπορεί να παιχτεί δύο φορές.

      Διαγραφή
    2. @gioustinianis:
      Και όσο περίεργο και αν θα φανεί ίσως, η αδυναμία τους να ξαναστήσουν τέτοιο πράγμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην απογοήτευση που οι ίδιοι έσπειραν. Αυτούς που μπορούσαν δηλαδή να επηρρεάσουν όντως, τους έστειλαν σπίτια τους. Και για να ξαναβγούν χρειάζονται πολύ παραπάνω πράγματα από δύο ατάκες του ΣΚΑΪ και ένα μύνημα στο φατσοβιβλίο.

      Διαγραφή
    3. @gioustinianis:
      Η δική μου εκτίμηση για τον κίνδυνο εκτροπής είναι από "τα επάνω", με παράλληλη βέβαια χρήση και των ταγμάτων εφόδου, όπου αυτά χρειαστούν, και φυσικά κρατώντας όλα τα προσχήματα της αστικής δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    4. Τύπου Αμέρικα δηλαδή εννοείς? gorf

      Διαγραφή
    5. @gorf:
      Τύπου Τουρκίας ή Ελλάδας '50-'67 εννοώ.

      Διαγραφή
    6. Το 50 δεν είχαμε και απλή αναλογική? Αναλογικά με το πόσο ΚΚΕ ήσουν έτρωγες και μεγαλύτερη χατζάρα. gorf

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.