Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Για 3η συνεχόμενη χρονιά 2η δύναμη με υψηλά ποσοστά η ΠΚΣ


Για 3η συνεχόμενη χρονιά στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ αναδεικνύονται δεύτερη δύναμη με ποσοστά άνω του 20% σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Είναι δεκάδες οι σχολές και τα τμήματα που η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδείχτηκε 1η δύναμη σε πολλές από τις οποίες και αυτοδύναμη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Αυτοδύναμη αναδείχτηκε σε: Φυσικό Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ), Νηπιαγωγούς ΕΚΠΑ, Δασκάλους ΕΚΠΑ, Τούρκικων Σπουδών ΕΚΠΑ, Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής ΤΕΙ Αθήνας, Εικαστικό ΑΠΘ, ΕΜΜΕ ΑΠΘ, Καλών Τεχνών Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, Μουσικής Τεχνολογίας ΤΕΙ Κρήτης, ΤΕΙ Τρικάλων, Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μοριακή Βιολογία ΔΠΘ, Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών ΤΕΙ Αθήνας κ.α.

Πρώτη αναδείχτηκε σε: Αρχιτέκτονες ΕΜΠ, Μηχανολόγους Μηχανικούς Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κοινωνική Διοίκηση ΔΠΘ, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας ΤΕΙ Αθήνας κ.α.
Με βάση τα μέχρι στιγμής συγκεντρωτικά αποτελέσματα, στα ΑΕΙ σε 191 από 199 συλλόγους, η Πανσπουδαστική ΚΣ λαμβάνει 10.042 ψήφους και ποσοστό 20,46%, ενώ στις εκλογές του 2015 στους αντίστοιχους συλλόγους είχε λάβει ποσοστό 19,96% και 11.443 ψήφους. Φέτος στους συλλόγους αυτούς ψήφισαν συνολικά 50.947 από 59.520 πέρυσι.

Στα ΤΕΙ, σύμφωνα με την καταμέτρηση σε 59 απο 67 συλλόγους, η ΠΚΣ έχει λάβει 3.429 ψήφους και ποσοστό 23,00%, ενώ στους αντίστοιχους συλλόγους στις εκλογές του 2015 είχε ποσοστό 23,73% και 4.349 ψήφους. Φέτος σε αυτούς τους σπουδαστικούς συλλόγους ψήφισαν 15.534 από 18.901 πέρυσι.

Φέτος, έχουν σημειωθεί διαφοροποιήσεις σε κάποιες παρατάξεις, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σε μια σειρά Συλλόγους οι δυνάμεις της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ζήτησαν να καταγραφούν και να καταμετρηθούν τα αποτελέσματά τους ξεχωριστά (στους πίνακες αυτές οι δυνάμεις καταγράφονται ως ΔΑΠ*). Η νέα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές είναι το «Μπλόκο», ενώ σε ορισμένες σχολές τα ΕΑΑΚ κατέβηκαν με την ΑΡΕΝ (η περσινή κυβερνητική παράταξη που τώρα πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα) και είχαν την ονομασία «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία», ενώ σε άλλες κατέβηκαν μόνα τους.
________
Υπενθυμίζεται ότι μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα λεπτό προς λεπτό αναλυτικά για ΑΕΙ και ΤΕΙ, συγκεντρωτικά, ανά ίδρυμα και ανά σύλλογο, στο ekloges-spoudastes.gr ή πατώντας το σχετικό εικονίδιο (banner) «Αποτελέσματα Φοιτητικών - Σπουδαστικών εκλογών» ακριβώς πάνω από τη στήλη «Τώρα». 
Πηγή: 902

3 σχόλια:

  1. Το συγκεντρωτικο του συριζα γραφει 75 ή εγινε καποιο μπερδεμα στο πινακα;

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Όχι, αυτό είναι!
      75 ψήφοι σύνολο 😆😆😆

      Διαγραφή
    2. Η συντριπτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα ΑΕΙ. για αυτό.

      ΑΧΠ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.