Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Οι συνοδοιπόροι και η αριθμητική που δεν βγαίνει ...

Πώς τα φέρνει η ρημάδα η ζωή... Φέτος, στις φοιτητικές εκλογές, τα ΕΑΑΚ επέλεξαν να κατέβουν σε αρκετές σχολές σε κοινό ψηφοδέλτιο με τις δυνάμεις της ΑΡΕΝ (της πρώην κυβερνητικής παράταξης που τώρα είναι η παράταξη της ΛΑΕ). Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι ίδιες δυνάμεις το Σεπτέμβρη (πριν τις εθνικές εκλογές) μαλλιοτραβιόντουσαν με αφορμή το ενδεχόμενο κοινής εκλογικής καθόδου ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ. Τα ίδια, μαζί με μερικές «ψιλές» που αντάλλαζαν, έκαναν όλη τη χρονιά...

Βέβαια, τα «κουκιά», για τα οποία εξάλλου έγιναν όλα, δεν βγήκαν και το αποτέλεσμα των εκλογών όχι μόνο δεν δείχνει κάποια υποτιθέμενη δυναμική, αλλά είναι απογοητευτικό για τις δυνάμεις ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ - Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία (ΑΑΣ, το κοινό ψηφοδέλτιο ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ)... Ενδεικτικά: πέρυσι έλαβαν 12.433 ψήφους (ποσοστό 21,68 %)... Φέτος, αν στο άθροισμα υπολογίσουμε τις ψήφους των ΕΑΑΚ, της ΑΑΣ (ΕΑΑΚ - ΛΑΕ), της ΑΡΕΝ (ΛΑΕ) και του «Μπλόκου» (ΣΥΡΙΖΑ), τότε όλοι αυτοί μαζί συγκεντρώνουν 8.533 ψήφους και ποσοστό 17,93%. Με απλά μαθηματικά, η πτώση προσεγγίζει τις 4.000 ψήφους, ενώ σε ποσοστό η πτώση είναι 3,75%.

Πέρα από τις ψήφους, βέβαια, η εικόνα που παρουσίασαν αυτές οι δυνάμεις στις φοιτητικές εκλογές, εμφανίστηκε και το προηγούμενο διάστημα στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6-8 Μάη, τα συλλαλητήρια που εξήγγειλαν την Κυριακή 15 Μάη, όπου ξανά αυτές οι δυνάμεις ήταν «τρεις κι ο κούκος», σε αρχαιρεσίες σε σωματεία κ.α.

Αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο σ' αυτή τη ζωή. Οι δυνάμεις αυτές - η καθεμιά με τον τρόπο της - κουβαλάνε πάνω τους τη ρετσινιά της ανάδειξης και της στήριξης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κι έχουν καταγραφεί σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ σαν συνοδοιπόροι του. Είτε γιατί προέρχονται από αυτόν (π.χ. ΑΡΕΝ), είτε κυρίως γιατί με τη γραμμή τους (ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ) επεδίωξαν να εγκλωβίσουν το κίνημα, να το μετατρέψουν σε σκαλοπάτι που αξιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά την ανάδειξή του στην κυβέρνηση.
Και όλα αυτά, σωστά, και χρεώθηκαν από ένα μέρος των φοιτητών στις δυνάμεις αυτές αλλά και έστειλαν νέο κόσμο απευθείας στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία, όπως νομοτελειακά οδηγεί αυτή η γραμμή που τώρα αναμασάνε με νέο περιτύλιγμα, συσκοτίζοντας τον πραγματικό αντίπαλο και σπέρνοντας ξανά αυταπάτες...

Οσον αφορά τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, με τη χτεσινή τους περιγραφή για τις φοιτητικές εκλογές … το τερμάτισαν.

Πρώτη και καλύτερη η κυβερνητική «Αυγή», η οποία, μετά την περσινή λαθροχειρία της για την «αριστερά που ανεβαίνει στα πανεπιστήμια», οπότε και άθροιζε όλες μαζί τις παρατάξεις, χτες ξεκινούσε το ρεπορτάζ της με τίτλο «Μια κάλπη αδειανή...», με το εξής αμίμητο: «Διασπασμένη η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, την πρώτη θέση της οποίας πλησιάζει απειλητικά η Πανσπουδαστική Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία (ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ) και Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας (ΑΡΔΙΝ) μαζί»! Αγνοια ολκής ή σκοπιμότητα η «ανακάλυψη» μιας ανύπαρκτης παράταξης και η ταύτιση της Πανσπουδαστικής και των αποτελεσμάτων της με τα οπορτουνιστικά ανεμομαζώματα στα πανεπιστήμια; `Η απλά ένα βήμα παραπέρα στην άτσαλη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια πλασματική εικόνα - παρηγοριά στον άρρωστο, για την «αδειανή κάλπη» της κυβερνητικής παράταξης «Μπλόκο» που πήρε (ολόκληρες!) 538 ψήφους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πανελλαδικά; Αγνωστο ακόμα, αν και το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ ζήτησε επανόρθωση σε σχέση με το θέμα.

Κι από κοντά το «έγκυρο» ρεπορτάζ και τα «εύστοχα» σχόλια της «Εφημερίδας των Συντακτών», που, αφού πρώτα σχολίασε ανακοίνωση της ΔΑΠ, με τον τίτλο «Νέα ΚΝΕ;» (φοβερό «χιούμορ»...), μετά ανακάλυψε «κέρδη για ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ - ΑΡΔΙΝ» κι ότι η σύμπραξή τους «ήταν αυτή που έδωσε πιο καθαρές επιδράσεις στο φοιτητικό εκλογικό σώμα»! Ηταν δε τέτοια η επίδραση των παραμυθιών που είπαν στους φοιτητές οι δυνάμεις αυτές για την «αριστερή κυβέρνηση» όλο το προηγούμενο διάστημα, που προχτές έχασαν μόλις 4.000 ψήφους και 4%. Λίγο ακόμα και θα γράφανε για... θρίαμβο!
_______________
ΥΓ. Η φαντασία πάντως οργιάζει. Για παράδειγμα, χτες, με δημόσιες τοποθετήσεις τους, στελέχη του ΝΑΡ ανέφεραν ότι «η αντικαπιταλιστική ΕΑΑΚ, σε συνεργασία σε αρκετές σχολές με αριστερές δυνάμεις (ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ), παίρνει σχεδόν 20%». Βέβαια, δεν ξέρουμε σε ποιο σημείο της φράσης συγκεντρώνεται η περισσότερη φαντασία. Στο «αντικαπιταλιστική ΕΑΑΚ» ή στο 20%;
Πηγή: προλετάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.