Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

«Ryanair»: Ζητάει υπογραφές κατά της απεργίας!

Στο πλαίσιο της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) πανδημο-σιοϋπαλληλικής απεργίας και της συμμετοχής σ' αυτήν των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, πολλές προγραμματισμένες πτήσεις όλων των εταιρειών θα αναβληθούν. Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες, λειτουργώντας προφανώς σαν λαγός, εξέφρασαν με πιο επιδεικτικό τρόπο την αντίθεσή τους στην απεργία. 

 Για παράδειγμα, η «Ryanair» ενημέρωνε χτες τους επιβάτες της για την απεργία στην Ελλάδα και με άλλο μήνυμά της στο «Twitter» (και μάλιστα στα ελληνικά) ζητούσε να υπογράψουν οι δυσαρεστημένοι επιβάτες την ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει συστήσει για την απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε όλη την Ευρώπη! Η συγκεκριμένη πλατφόρμα φτιάχθηκε από την εταιρεία για να επιτεθεί κατά βάση στους εργαζόμενους στα γαλλικά αεροδρόμια και τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.  

Η εταιρεία ζητάει από την Κομισιόν να απαγορεύσει το απεργιακό δικαίωμα στους εργαζόμενους στα αεροδρόμια κατά τον ίδιο τρόπο που απαγορεύεται στο στρατό. Από κάτι τέτοιες «πρωτοβουλίες» φτιάχνεται τελικά το κλίμα για την παραπέρα υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και της απεργίας, την οποία επιδιώκει και η ελληνική κυβέρνηση, υλοποιώντας το 3ο μνημόνιο στη βάση των «βέλτιστων πρακτικών» της ΕΕ.
Πηγή: Ριζοσπάστης
Βλέπε ακόμη:

2 σχόλια:

  1. Δεν το πιστευω. Η Ε.Ε το κοινο Ευρωπαικο μας σπιτι να παρει τετοια αποφαση. Παραξενο...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέω να μαζέψουμε υπογραφές για δωρεάν πτήσεις. Για να δούμε ποιος θα μαζέψει πιο πολλές.
    Ntina

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.