Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Οι ΗΠΑ φτιάχνουν βάση στην Κoμπάνι

Μια άκρως σημαντική πληροφορία μεταφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, δημοσιογραφικό όργανο του Ερντογάν, η οποία αν επαληθευτεί βάζει βόμβα στα τουρκικά σχέδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Αμερικανοί αγοράζουν εκατοντάδες εκτάρια γης στο συριακό έδαφος, στην περιοχή της Κομπάνι, στα σύνορα με την Τουρκία, με σκοπό τη δημιουργία εκεί στρατιωτικής βάσης και αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τους Τούρκους οι Αμερικανοί αγόρασαν την περιοχή από το κουρδικό PYD, γεγονός που, εκ των άλλων, σημαίνει πως οι Κούρδοι θα κέρδισαν κάποια ανταλλάγματα πέραν των χρημάτων που υπολογίζονται στα 750-800.000 δολάρια.

Επικαλούμενη συριακές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι συνολικά οι Αμερικανοί αγόρασαν έκταση 1200 στρεμμάτων.

Οι Αμερικανοί κατασκευάζουν στρατιωτική βάση κοντά στο χωριό Σεχμπέτ, νότια της Κόμπανι, ενώ η αμερικανική αεροπορία θα κατασκευάσει βάση σε απόσταση 20 χλμ. της πρώτης στο χωριό Χαράμπ Ισκ.

Οι Κούρδοι παραχώρησαν μια έκταση 400 ακόμα στρεμμάτων δωρεάν στους Αμερικανούς, σε ένδειξη καλής θέλησης, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα. Εκεί θα δημιουργηθεί και τρίτη αμερικανική βάση εντός της ελεγχόμενης από τους Κούρδους περιοχής.

Η περιοχή αυτή εκτείνεται μάλιστα μεταξύ Κόμπανι και ποταμού Ευφράτη και απέχει μόλις 21 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα.

Οι εν λόγω εξελίξεις έχουν ιδιαίτερη σημασία. Πρώτον η κατασκευή αμερικανικών βάσεων στις κουρδικές περιοχές που ελέγχει το PYD-YPG, που οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατικές οργανώσεις, απαγορεύει ουσιαστικά στην Άγκυρα να επιχειρήσει νέα στρατιωτικά πλήγματα στην περιοχή.

Δεύτερον και ακόμα σημαντικότερο η εξέλιξη αυτή εξουδετερώνει πλήρως τη χρησιμότητα της τουρκικής βάσης του Ιντσιρλίκ και κατ’ επέκταση περιορίζει και την γεωπολιτική αξία της Τουρκίας αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συντρίβοντας οριστικά τα ηγεμονικά σχέδια της νεοθωμανικής ηγετικής ομάδας της Άγκυρας, ενώ παράλληλα (οι αμερικάνοι) αποκτούν δικό τους έρεισμα στην περιοχή ελέγχοντας της εξελίξεις και τη ρωσική εμπλοκή εκεί.
Πηγές: yenisafak.com, mignatiou.com via tribune.gr

27 σχόλια:

  1. Σιγά μην αφήσουν οι Αμερικάνοι τον Ερντοκάν να γίνει ....Σουλτάνος! Οι Κούρδοι είναι το μαλακό υπογάστριο της Τουρκικής αστικής τάξης. Οταν πηγαίνει να σηκώσει κεφάλι θα της το ζουλάνε λίγο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω αν ο κύριος στόχος είναι να περιοριστεί ο ρόλος της γείτονος, είμαστε στο στάδιο που εξελίσσονται οι σχεδιασμοί.Αν λάβει κανείς υπ όψιν την επίσκεψη του γραμ. της συμαχίας και τα μπερδεμένα του τσίπρα μετά των δηλώσεων του πως η συμμαχία θα εγγυθεί την ειρήνη στην περιοχή τα πιόνια μπαίνουν στη θέση τους και νέοι τάφοι σκάβονται σε όλη την Α. Μεσόγειο με την υπογραφή της αριστεράς και την εθνικά υπερήφανη στήριξη των χαζοχαρούμενων δημοψηφισματικών ΟΧΙάδων,των πλέυσεων και λοιπών δημαγωγών λαεντζήδων.

    Αποτέτοιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tην τουρκική αστική τάξη οι παλαιοί ιμπεριαλιστές την στήριζαν σαν ανάχωμα στην ΕΣΣΔ. Αφ' ότου η ΕΣΣΔ "υποβαθμίστηκε" σε Ρωσσία, η ισορροπία της περιοχής έγειρε υπέρ της τουρκικής, που άρχισε να αναπτύσσεται επικίνδυνα και να διεκδικεί, επόμενα, και την πολιτικοστρατιωτική της αναβάθμιση. Τότε άρχισε να "ανεβαίνει" το "κουρδικό", ..."αυθόρμητα"!
      Κουρδικό ζήτημα υπήρχε και χοντρό, από την περίφημη διάσκεψη μετά τον Α'ΠΠ, που χάραξε τα περισσότερα σημερινά σύνορα. Αλλά η κουρδική α.τ. αναζητούσε λύση σύμφωνη με τα ταξικά της συμφέροντα (περίεργο;), και άρα στα πλαίσια του Ιμπεριαλισμού. Αλλά πριν από το '90 δεν υπήρχε ρόλος για τους Κούρδους εδώ - "δεν είχανε δουλειά να τους δώσουνε". Γι αυτό και ένα μέρος της κουρδικής α.τ. είχε στραφεί προς την ΕΣΣΔ, εξ ού και ο αρχικά επιδερμικός "μαρξιστικός" προσανατολισμός του Πε-Κα-Κα της Τουρκίας. Γιατί οι Κούρδοι αντάρτες του Μπαρζανί, στο β. Ιράκ, παραμένανε σταθερά προσανατολισμένοι στον Ιμπεριαλισμό.
      Αν ιδρυθεί Κουρδία, που το βλέπω άμεσα δύσκολο, θα γίνει για να πρεσσάρει τρία κράτη τριγύρω: Τουρκία, Ιράν (που έχει επίσης μεγάλη κουρδική περιοχή, νομίζω εφαπτόμενη του Εσφαχάν ) και Ιράκ.
      Η α.τ. του Ιράν κάποια στιγμή θα τα βρεί με τους Αμερικανούς, πουλώντας τους Ρώσσους, ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν οι τόνοι.
      Ο "αντιϊμπεριαλισμός" του κ...λου, τύπου Αγιατολλάχ Χομεϊνί η Αχμαντινετζάμπ ήδη είναι ένα ληγμένο ανέκδοτο.
      Οι Ρώσσοι πάνε για συμβιβασμό με τους Αμερικανούς, και η κρίση θα μεταφερθεί στο εσωτερικό της Ρωσσίας, με άγρια καταστολή της ε.τ., αφού δε θα υπάρχει πια εθνικιστικό παραμύθι για κατανάλωση.
      Οταν κάτσει ο κουρνιαχτός, ο απολογισμός θάναι βαρύς για την α.τ. του Πούτιν...
      Εκεί περιμένω εγώ να παιχτεί το παιχνίδι, και δε με παραξενεύει καθόλου, που οι Αμερικανοί ξανασφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πρώην σοβιετική Ρωσσία.

      Διαγραφή
    2. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      -Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμο να προσπαθούμε να χωρέσουμε σε κουτάκια της δικής μας πραγματικότητας, άλλα πράγματα και καταστάσεις.
      Ποιά είναι η "Κούρδικη Α.Τ." π.χ.; -Γνωρίζεις εσύ κανένα κούρδικο μονοπώλειο;
      Εγώ δηλώνω άγνοια επ'αυτού.

      -Ούτε θα συμφωνήσω για τις εκτμήσεις σου για το Ιράν. Ανάλογα σχόλια για το πόσο "τα έχει βρει με τους αμερικάνους" γίνονταν και για τον Καντάφι. Τα είχε βρει τόσο πολύ, που τελικά τον σοδόμησαν με ξιφολόγχη...

      Κατά τα λοιπά, εφόσον η είδηση αληθεύει, οι αμερικάνοι έχουν αναγνωρίσει κουρδικό κράτος de facto, με όσα αυτό συνεπάγεται.

      Και σαφώς ο δηλωμένος στόχος των αμερικάνων η γεωστρατηγική περικύκλωση της Ρώσικης Ομοσπονδίας, στόχος που υλοποιείται συστηματικότατα.

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7064245

      Διαγραφή
    3. "Κατά τα λοιπά, εφόσον η είδηση αληθεύει, οι αμερικάνοι έχουν αναγνωρίσει κουρδικό κράτος de facto, με όσα αυτό συνεπάγεται."
      Συμφωνώ. Αν το πει το αφεντικό οι άλλοι θα κάνουν, και κάνουν τουμπεκί!

      Πέρα από αυτό, νομίζω η ανάλυση σου Σεχτάρ, λαμβάνει πολλά πράγματα σαν δεδομένα, και κάνει πολλές διαπιστώσεις, που δεν είναι για κανένα λόγο σίγουρες, από την στιγμή που εκεί μιλάμε για ένα κουβάρι που δεν έχει άκρη...
      Πιστεύω ότι θα πάρει λίγο καιρό (σχετικός είναι και ο καιρός), για να δούμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.
      Προς το παρόν όμως το ΝΑΤΟ μπορεί, και κάνει ότι θέλει, πιέζοντας λίγο και την Τουρκική α.τ. συν των άλλων, εκ του αποτελέσματος πάντα!

      Κώστας

      Διαγραφή
    4. Ετσι, για την ιστορία, και για να μην ανακυκλώνουμε τα ίδια κάθε φορά:
      Η κουρδική αστική τάξη είναι αυτή, που χρηματοδοτεί το αντάρτικο (για την ακρίβεια τα δύο αντάρτικα) στην Τουρκία και στο Β. Ιράκ, εδώ και δεκάδες χρόνια.
      Υπάρχει καπιταλισμός και στις κουρδικές περιοχές.
      Τώρα αν ανήκει στον Ιμπεριαλισμό η όχι, τάχουμε πεί, είναι γνωστές οι απόψεις του καθενός, ας τις κρατήσουμε, και ας θυμηθεί καθένας τον αντίλογο.
      Οσο για την βάση στο Κομπάνι, δηλαδή σε συριακό έδαφος, το ενδιαφέρον της ιστορίας εδώ είναι η κατάλυση της κυριαρχίας του συριακού κράτους. Προφανώς, για μένα, είναι προϊόν συμβιβασμού Αμερικανών-Ρώσων. Τη μοιράζουνε τη Συρία κανονικότατα!
      Δεν ξέρω οι Γάλλοι πως (και αν) θα αντιδράσουν, που θεωρούν ότι η περιοχή ανήκει στη δικαιοδοσία τους.
      Σίγουρα η βάση φέρνει πιο κοντά την αναγνώριση κουρδικής οντότητας (για κράτος θα δούμε - είναι μεγάλο βήμα), κι αυτό δεν αρέσει σε κανέναν στην περιοχή, όχι μόνο στους Τούρκους, όπως είπα παραπάνω. Σε ποιόν άρεσε η Κόσσοβα;
      Για τον Καντάφι το θέμα ήταν διαδικαστικό. Ηταν χαζός - γύρευε περισσότερα από όσα μπορούσε να κρατήσει, και ο ίδιος επεδίωξε, και νόμιζε, πως "τα είχε βρεί" με τους ιμπεριαλιστές. Πριν την "εξέγερση" η Λιβύη ήταν πήχτρα στις ξένες επιχειρήσεις σε Joint-Ventures με εντόπιες. Εχω και φίλους, που πήγαν εκεί για μπίζνες. Οι μικροί χάσανε τα λεφτά τους, για τους μεγάλους δεν είμαι σίγουρος. "Τα είχε βρεί", αλλά... τον αδειάσανε! Συμβαίνουν στον ιμπεριαλισμό αυτά...
      Και κλείνω με το θέμα Ρωσία. Αν το δεί κανείς λίγο εποπτικά, η Ρωσία "μαζεύεται": Πήγαινε για Ουκρανία, "βολεύτηκε" με την Κριμαία. Τη Συρία μάλλον θα την μοιραστεί κι αυτήν για να διατηρήσει μια βάση στη Μεσόγειο, μάλλον για λόγους γοήτρου.
      Αλλά όλα αυτά οξύναν παραπάνω τις εσωτερικές αντιθέσεις, και πάντα έρχεται ο λογαριασμός.

      Διαγραφή
    5. Και κάτι για το Ιραν: Είναι μεγάλη χώρα, με πόρους, βιομηχανία κλπ. (Ιμπεριαλιστική!) Ο συμβιβασμός είναι για την ώρα η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές και αυτό βλέπω να προχωράει. Για το Ιράν η "ξιφολόγχη" είναι η απώλεια της Συρίας και της Υεμένης. Τι τους απομένει;
      Το σχέδιο "Μεγάλη Μ. Ανατολή" περπατάει, παρά τις δυσκολίες. Ας το καταλάβουν οι εργαζόμενοι, κι ας κάνουν τα κουμάντα τους, έξω από ό,τι είχαν μάθει μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    6. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Για το εάν υπάρχει "καπιταλισμός" στις Κουρδικές περιοχές, είναι ένα ζήτημα, όπως και το εάν υπάρχει κούρδικη ΑΤ. Το εάν υπάρχει και "κούρδικος ιμπεριαλισμός" τώρα, ούτε ζήτημα είναι, ούτε θέμα άποψης, αν παραμείνουμε σε μη-σουρεαλιστικά πλαίσια.

      -Εκτός από τον Καντάφι, με τους αμερικάνους τα είχαν επίσης "βρει", ο Μιλόσεβιτς, ο Σαντάμ, ο Άσαντ, και εσχάτως και ο ...Κάστρο! Δεν νομίζω πως μπορεί να "τα βρει" κάποιος με τους αμερικάνους ακόμη και εάν ήθελε. Αυτό λέει η πρόσφατη ιστορία, και οι ηγέτες του Ιράν προφανώς την γνωρίζουν.

      Για την Ρωσία δεν κατάλαβα τι λες. Για ποιά Ουκρανία "πήγαινε"; Για καμμία Ουκρανία δεν πήγε ποτέ η Ρωσία. Άλλοι πήγαν, και μάλιστα τσαμπουκά. Η Ρωσία απλά δεν τους παραχώρησε αμαχητί και τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Πράγμα που δεν ήταν "βόλεμα" βέβαια, αλλά ζωτική ανάγκη μη-αποκοπής από τις "ζεστές θάλασσες" αφενός, αλλά μιλάμε και για μια περιοχή που πάντα Ρώσικη ήταν αφεταίρου και στην Ουκρανία βρέθηκε λόγω μιας διοικητικής μεταρύθμισης στο εσωτερικό της ΕΣΣΔ. Για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή.

      Ούτε στην Συρία έγινε κάποια "μοιρασιά". Δεν ήταν ουδέτερο κράτος η Συρία για να "μοιραστεί". Σύμμαχος της Ρώσικης Ομοσπονδίας ήταν και είναι.

      Οπότε η Ρωσία δεν "μαζεύεται", απλά σφυροκοπείται σε όλα τα στρατιωτικά-οικονομικά μέτωπα.

      έβαλα ένα λινκ από τον "Ρ" στο προηγούμενο σχόλιο μου. Τα εξηγεί μια χαρά όσα συνέβησαν από τότε και μετά...

      Διαγραφή
    7. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Και κάτι ακόμη για το PKK.
      Το PKK δεν υδρίθηκε ως "σοσιαλίζων", αλλά ως κανονικό κομμουνιστικό κόμμα, με το κόκκινο αστέρι κ το σφυροδρέπανο στα σύμβολα του, και με ρητές αναφορές στον μαρξισμό-λενινισμό και την ΕΣΣΔ στο καταστατικό του. Αυτά άρχισαν να αλλάζουν στην δεκαετία του '90.
      Επίσης δεν χρειάζεται να ψάξουμε για κάποια "κούρδικη αστική τάξη" όσο αφορά την χρηματοδότηση του.
      Το PKK χρηματοδοτούνταν, εκπαιδεύονταν και εξοπλίζονταν ανοιχτά από την Συρία του πατέρα Άσαντ, ενώ "ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες" θέλουν και η βοήθεια της Ελλάδας του Αντρέα να μην ήταν αμεληταία.
      Οι Κούρδοι του Μπαρτζανί πάλι, είχαν την ανοιχτή υποστήριξη της ...Άγκυρας(!) και των ΗΠΑ.

      Γιατί άλωστε να θέλει ένας Κούρδος αστός να χάσει την πρόσβαση του στην αγορά της Τουρκίας για να περιοριστεί σε κάτι άγονα κορφοβούνια στην μέση του πουθενά;

      Διαγραφή
    8. Μονο μια ερωτηση. Ιδρυθηκε σαν κανονικο Κομμουνιστικο Κομμα Μαρξιστικο Λενιννιστικο και το βοηθουσε ο Παπατζης σε ενοπλο αγωνα. Μηπως κατι δεν παει καλα...ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      "Ο εχθρός του εχθρού μου..." κλπ
      Είναι ευεξήγητα αυτά.

      Διαγραφή
    10. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Επίσης μιλάμε για τον ίδιο Παπατζή που είχε υπογράψει αμυντικό σύμφωνο με την Βουλγαρία του Ζίφκοφ. Τι σε εντυπωσίασε;

      Διαγραφή
    11. Πραγματικα ειχε υπογραψει το Αμυντικο συμφωνο με την Βουλγαρια του Ζιφκοφ οπως δεν καταδικασε και την Πολωνια του Γιαρουζελσκι. Τοτε πραγματικα δεν με εντυπωσιασε τιποτα οπως και σχεδον κανεναν. Σημερα ομως δεν πρεπει να με εντυπωσιαζει... Απλα λεω...ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    12. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      -Όχι, γιατί;
      -Ήταν ο πρώτος ή ο τελευταίος αστός που συμμάχησε και με κομμουνιστές ΕΚΤΟΣ της χώρας του;
      Αλοίμονο αν αρχίσουν να μας εντυπωσιάζουν και τα αυτονόητα τώρα....

      Διαγραφή
    13. ΟΚ. Αρνακι θα σουβλισουμε φετος τι λεει το προγραμμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    14. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αν μας αφήσει ο Τσίπρας...

      Διαγραφή
    15. Σωστο και αυτο. Καλη δυναμη Συντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    16. Ρίχτε κι εδώ μια ματιά, σήμερα μου τώστειλαν:
      "President Obama seems to understand what is going on in the Middle East. He was able somehow to contain the neoliberal folly unfolding there. He had even the courage to make a tactical alliance with Putin to achieve the goal of stabilizing the situation and stop the war plans against Iran, which could potentially trigger the first nuclear conflict after 1945."
      Tα έντονα δικά μου.
      Είναι σχετικό με ό,τι συζητάμε.
      Ορισμένα πράγματα πρέπει κανείς να τα μυρίζεται στον αέρα, και οι απλές αλήθειες πολύ δύσκολα διαψεύδονται....
      "Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει".

      Διαγραφή
    17. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Aν ο "κόρακας δεν έβγαζε κοροάκου μάτι" τότε:
      1)Δεν θα είχαν γίνει δύο παγκόσμιοι πόλεμοι+καμπόσοι άλλοι ακόμη
      2)Όλη μας η θεωρία περί ιμπεριαλιστικού πολέμου κ προλεταριακών επαναστάσεων θα ήταν λάθος.
      3)Η δυνατότητα ιμπεριαλιστικής ειρήνης για την οποία μίλαγε ο Κάουτσκι θα ήταν εφικτή, και ο ίδιος δικαιωμένος στην κόντρα του με τον Λένιν.
      Επίσης μια τέτοια άποψη θα δικαίωνε περιέργως ακόμη και τον ...Φουκογιάμα.
      4)Δεν θα υπήρχε ποτέ στην ιστορία δυνατότητα εκμετάλλευσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

      Διαγραφή
    18. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Επίσης μόλις χθες:

      Ρωσικές απειλές κατά των ΗΠΑ στη Βαλτική

      http://www.gazzetta.gr/plus/article/911931/rosikes-apeiles-kata-ton-ipa-sti-valtiki-vid

      Διαγραφή
    19. Trash,
      1. Πράγματι έγιναν δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, με περίπου 100 (;) εκατομμύρια νεκρούς και απίστευτη παράγωγη εξαθλίωση.
      ΑΛΛΑ,
      και τότε κανένας κόρακας δεν έχασε κανένα μάτι....
      ...άλλοι την πληρώσανε!
      2. Δεν μίλησε κανείς για Ειρήνη των Λαών. Ασε, που..."η ειρήνη τους είναι χειρότερη από τον πόλεμό τους". Οι Λαοί αλληλοσκοτώνονται "για τ' αφέντη το ψωμί".
      3. Η εκμετάλλευση των ενδοϊμπεριαλιστικών κλπ. προϋποθέτει την μη επιλογή Ιμπεριαλιστή. Η ταχτική οφείλει να υπηρετεί αυτή τη στρατηγική ανάγκη.
      4. Η Θεωρία, που ξέρω εγώ, καθόλου δεν προϋποθέτει την αλληλοφαγωμάρα των κοράκων. Οι κόρακες δεν επαναλαμβάνουν τα λάθη τους - είναι εξαιρετικά πονηροί, αδίστακτοι και κυρίως ξέρουν τι θέλουν. Για μένα είναι δεδομένο πως οι κόρακες δε θα κάνουν στο εξής κανένα λάθος. Για να παιχτεί το παιχνίδι, πρέπει και οι προλετάριοι στο εξής, επίσης να μην κάνουν κανένα λάθος.

      Διαγραφή
    20. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      1)Δεν την πλρώσανε "άλλοι" μόνο. Που είναι η θαλασσοκράτειρα Μεγάλη Βρετανία π.χ.; (Δυστυχώς με αναγκάζεις να λέω και τα αυτονόητα)
      2)Για όρισε μου πως γίνεται "ειρήνη των λαών" χωρίς ειρήνη μεταξύ των κρατών;
      (Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λες)
      3)Αν εσύ το "δεν διαλέγω ιμπεριαλιστή" το καταλαβαίνεις ως δεν με ενδιαφέρουν οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, ή ακόμη χειρότερα πως ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις δεν υπάρχουν(!!!!!), τότε το διαζύγιο δεν έχει παρθεί μόνο από την Μ-Λ θεωρία, αλλά και από την καθημερινή εμπειρία που λέει εξαιτίας αυτών των αντιθέσων σκοτώνεται καθημερινά ένα σορό κόσμος.

      Είναι απίστευτα αυτά που διαβάζω εδώ Σεχτάρ, και μιλάμε αρκετά χρόνια τώρα.
      4)Αν η θεωρία που ξέρεις εσύ δεν μιλάει για τις αντιθέσεις που την περίοδο του ιμπεριαλισμού οδηγούν σε πόλεμο, και δεν αναφέρει αυτόν ακριβώς τον πόλεμο ως θρυαλίδα της επανάστασης, δεν ξέρω πως λέγεται αυτή η θεωρία, αλλά Λενινισμός δεν είναι σίγουρα.

      Και όσο για τους "κόρακες" δεν είναι ζήτημα λάθους, γιατί είναι ζήτημα επιλογής. Τουλάχιστον έτσι έλεγε αυτός ο έρημος ο Λένιν όταν ανέλυε το αναπόφευκτο των πολέμων στην περίοδο του ιμπεριαλισμού ως αποτέλεσμα όχι της "κακής" βούλησης των ιμπεριαλιστών, αλλά ως αναπόδραστη αναγκαιότητα της ανάγκης των μονοπωλείων για επέκταση σε βάρος των ανταγωνιστών τους.

      Αν ήταν έτσι όπως τα λες, τότε η ιστορία θα γράφονταν βάση της βούλησης "καλών" ή "κακών" ηγετών, και όχι βάση των ιστορικών αναγκαοτήτων της κάθε περιόδου με βάση την οικονομία αυτής.

      Διαγραφή

    21. Και όσο για τους "κόρακες" δεν είναι ζήτημα λάθους, γιατί είναι ζήτημα επιλογής.=
      Και όσο για τους "κόρακες" δεν είναι ζήτημα λάθους, γιατί ΔΕΝ είναι ζήτημα επιλογής.

      Διαγραφή
    22. Οσο πιο απαλά μπορώ, γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω την ένταση:
      1. Η "Θαλασσοκράτειρα" μπορεί να έχασε την πρώτη θέση
      ΑΛΛΑ,
      η αγγλική αστική τάξη ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ, σε αγαστή συνεργασία με τους ...."θανάσιμους εχθρούς" της, αυτούς, που της φάγανε την πρώτη θέση: Αμερικανούς, Γερμανούς, Γιαπωνέζους και λοιπούς κεφαλαιοκράτες.
      Ολοι τους όχι μόνο μένουν ατιμώρητοι, αλλά και εξακολουθούν να διαφεντεύουν τις τύχες μας, πιο σκληρά από πριν.
      2. Με παλούκωμα των αστικών τους τάξεων. Αλλιώς "η ειρήνη τους θάναι χειρότερη από τον πόλεμό τους".
      3. Αλλο το "διαλέγω ιμπεριαλιστή" και άλλο το "επωφελούμαι από τις αντιθέσεις τους". Απλά, (γνώμη μου) θέλει πολύ μαγκιά για να επωφεληθείς εσύ και όχι αυτοί.
      4. Δεν σου είπα πως δεν καταλαβαίνεις εσύ τον Λένιν. Απλώς λέω πως τον καταλαβαίνω εγώ.

      Διαγραφή
    23. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      -Η όποια (δική μου) ένταση πηγάζει από το γεγονός πως μετά τόσα χρόνια που μιλάμε μαζί, μου δίνεις πραγματικά την εντύπωση πως με δουλεύεις, και αυτό γιατί άγνοια ιστορίας και θεωρίας, δεν μου έχεις δείξει να έχεις. Οπότε είναι πράγματι κάπως εκνευριστικό να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε οι δυό μας για πράγματα, υποτίθεται αυτονόητα. Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε παρακάτω:

      1)Ο κόρακας λοιπόν σαφώς και βγάζει κοράκου μάτι για να τον εκτοπίσει από αγορές, για να τον προλάβει σε άλλες κλπ, κλπ. Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις είναι απόλυτα πραγματικές, και δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε το αυτονόητο. Αν η εγγλέζικη αστική τάξη ήταν "μια χαρά" χωρίς την κοσμοκρατορία της, τότε δεν θα συμμετείχε σε δύο παγκόσμιους πόλεμους για να την διατηρήσει.
      2)Σαφώς αυτό που λες, αλλά αυτό επιβεβαιώνει αυτό που έλεγα πριν. Πως δηλαδή όχι μόνο οι αντιθέσεις την περίοδο του ιμπεριαλισμού είναι πραγματικές, αλλά νομοτελειακά οδηγούν και σε πόλεμο, που το βλέπουμε μάλιστα γύρω μας άμεσα, κ όχι μόνο στα βιβλία της ιστορίας. Και μιλάμε για πόλεμο "μεταξύ κοράκων" που βγάζουν τα μάτια τους στην κυριολεξία.
      3)Ασφαλείς δρόμοι για την επανάσταση δεν υπάρχουν. Αν δεν προσπαθήσεις να επωφεληθείς από τις αντιθέσεις τους (όπως ιστορικά έχει κάνει κατά κόρον το κομμουνιστικό κίνημα) θα σε καταπιούν όλοι παρέα. Και έτσι δεν θα πας πουθενά.
      4)Μίλησα για τον θεμέλειο λίθο της ιδεολογίας μας. Την σύνδεση μεταξύ ιμπεριαλιστικού πολέμου κ επανάστασης όπως αυτή διατυπώνεται από τον Λένιν. Αυτό το θεωρώ κοινό τόπο για όλους μας.

      Διαγραφή
  3. Όπως πάντα, οι αστοί (πόσο μάλλον οι πιο επιτυχημένοι παγκόσμια) με ένα σμπάρο ρίχνουν πολλά τρυγόνια.
    Πέρα από όλα αυτά που αναφέρθηκαν, πάω στοίχημα ότι την ντε φάκτο αναγνώριση τις κουρδικής ομοσπονδίας, θα ακολουθήσει μια ισραηλοποίηση του οσονούπω Κουρδιστάν. Πέρα από αυτό, έτσι περικυκλώνουν και από άλλη μια μεριά το Ιράν κλπ. κλπ.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.