Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

O Φιντέλ στο συνέδριο του PCC: Το τέλος έρχεται για όλους, οι ιδέες μένουν

Ομιλία- αποχαιρετισμός στους συντρόφους του από τον εμβληματικό κουβανό ηγέτη


Χαρακτήρα πολιτικού αποχαιρετισμού είχε η ομιλία του εμβληματικού κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC), στην οποία μίλησε για το θάνατο αλλά διατράνωσε την πίστη του στην παρακαταθήκη της Αβάνας.

H εμφάνιση του Φιντέλ Κάστρο στο βήμα του συνεδρίου του PCC ήταν η μεγαλύτερης διάρκειας δημόσια εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια. Μεταδόθηκε ολόκληρη στην κουβανική τηλεόραση, όχι σε ζωντανή σύνδεση, και ο Κάστρο (που είχε μείνει καθιστός) φαινόταν σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι προηγουμένως.

Εμείς, θα εξακολουθήσουμε να τον θυμόμαστε κάπως έτσι...
«Γίνομαι 90 σύντομα, και σύντομα θα είμαι όπως όλοι οι άλλοι» είπε. «Η ώρα έρχεται για όλους και ίσως είναι μία από τις τελευταίες φορές που θα μιλήσω σε αυτήν την αίθουσα» συνέχισει, τονίζοντας: «οι ιδέες όμως των κουβανών κομμουνιστών θα μείνουν ως απόδειξη για τον πλανήτη πως αν τις δουλέψουμε με ζήλο και αξιοπρέπεια, μπορούν να παράξουν τα υλικά και πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι».

Στο ίδιο το συνέδριο του PCC, επανεπιβεβαιώθηκε η ηγεσία του «διδύμου» Ραούλ Κάστρο και Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα, δεύτερη γενικού γραμματέα για τουλάχιστον ένα τμήμα της υπόλοιπης πενταετούς τους θητείας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ραούλ Κάστρο, ακόμη και μετά την προαναγγελθείσα αποχώρησή του από την κουβανική ηγεσία το 2018, θα μπορεί ενδεχομένως να μείνει στην κεφαλή του PCC.

Εκτός από την επανεπιβεβαίωση του Βεντούρα -που για αρκετούς δεν ήταν δεδομένη, καθώς η σκληρή του γραμμή δεν ταιριάζει με την πορεία που έχει αρχίσει να παίρνει η Αβάνα- το συνέδριο απέφυγε επίσης να φέρει σημαντικές τομές στο 15μελές Πολιτικό Γραφείο του.
Πηγή: Το Βήμα

7 σχόλια:

  1. Σκυβω με απολυτο σεβασμο μπροστα σε αυτους τους Γιγαντες Φιντελ Ραουλ Καστρο Καμιλο Σιενφουεγος στον ΤΣΕ Γκεβαρα και τους Συντροφους που θυσιαστηκανε στα Βουνα της Βολιβιας και τοσους αλλους που θυσιαστηκανε στις Διεθνιστικες αποστολες. ΟΙ Ιδεες ασφαλως και μενουνε ζωντανες.Η Κομμουνιστικη ιδεολογια ειναι παντα ζωντανη μπροστα μας οσο και αν συκοφαντηθηκε...Αυτη η τραγωδια που ζουμε στον καπιταλισμο δεν ειναι η λυση για την ανθρωποτητα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://m.youtube.com/watch?v=1mUKZaUvMzI

    Αρκετα συγκινητικη η ομιλια του Φιντελ. Αποτελει θαυμα η επιβιωση του μεχρι τα 90 με τοσες εκατονταδες αποπειρες δολοφονιας. Μεσα μου ξερω οτι θα τον δω να κανει ομιλια και στο επομενο συνεδριο παρα τα οσα ελπιζει η αστικη ταξη της usa.

    Ακρως θετικο οτι δεν περασε κλιμα αποστρατευσης στην παλια γενια. Η κουβανικη επανασταση χρειαζεται ακομα τις υπηρεσιες τους.

    Ηδη σε αυτο το συνεδριο ξεκινησε μια συζητηση περι ηλικιακων οριων στα κομματικα οργανα μετα την αποχωρηση τους. Επειδη δεν εχω πολυ επαφη θα ηθελα καποιος που ξερει να με ενημερωσει αν ισχυει καταρχας οτι παρθηκε αποφαση για ορια στην ηλικια και για το σκεπτικο πισω απο την αποφαση περι ηλικιακων οριων στις ανωτερες κομματικες θεσεις.

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν εχω λαθος πρεπει να εχουνε γινει 300 αποπειρες δολοφονιας σε βαρος του. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Νομίζω παραπάνω.
      Τελικά ...τους έθαψε όλους!

      Διαγραφή
    3. Δεν θυμομουνα ακριβως για αυτο το εγραψα ετσι. Γιγαντας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Viva Fidel!
    https://m.youtube.com/watch?v=eNW9ibGXhEk



    σαπορ τουτουρκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @σαπορ τουτουρκι:
      Και υπάρχει πάντα κ αυτή η Αμερική...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.