Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Τσάμπα το πραξικόπημα...

Με μεγάλη διαφορά το ολλανδικό «όχι» στην σύνδεση Ουκρανίας - ΕΕ


Τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος:

Με μεγάλο ποσοστό απέρριψαν οι ολλανδοί ψηφοφόροι την συμφωνία σύνδεσης Ουκρανίας - ΕΕ, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εκλογική Επιτροπή της χώρας την Τρίτη. Συνολικά, το 61% των ψηφοφόρων είπε «όχι» στη συμφωνία, ενώ το 38,2% είπε «ναι».

Το δημοψήφισμα διεξήχθη στις 6 Απριλίου.

Περίπου 4,1 εκατομμύρια ψηφοφόροι ψήφισαν στο δημοψήφισμα (το 32,3% του συνολικού εκλογικού σώματος). Σημειώνεται ότι για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος χρειάζεται το 30% των ψήφων.

Το δημοψήφισμα θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έχει πει στους Ολλανδούς ότι δεν θα επικυρώσει την συνθήκη στην παρούσα μορφή της, αλλά ότι θα χρειαστεί τροποποίησή της.

Η συμφωνία σύνδεσης έχει ως στόχο τη σύναψη στενότερων οικονομικών και πολιτικών δεσμών μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας.

Η συμφωνία είχε ήδη υπερψηφιστεί από 27 Κοινοβούλια κρατών-μελών. Τον Ιανουάριο είχε περάσει με θετική ψήφο και από τα δύο σώματα της ολλανδικής Βουλής, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύρωσής της, διότι μεσολάβησε η συλλογή 400.000 υπογραφών από ευρωσκεπτικιστές ψηφοφόρους, γεγονός που είχε ως συνέπεια την απόφαση να παρουσιαστεί η εν λόγω συμφωνία και ενώπιον του λαού στο πλαίσιο συμβουλευτικού δημοψηφίσματος, σύμφωνα με όσα ορίζει το ολλανδικό Σύνταγμα.
Πηγή: Το Βήμα

2 σχόλια:

  1. Θα προσέθετες το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στις εξελισσόμενες θετικές διεργασίες στο εσωτερικό κινημάτων, όπως π.χ. στην περίπτωση της Γαλλίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Orestis Komep:
      Όχι να σου πω την αλήθεια.
      Τουλάχιστον όσο δεν έχω κάποια ένδειξη ή πληροφορία πως το "ΝΕΕ" ενείχε την οποιαδήποτε καταδίκη του Ουκρανικού ναζισμού.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.