Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Το Κίεβο βομβαρδίζει το Ντονμπάς εν μέσω κλιμάκωσης της στρατιωτικής του παρουσίας στην ουδέτερη ζώνη

Πιστοποιώντας για μια ακόμα φορά ότι οι συμφωνίες των ιμπεριαλιστών και των ακροδεξιών λακέδων τους δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο είναι γραμμένες, το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου παραβίασε την εκεχειρία μερικές εκατοντάδες φορές μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Οι αρχές της ΛΔ Ντονιέτσκ μιλούν για 283 παραβιάσεις και 2197 βομβαρδισμούς, εκ των οποίων οι 1402 με βαριά όπλα, στο διάστημα 9-15 Απρίλη.

Στη ΛΔ Λουγκάνσκ 4 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν, ενώ στη ΛΔ Ντονιέτσκ σκοτώθηκαν 4 στρατιώτες, τραυματίστηκαν 4 άμαχοι και καταστράφηκαν 4 σπίτια και ένα σχολείο. Φιλοκιεβικές πηγές αναφέρουν πως ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε πλήρως το χωριό Σιροκίνο, που βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη.

Ο ΟΑΣΕ επιβεβαιώνει ότι λαμβάνουν χώρα παραβιάσεις από την πλευρά του Κιέβου. Την ίδια στιγμή, σε ελέγχους που πραγματοποιούν στις αποθήκες οπλισμού του ουκρανικού στρατού, οι παρατηρητές του διαπιστώνουν συχνά την απουσία οπλικών συστημάτων που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί – αυτό συμβαίνει γιατί έχουν μεταφερθεί προς την ουδέτερη ζώνη.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της ΛΔ Ντονιέτσκ αναφέρουν πως έχουν ανιχνεύσει τα παρακάτω στοιχεία σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές δυνάμεις που συγκεντρώνει το Κίεβο στην ουδέτερη περιοχή:
  • 10 τανκς στην Κοντέμα (6 χλμ από τη γραμμή επαφής) 
  • 3 πυραυλικά συστήματα Grad στη Νοβγκροντσκόγιε (6 χλμ από τη γραμμή επαφής)
  • 4 συστήματα πυροβολικού στο Περβορμαϊσκ (6 χλμ από τη γραμμή επαφής)
  • 2 ολμοβόλα στην Κρασνογκορόβκα (6 χλμ από τη γραμμή επαφής)
  • 10 τανκς στο Στεπνόβε (7 χλμ από τη γραμμή επαφής)
  • τάγματα του Δεξιού Τομέα και άλλων φασιστών στο Μπεριοζοβόγιε και το Σλαβνόγιε (6 και 3 χλμ από τη γραμμή επαφής αντίστοιχα)
Με βάση τα παραπάνω, τα φασιστόμουτρα του Κιέβου προετοιμάζουν κατά πάσα πιθανότητα μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Ντονμπάς. Θα φάνε τα μούτρα τους.
Πηγή: solidarityantifascistukraine

10 σχόλια:

  1. Η Δύση που από πόνο ψυχής για το σωστό είχε λυσσάξει με τη Ρωσία γιατί δε λέει τίποτα τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Θα πει, μόλις οι πολιτοφύλακες των ΛΔ ξαναμπάρουν αμπάριζα τα φασισταριά του Κιέβου.

      Διαγραφή
    2. Ναι, μετά θα είναι λαλίστατοι και θα λένε πάλι για δημοκρατίες και ελευθερία και δικαιώματα και τέτοια.

      Διαγραφή
    3. @experience:
      Τον "ρώσικο ιμπεριαλισμό" ξέχασες (είχε το θράσος να χρησιμοποιήσει τον όρο, βρετανική εφημερίδα προ λίγων μηνών)

      Διαγραφή
    4. Από όλους τους ιμπεριαλισμούς αυτοί τον ρώσικο έχουν ξεχωρίσει. Ρωσική επιθετικότητα είναι το πιο συχνό, η γραμμή είναι ότι θέλουμε προστασία από τη ρωσική επιθετικότητα. Δεν ξέρω για σας, εγώ φοβάμαι πάρα πολύ τη Ρωσία. Σοβαρά τώρα πρέπει να είσαι τελείως στόκος για να τα πιστεύεις αυτά ενώ δε σε έχει ανησυχήσει ποτέ η αμερικάνικη επιθετικότητα.

      Διαγραφή
    5. Μα ειναι ολοφανερο οτι αυτοι προσπαθουνε με αυτο τον τροπο να δικαιολογησουνε τα εγκληματα που εχουνε κανει ΕΠΑ Ε.Ε ΝΑΤΟ για δεκαετιες σε βαρος των λαων σε Ασια Αφρικη Αμερικη και εχουνε βρει αυτο τον τροπο. Ειναι φως φαναρι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Απο την αρχη αυτου του πολεμου το ΚΚΕ σταθηκε στο πλευρο του λαού της ΑΝ.Ουκρανιας οπως και στην υπολοιπη Ουκρανία που ζει σε Στρατιωτικη Δικτακτορια Το ζήτημα ήρθε και στο Ευρωκοινοβουλιο απο τους Ευρωβουλευτες του ΚΚΕ οπως και για το ζητημα των Κομμουνιστων που ειναι στην παρανομια στην Ουκρανια και σε αλλες χωρες. Αν δεν εχω λαθος ο Παπαδακης ειναι ανεπυθιμητος στο Κιεβο. Θα συνεχισουμε την συμπαρασταση μας στον λαο και στους Κομμουνιστές αποκαλυπτοντας ολα αυτα τα εγκληματα που γινονται απο τις ΕΠΑ Ε.Ε και το ΝΑΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σορρυ για το ασχετο αλλα είναι σχετικο με τον φασισμο και το internet γενικα. Ο αγαπημενος του φασιστακου του παρακάτω αρθρου ήταν ο Ουριμπε ο οποίος είχε και αυτός σχέση με ακροδεξιούς.
    http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/eksomologhsh-enos-politikou-xaker.4011348.html

    Παναης.
    Υ.Γ. φαδομ σε ευχαριστω για τις αναρτησεις που εχεις κανει τα τελευταια χρονια. Εχεις βοηθησει κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Παναης:
      Να είσαι καλά ρε Παναή, μακάρι να έχω βοηθήσει και εγώ λίγο...

      Διαγραφή
  4. http://russia-insider.com/en/meet-andriy-parubiy-former-neo-nazi-leader-turned-speaker-ukraines-parliament/ri13928
    Α και μιας που λέμε για Ουκρανία δείτε ποιος μπήκε εκπρόσωπος τύπου (speaker of parliament δεν ξέρω πως να το μεταφράσω) και τι πρότεινε. Να τον χαίρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.