Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΚΚΕ(μ-λ) προς ΝΑΡ: Η επαναστατική αντίληψη στο κίνημα δεν στηρίχτηκε ποτέ σε οπορτουνισμούς και ψέματα

Όπως πληροφορήθηκαν οι αναγνώστες του ΠΡΙΝ της Κυριακής 3 Απρίλη «την Πέμπτη (σ.σ. 31/3) πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ) σύσκεψη πολιτικών οργανώσεων (συμμετείχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που συμφώνησαν στην ενίσχυση του αντιπολεμικού αντινατοϊκού συλλαλητηρίου της ερχόμενης Κυριακής».

Βέβαια, όσοι παρευρέθηκαν την Πέμπτη 31 Μάρτη στη μαζική σύσκεψη οργανώσεων και συλλογικοτήτων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ (μεταξύ αυτών και δύο στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) γνώριζαν πολύ καλά ότι ανταποκρίθηκαν σε ένα κάλεσμα της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας -και όχι του ΚΚΕ(μ-λ)- με συγκεκριμένη πρόταση για συνδιοργάνωση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για το Σάββατο 9 Απρίλη στον Πειραιά (http://la-aas.blogspot.gr/2016/03/blog-post_28.html ).

Όπως, επίσης, πολύ καλά διαπίστωσαν οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όπως καταγράφτηκε και στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη σύσκεψη ( http://la-aas.blogspot.gr/2016/04/31316.html ), η πρόταση για το Σάββατο 9 Απρίλη δεν είχε στόχο να λειτουργήσει αντιπαραθετικά με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά «σε σύμπλευση με αντίστοιχες κινητοποιήσεις που γίνονται πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο 9-10 Απρίλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον ξεριζωμό». Ο λόγος που προτάθηκε το Σάββατο είχε να κάνει με την εκτίμηση της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας ότι είναι μια μέρα όπου το συλλαλητήριο στον Πειραιά θα έχει μεγάλη απήχηση, σε μια πόλη με κίνηση, σε αντίθεση με την Κυριακή. Εκτίμηση την οποία υποστήριξε και ο εκπρόσωπος της ΟΡ.Μ.Α. που παρευρέθηκε στη σύσκεψη, αλλά και εκπρόσωποι άλλων συλλογικοτήτων.

Ας σημειωθεί ότι, ούτε μέχρι τη σύσκεψη αυτή, αλλά ούτε και μέσα στη σύσκεψη, καμία συγκεκριμένη πρόταση δεν είχε κατατεθεί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά ούτε και σε κάποια αντίστοιχη σύσκεψη είχε καλέσει.
Ουσιαστικά, οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοποθετήθηκαν στη βάση του να υπηρετηθεί το «σχέδιο» για πανελλαδική ημέρα αγώνα (το οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε και από ποιους αποφασίστηκε) και όχι η ουσία του ζητήματος. Και, ουσιαστικά, αυτό που ζητούσαν είναι -κρυμμένο πίσω από τη μορφή- να περάσει ένα πολιτικό «καπέλο».

Ας σημειωθεί, επίσης, ότι σε άλλες πόλεις (όπως π.χ. Θεσσαλονίκη και Χανιά) τα σχήματα της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας δεν δίστασαν να συμμετέχουν στη συνδιοργάνωση συλλαλητηρίων για τις 10 του μήνα, αφού κάτι τέτοιο προέκυψε μετά από συγκεκριμένη πολιτική απεύθυνση.

Από πού κι ως πού, λοιπόν, προέκυψε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του ΠΡΙΝ; Είναι προϊόν παραπληροφόρησης και μάλιστα τόσο εκτεταμένης; Δεν το πιστεύουμε. Αντίθετα, αυτό που πιστεύουμε είναι ότι οι μικροηγεμονισμοί (γιατί περί αυτού πρόκειται), όταν δεν μπορούν να βρουν πολιτικά επιχειρήματα, επιλέγουν την οπορτουνίστικη ευκολία της αποσιώπησης και της παραπλάνησης. Γι’ αυτό, εξάλλου, στο συγκεκριμένο ΠΡΙΝ δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο συλλαλητήριο που αποφάσισε η σύσκεψη για το Σάββατο 9 Απρίλη (εδώ το σχετικό κάλεσμα: http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/04/9.html ) και παρ’ ότι εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε ότι θα το στηρίξει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κάποιο τρόπο!

Συγνώμη, σύντροφοι, αλλά έτσι ούτε συναγωνιστική αντίληψη καλλιεργούμε, ούτε αντιπολεμικό κίνημα στηρίζουμε, ούτε την επαναστατική κομμουνιστική αντίληψη προωθούμε! 

Κυριακή 3 Απρίλη 2016
Το ΓραφείοΤύπου του ΚΚΕ(μ-λ)
___________
*Οι υπογραμμίσεις έγιναν από εμάς

23 σχόλια:

  1. Ελα....Απατεωνες και Οπορτουνιστες στο ΝΑΡ. Απο την ωρα που γεννηθηκανε ειναι. Ο Καππος τους ελεγε ντροπαλους Αντικομμουνιστες απο το 1992....ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Συγνώμη, σύντροφοι, αλλά έτσι ούτε συναγωνιστική αντίληψη καλλιεργούμε, ούτε αντιπολεμικό κίνημα στηρίζουμε, ούτε την επαναστατική κομμουνιστική αντίληψη προωθούμε! "
    Υπερεκτιμάνε πολύ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από ότι έχουν δείξει, αυτοί κάνουν για καμιά ουρά του ΣΥΡΙΖΑ ή για κάνα πέτσινο δημοψήφισμα, μέχρι εκεί.

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τους υποτιμας.Θα αποτελεσουνε τμημα της Ανασυνταξης του Οπορτουνιστικου χώρου στις νεες συνθηκες. Τους συντηρησανε 27 χρονια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Εσύ τους υπερτιμάς μάλλον, δεν τους βλέπω καθόλου ικανούς να παίξουν τέτοιο ρόλο και πολύ περισσότερο που τα μισά τους στελέχη, την έχουν κοπανήσει ήδη για το Λαφαζανέικο (που και αυτό έχει αρχίζει να φυλλοροεί ακόμη δεν φτιάχτηκε).
      Ο κύκλος του οπορτουνιστικού ρεύματος που άνοιξε την δεκαετία του '90, έκλεισε στο δημοψήφισμα για το μνημόνιο.

      Ο επόμενος λογικά θα προκύψει με τον ίδιο τρόπο που προέκυψαν και όλοι οι προηγούμενοι.
      Από κύκλους ΕΝΤΟΣ του κόμματος...

      Διαγραφή
    3. Δεν τους υπερτιμαω. Το προβλημα του συστηματος ειναι οτι πραγματικα ο κυκλος του 90 εκλεισε αλλα εχουνε ενα τεραστιο προβλημα Επαψε και το ΚΚΕ απο μεσα να γενναει τετοιους σε μαζικη κλιμακα λογο της Στρατηγικης που κραταμε τα τελευταια 25 χρονια απεναντι τους αντιμετωπιζοντας τους οχι σαν διαφορετικη αποψη αλλα σαν ορκισμενους εχθρους. Παντα λοιπον θα υπαρχουνε τετοιοι αλλα οπως βαδιζουμε με το που εμφανιζονται ξεριζωνονται και πανω σε αυτο εχουνε τεραστιο προβλημα. Σε καθε περιπτωση καμμια χαλαρωση και επαγρυπνηση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Και γνωμη μου ειναι οτι σε δυο τμηματα θα ειναι. Ενα με κεντρο την ΛΑΕ και ενα την ανταρσυα. Και νομιζω μπορει να κανω και λαθος οτι θα βοηθηση και ο Συριζα με το 2%. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      -Αυτοί δεν είναι ικάνοι να φτιάξουν ένα οπορτουνιστικό σχήμα με αξίωση κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης; Θα φτιάξουν λες δύο;
      Το βλέπω απίθανο σαν ενδεχόμενο.
      -Ο οπορτουνισμός εντός τους εργατικού κινήματος και του κόμματος του δεν είναι αποτέλεσμα δράσης πρακτόρων ή χαφιέδων όπως αφήνεις να εννοηθεί.
      Και αν δεν καταλάβεις τι είναι και από που προέρχεται, τότε δεν θα τον αντιμετωπίσεις και ποτέ, και θα βαράς στον γάμο του καραγκιόζη.
      Ο οποροτνισμός σύμφωνα με τους κλασσικούς είναι η επίδραση της αστικής ιδεολογίας εντός του Κόμματος της εργατικής τάξης, του οποίου όμως τα μέλη και οι φίλοι ζώντας σε μια καπιταλιστική κοινωνία, κουβαλάνε (μοιραία) και τις επιρροές της. Επίσης με δεδομένο πως ούτε όλα τα μέλη του ΚΚ, ούτε πολύ περισσότερο όλοι του οι φίλοι είναι εργάτες, αυτοί που δεν είναι θα κουβαλάνε εντός (επίσης μοιραία) και τις καταβολές τους.

      Δεν έχει καμμία σχέση η συνεχής δημιουργία οπορτουνιστικών ρευμάτων εντός των ΚΚ, με το σχήμα που έχεις εσύ στο μυαλό σου.

      Διαγραφή
    6. Αν μου επιτρεπεις να σου εξηγησω τι εχω στο μυαλο μου. Δεν μιλησα για πρακτορες στο ξεκαθαριζω. Αυτο που λες ειναι συμφωνουμε. Η Ποιοτικη διαφορα ειναι οτι η δουλεια που εχει γινει μεσα στο ΚΚΕ τα τελευταια 25 χρονια δεν εχει ξαναγινει ποτε λογο Συνεχους παρανομιας διωξεων και πολιτικης προσφυγιας. Ολο αυτο το εκρηκτικο μειγμα μαζί και το παλιο προγραμμα δημιουργουσανε ολη αυτη την κατασταση και ητανε το λιπασμα για τον οπορτουνισμο στο δυναμωμα του. Και βεβαια σου εχω εξηγηση αλλη φορα το γιατί ητανε αδυνατο να αλλάξει οτιδηποτε το 1974 1991 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Οι λόγοι δημιουργίας του οπορτουνισμού που ανάφερα εγώ δεν σχετίζονται με τα προγράμματα (που μπορούν να αλλάξουν), αλλά με συγκεκριμένη κοινωνική συνθήκη η οποία θα παραμείνει σχετικά σταθερή εντός του καπιταλισμού, οπότε και δεν μπορείς να την αποφύγεις, όσα ξόρκια και αν κάνεις.
      Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να επαγρυπνείς, και να κοιμάσαι με τους κλασσικούς κάτω από το προσκεφάλι, αν είναι δυνατόν, κάνοντας συνεχώς την κριτική και την αυτοκριτική σου, και με το θάρρος της γνώμης σου.
      Αυτός είναι ο δρόμος αντιμετώπισης του οπορτουνισμού, επίπονος βέβαια, αλλά ο μόνος εφικτός.

      Διαγραφή
    8. Το ιδιο λεμε. ΟΙ Λογοι που λες ειναι κοινωνικοι. Η Διαφορα με αυτο που λεω εγω ειναι οτι με το παλιο προγραμμα φτανεις σε σημειο να εχεις τον Φαρακο Γ.Γ ενω με το καινουργιο προγραμμα μιλαω για το 1996 αφετηρια παλι υπαρχει το προλαβαινεις ομως και το ξεριζωνεις και δεν φτανεις ενα βημα απο το γκρεμο. Για την συνεχη επαγρυπνηση ουτε συζητηση για κατι αλλο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    9. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Το τι προλαβαίνεις να "ξεριζώσεις" και τι όχι, αυτός που το κρίνει είναι η ιστορία.
      Εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε την εποχή που ζούμε, ούτε ολοκληρωμένα, ούτε αντικειμενικά.

      Διαγραφή
    10. Σωστο και αυτο καμμια διαφωνια δεν εχω. Απλα την γνωμη μου ειπα οπως τα καταλαβαινω εγω με οτι εχω δει απο το 1974. Συμφωνουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    11. Αλλωστε υποκειμενικα ειναι οπως το λες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    12. Πάντως και οι ίδιοι έχουν καταλάβει ότι δεν τραβάει άλλο.
      Να μην ξεχνάμε το ΝΑΡ με την ΓΣΕΕ, και τον χαμό που έγινε, όπως και να μην ξεχνάμε ότι η ΛΑΕ, έχει πολλές περισσότερες δυνατότητες και επιρροή στις τάξεις των οπορτουνιστών, ακόμα και στο παιχνίδι της "ενότητας της αριστεράς", στο οποίο και καλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξέρει την καλύτερη μπάλα...

      Κώστσς

      Διαγραφή
    13. @Κώστας:
      Όταν έλεγα για "καμένα ιδεολογήματα" αναφερόμουν και σε αυτό.
      Ποιός καλόπιστος και στοιχειωδώς σοβαρά σκεπτόμενος άνθρωπος θα πάρει π.χ. σοβαρά τα περί "ενότητας της αριστεράς" όταν αυτό ήταν εκ των βασικών ιδεολογημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου την κατάληξη γνωρίζουμε ήδη όλοι;

      Θέλω να πω, πόσο αξιόπιστοι μπορεί να είναι χρησιμποποιόντας ακριβώς το ίδιο απόλυτα χρεωκοπημένο στην πράξη εμπόρευμα;

      Για αυτό δεν βλέπω να έχουν κανένα μέλλον συνεχίζοντας έτσι, για αυτό και ο εθνικισμός είναι το επόμενο καταφύγιο τους.

      Διαγραφή
    14. Όντως γενικά απέτυχαν! Σωστό και αυτό το τελευταίο για τον εθνικισμό, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα πλέον...

      Κώστας

      Διαγραφή
    15. @Κώστας:
      -Το δράμα τους νομίζω πως είναι πως τελικά ΠΕΤΥΧΑΝ!
      Πέτυχαν να τους πιστέψει ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και να τους δώσει την ευκαιρία να κάνουν αυτά που έλεγαν πράξη.
      Και όλοι ξέρουν τι ακριβώς έκαναν...

      Διαγραφή
    16. Ναι δεν αναφερόμουν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όπως και να το κάνεις και αυτοί (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), πήραν το κάτι τις από όλο αυτό το φιάσκο, έστω και αν αυτό ήταν δημοσιότητα παρέα με τον Καμένο...

      Κώστας

      Διαγραφή
  3. Οι οπορτουνιστές έμειναν το 89 στο Κ και στήριξαν την Οικουμενική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το εύκολο είναι να κατηγορείς.Τα ίδια και χειρότερα μπορεί να πει κανείς για το 89 κλπ...Κακό πράγμα η εμπάθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο επόμενος οπορτουνιστικός κύκλος? Θα χρειαστεί ένα ροζέ 89 για να πάρει τα πάνω του τότε.Τάσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος4 Απριλίου 2016 - 5:15 μ.μ. κ 5:18 μ.μ.:
      Ένα ψευδώνυμο παρακαλώ. Ο ανώνυμος σχολιασμός δεν είναι δεκτός από το μπλογκ.

      Και επί της ουσίας τώρα:
      Αφού έπιασες το '89, θα παρατήρησες μάλλον πως μιλάμε για τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους, και μάλιστα δεν ξεχνάμε καθόλου το πέρασμα τους από το ΚΚΕ.
      Μόνο που ο χρόνος δεν σταμάτησε στο '89 και λίγο αργότερα το ΚΚΕ τους απέπεμψε και αυτούς και τις πολιτικές τους.

      Οπότε το τα σχόλια σου περί '89 στερούνται κάθε λογικού νοήματος.
      Ποιά είναι δηλαδή η σύγκριση '89-2016 (πέραν του ότι αυτοί που ήταν τότε απατεώνες, είναι μέχρι σήμερα);
      Το τότε ΚΚΕ είναι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ και η ΛΑΕΝ ο τότε ΣΥΝ;
      Δεν βγάζει κανένα νόημα...

      Διαγραφή
    2. @Τάσος:
      Όχι απαραίτητα. Το "εσωτερικό" δεν είχε χρειαστεί τέτοιο πράγμα π.χ.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.