Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Η εκτέλεση του Μπενίτο Μουσολίνι από Ιταλούς παρτιζάνους

Ο ηγέτης του φασιστικού κόμματος της Ιταλίας, Μπενίτο Μουσολίνι που διοίκησε με αυταρχικό τρόπο τη χώρα, για σχεδόν είκοσι χρόνια, εκτελέστηκε στις 28 Απριλίου του 1945 στο Μιλάνο από Ιταλούς κομμουνιστές παρτιζάνους.

Tον συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει προς την Ελβετία μαζί με την ερωμένη του Κλαρέττα Πετάτσι.

Ο δικτάτορας που οδήγησε την Ιταλία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ήταν σύμμαχος του Χίτλερ, άρχισε να χάνει έδαφος, μετά την ήττα του στα ελληνικά βουνά της Ηπείρου.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» την αρχή του τέλους, του Μπενίτο Μουσολίνι και την εξευτελιστική εκτέλεση του, μαζί με κάποιους συντρόφους του.

Τα πτώματά τους κρεμάστηκαν σε κεντρική πλατεία του Μιλάνου.

Η εκτέλεση του Μπενίτο Μουσολίνι από Ιταλούς... από sofia-katsareli
Πηγή: 247news
*Αναγκαστήκαμε να διορθώσουμε την λέξη "δολοφονία" που χρησιμοποιούσε το αρχικό κείμενο, στο ορθό "εκτέλεση".
Επίσης προσθέσαμε την πληροφορία πως οι παρτιζάνοι που εκτέλεσαν τον "Ντούτσε" ήταν κομμουνιστές, και η οποία μάλλον "διέφυγε" του αρθρογράφου του 247news...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.