Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-ΑΡΓΙΑΣ: Από το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος» και την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Σε απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 24 Απρίλη, που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, καλούν το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Β. Ελλάδα και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο «Καρφούρ Μακεδονία».

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι
«η καθυστέρηση της πληρωμής του μισθού Μαρτίου χτυπάει το καμπανάκι και σε μας, οι αναδιαρθρώσεις, οι επενδυτικές ενέργειες, οι μεγάλες συμπράξεις γίνονται με τις πλάτες τις δικές μας όπως γινόταν και η ανάπτυξη, πληρώνοντας εμείς το μάρμαρο. Τότε με μειώσεις μισθών, σήμερα με καθυστέρηση της πληρωμής του μισθού μας.

Δεν μπορούμε άλλο να τα ανεχθούμε, δεν πρέπει να το αφήσουμε να συνεχίζεται. Η ζωή μας έχει αποδείξει πως όσο σκύβουμε το κεφάλι τόσο περισσότερο χαμένοι είμαστε.

Ένας δρόμος μάς έχει απομείνει, της ενότητας, συσπείρωσης και διεκδίκησης των δικών μας συμφερόντων. Σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από το αίτημα της άμεσης καταβολής του μισθού μας, τη μη αποδοχή καμίας άλλης καθυστέρησης ή της καταβολής μέρους του μισθού μας με άλλους τρόπους, π.χ. με διατακτικές.

Από τη μία μας μειώνουν τους μισθούς, καθυστερούν να μας τους καταβάλουν και από την άλλη μας ζητάνε να δουλεύουμε τις Κυριακές, μας ετοιμάζουν δραματικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, στο Φορολογικό, αυξήσεις στους έμμεσους φόρους σε βασικά είδη και θα συνεχίσουν με αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στις απολύσεις.
Όλα δηλαδή για να διασφαλίζεται η κερδοφορία των εταιρειών μειώνοντας τα δικά μας δικαιώματα, τους δικούς μας μισθούς.

Η δική μας συμμετοχή και δράση οργανωμένα μέσα από το σωματείο μπορεί να τους καθυστερήσει τα σχέδια, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να τους τα ανατρέψουμε.

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας την Κυριακή 24 Απρίλη. Για να στείλουμε το μήνυμα πως τις Κυριακές τις θέλουμε για εμάς, αλλά και μήνυμα προς τον εργοδότη μας πως δεν δεχόμαστε καθυστερήσεις στην πληρωμή του μισθού μας. Επίσης για να στείλουμε το μήνυμα πως αυτό το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό δεν το δεχόμαστε και προετοιμαζόμαστε για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που θα γίνει μόλις το φέρουν για ψήφιση».
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.