Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Χαμός από την αφίσσα των γαλλικών συνδικάτων ενάντια στη καταστολή

Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδότησε στη Γαλλία, η "προκλητική" αφίσα που κυκλοφόρησε μια συνδικαλιστική ένωση, για την αστυνομική βία, στην οποία εικονίζεται ένα γκλομπ, μια λίμνη αίματος κι ένα έμβλημα της αστυνομίας, την ώρα μάλιστα που το κλίμα στη χώρα παραμένει τεταμένο, λόγω των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας.

«Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες, όχι να τους χτυπάει!» επισημαίνεται στην αφίσα, που αναρτήθηκε το Σάββατο στον ιστότοπο του συνδικάτου CGT των εργαζόμενων στους τομείς της ενημέρωσης και της επικοινωνίας.

«Μια πολιτική εξουσία που βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση και δυνάμεις επιβολής της τάξης που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, δεν προλαβαίνουμε πλέον να καταμετρούμε τις υπερβάσεις εξουσίας της αστυνομίας, που θέλει να υποτάξει τους νέους» μπορεί να διαβάσει κανείς στον ιστότοπο, που καλεί τους πολίτες να «ανταποδίδουν εάν υφίσταται ανάγκη».
Μια αφίσα «εξοργιστική», «εξαιρετικά σοκαριστική» και «πολύ άδικη», δήλωσε σήμερα στο France Info ο Ζαν-Μαρκ Φαλκόν, ο αρχηγός της αστυνομίας, ενώ συνδικαλιστές της αστυνομίας δεν κρύβουν την οργή τους μιλώντας για μία «έκκληση στο μίσος». Την αφίσα εκτός των άλλων καταδίκασαν πολλοί πολιτικοί.
Πηγή: Ενικός
Εδώ η δημοκρατική Γαλλική αστυνομία επί το έργον:


11 σχόλια:

  1. Τελικα εχουνε μεγαλο θρασος οι Καπιταλιστες και οι Ορντινατζες τους. Ειναι εκκληση σε μισος λεει εκπληκτος.....Το να εισαι ανεργος αστεγος χωρις ρευμα αυτο σαφως ουτε μισος ειναι ουτε μονοπλευρη Ταξικη Συγκρουση...ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
    Ναι, η αφίσσα της CGT τους πείραξε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι ένα κλασικό δείγμα ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστερής θολοκουλτούρας... Δυστυχώς ορισμένοι λαοί δεν ε΄χουν περάσει διαφωτισμό...

    Πασχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι ακόμη που δεν το ήξερα, το είδα στην wiki.
    Η CGT (ήταν η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΓ) έχει κόψει από την δεκαετία του '90 τους δεσμούς της με αυτό, λόγω της "μετριοπαθούς" στάσης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο μαλιστα ειναι πολυ καλο νεο. Οταν εχεις τετοιες ειδησεις απο την φωλια.....Ειναι θαυμασια ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Λίγο μπερδεμένα τα λέει η wiki, δεν μπορώ να καταλάβω αν έφυγε λόγο της μετριοπάθειας του ΚΚΓ ή λόγο της μετριοπάθειας του ίδιου του CGT (δύσκολο το τελευταίο). Εκτός αυτού το 1995 έφυγε από την ΠΣΟ και πήγε στην ΕΤUC.

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. @Κώστας:
      Αν γνωρίζει κάποιος καλύτερα, ας μας ενημερώσει.
      Πάντως με δεομένη την δράση της CGT και του ΚΚΓ έκτοτε, δεν μου μοιάζει πιθανόν να έφυγε λόγω δικής της "μετροιοπάθειας", αν και είναι τρελλοί αυτοί οι γαλάτες...

      Διαγραφή
  5. Trash με την άδεια σου....
    Ρίξτε μια ματιά σε μια καινούρια προσπάθεια ενός νέου συνδικάτου:
    https://syndikatoergazomenonfarmakoukallyntikousynafonepaggelmaton.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοιτα ποιος βγαινουν αγωνες απο εκει που δεν το περιμενεις

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Την Γαλλική εργατική τάξη (ειδικά αυτή) καλό είναι να μην την υποτιμάμε. Κουβαλάει μια πολύ βαριά ιστορία πίσω της.
      Παρά το γεγονός πως οι Γάλλοι κομμουνιστές δεν στάθηκαν πάντα στο ύψος αυτής της ιστορίας...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.