Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

8 δικαιολογίες για να αράξεις σπίτι σου και να μην κάνεις τίποτα για το ασφαλιστικό που θα σου καταστρέψει τη ζωή

Προσπαθούμε να δώσουμε μερικά άλλοθι στον μέσο αδιάφορο, για να εξηγεί στην παρέα του γιατί δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για το ασφαλιστικό, σε περίπτωση που δε ντρέπεται να τα πει παραέξω.

Έχεις βρεθεί και εσύ στη δυσάρεστη θέση να σε αποκαλούν παρτάκια, όταν έκατσες να πιεις κάπου το φρέντο σου ή να φας ένα φρόζεν γιόγκουρτ; Έχει τύχει να μη μπαίνεις στο φέισμπουκ σε μέρα πορείας ή απεργίας, για να νομίζουν όλοι ότι συμμετείχες και εσύ; Έχεις νιώσει τον κοινωνικό αποκλεισμό, όταν όλοι στην παρέα σου γελάνε συγκαταβατικά και ίσως σου χαϊδεύουν το κεφαλάκι, όταν τους εξηγείς πως με τις πορείες δεν αλλάζει τίποτα;

Μην ανησυχείς. Είμαστε εμείς εδώ και με αφορμή το νέο γύρο κινητοποιήσεων που ξεκινάνε σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, προσπαθούμε να σου δώσουμε μερικές ατάκες, που μπορείς να λες στους κολλητούς σου και να κρύβεις την πραγματική έκταση της μαλακίας που σε δέρνει.

Όταν σε ρωτάνε λοιπόν γιατί δεν κατεβαίνεις στην πορεία για το ασφαλιστικό, μπορείς ανερυθρίαστα να τους λες:

Είμαι αγοραφοβικός

Ατράνταχτο επιχείρημα, που δεν επιδέχεται κατάρριψης. Είναι αλήθεια πως στις πορείες και στις διαδηλώσεις, μαζεύεται πλήθος κόσμου και δύσκολα μπορείς να βρεις μια ήσυχη γωνιά για να αράξεις την πέτσα σου. Το μόνο αρνητικό είναι πως για να γίνεις πιστευτός, μάλλον πρέπει να αρχίσεις να αποφεύγεις τις συνωστισμένες καφετέριες και το έξαλο κλάμπινγκ.

Έχω τις αλλεργίες μου
 
Προσοχή! Διευκρινίζεις πως εννοείς τις αλλεργίες στη γύρη και όχι στις πορείες, αλλιώς το κοινωνικό σου στάτους θα πλησιάσει αυτό του Μπάμπη Παπαδημητρίου. Είναι αλήθεια πως σε λίγο μπαίνουμε στο Μάιο και η φύση ολάκερη τείνει να ανθίζει σαν να μην υπάρχει αύριο ακόμα και στην τσιμεντούπολη της Αθήνας. Καλό είναι να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις αυτή τη δικαιολογία αν έχεις στην παρέα σου κάποιο φαρμακοποιό ή γιατρό, αφού μάλλον θα βρεθείς φορτωμένος με αχρείαστη φαρμακευτική αγωγή και σπρέυ για τη μυτούλα.

Δε μπορώ να έρθω, έχω ένα οικογενειακό θεματάκι

Πόσες φορές δε μας γλύτωσε αυτή η ατάκα από κάποια αγγαρεία στο σχολείο, όπως το να πούμε κάποιο ποίημα ή τον εκκλησιασμό ανήμερα των τριών ιεραρχών; Θυμήσου πως κατά βάθος μένουμε πάντα παιδιά και αν χρειαστεί, φέρε και μια δήλωση του νόμου 105 με υπογραφή απ’ τον κηδεμόνα σου.

Μια χαρά είναι 384 ευρώ σύνταξη

Από εδώ και κάτω αρχίζουν τα επιχειρήματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενώ ταυτόχρονα δείχνεις πως ξέρεις και για τι πράγμα μιλάς. Και ναι, μια χαρά είναι 384 ευρώ σύνταξη. Δεν κατάλαβα δηλαδή! Τα παιδάκια στο Μπαγκλαντές που ράβουν μπάλες, δε βλέπουν 384 ευρώ ούτε σε ένα χρόνο. Εσύ γιατί να είσαι σε καλύτερη μοίρα όταν φτάσεις τα 67; Τα λεφτά έτσι κι αλλιώς δε φέρνουν την ευτυχία.

Δε νομίζω ότι θα ζήσω μέχρι τα 67

Στρέψε το σκεπτικό του νομοσχεδίου ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό. Πόνταρε και εσύ, όπως και ο νομοθέτης, στο ότι μάλλον δε θα φτάσεις τα 67, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς για πράγματα τόσο μακρινά.

Έτσι κι αλλιώς, σύνταξη δε θα πάρω ποτέ

Αυτό είναι μάλλον αλήθεια, αν διαβάσεις το νέο νομοσχέδιο. Προσοχή! Στην περίπτωση που κάποιος στην παρέα σου απαντήσει «και δε σκοπεύεις να κάνεις τίποτα για να αλλάξει αυτό», προσποιήσου πως σε έπιασε κατούρημα.

Δεν πρέπει να φορολογούνται τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Ξέρω, αναρωτιέσαι τι σχέση έχει τώρα αυτό. Αλλά αφού στο ίδιο νομοσχέδιο περνάει και αυτή η απόφαση, η οποία καταργεί το φόρο στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, μπορείς άνετα να την επικαλεστείς και να δείξεις πως δε διαφωνείς αρκετά με το νομοσχέδιο, ώστε να κατέβεις σε πορεία. Αν μη τι άλλο, θα δείξεις πόσο καλά γνωρίζεις τα πράγματα και αφετέρου θα ανέβεις στα μάτια των φίλων σου αν αυτοί είναι κυρίως αεκτζήδες.

Μαλάκες, παίζει Game of Thrones!

Είναι αλήθεια πως δύσκολα βγαίνεις από το σπίτι όταν σε περιμένουν 50 λεπτά GoT, στο σκληρό σου δίσκο. Σύνελθε όμως αυτή τη δικαιολογία μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μόνο για να αλλάξεις κουβέντα. Κάποιος θα αρχίσει να σποϊλάρει και μόνο που ακουστεί το όνομα του Game of Thrones στην παρέα και θα σταματήσεις για λίγο να είσαι ο πιο γελοίος.

Παίζει ωραία εργάκια στην Τιβί αυτές τις μέρες

Μεγάλη βδομάδα είναι. Η αλήθεια είναι πως όλοι θα είμαστε καθηλωμένοι στους δέκτες μας αυτές τις μέρες. Θα επιπλεύσει φέτος ο Νώε; Θα θυσιάσει τελικά ο Αβραάμ τον Ισαάκ; Θα σταυρώσουν το Χριστό στον Ant1; Θα κολήσει λέπρα ο Τσάρλτον Χέστον; Σασπένς, σασπένς, σασπένς… Ποιος ασχολείται με νομοσχέδια και βλακείες.

Αν έχεις social media, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μερικά επιχειρήματα, που καλό είναι να μην πεις σε ανθρώπους που ξέρεις, αν θες να συνεχίσεις να έχεις κοινωνική ζωή. Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου όμως, δεν υπάρχει ντροπή. Ξεδιπλώσου.

Μόνο αν απεργήσουν όλοι οι Έλληνες θα κατέβω

Γίνε το τυπάκι σε μια συζήτηση, που ούτε καν reply στο comment δεν παίρνει. Κλάιν. Για λίγα δευτερόλεπτα έγινες ο Τσε της συζήτησης. Έδειξες πως είσαι τόσο έτοιμος να χτυπηθείς με το σύστημα, που δε σκοπεύεις να κάνεις τίποτα, αν δε σου στρώσουν άλλοι το κόκκινο χαλί της επανάστασης.

Με τις απεργίες δεν άλλαξε ποτέ τίποτα

Ανελέητο πλοκ-ντιλίτ σε όποιον εξυπνάκια πάει να σου πει πως με τις απεργίες και τις πορείες κερδήθηκαν όσα χάνουμε με αυτό το νομοσχέδιο. Για να το πας ένα βήμα πιο πέρα, μπορείς να του στείλεις και τραγουδάκια του Τζίμη Πανούση.

Εγώ διαβάζω VICE

Στην περίπτωσή σου και λογαριασμό της ΔΕΗ να διαβάζεις, καλό θα σου κάνει (κλεμμένο). Αλλά όχι, σοβαρά τώρα, μπορείς να λες ότι διαβάζεις VICE, το οποίο σήμερα και εντελώς συμπτωματικά, αποφάσισε να μας αποκαλύψει την «κρυφή βιομηχανία των διαδηλώσεων». Με μια αλλαγή στο άβαταρ και το γιούζερνέιμ του ακάουντ σου, κανένας δε θα το θυμάται σε μερικές μέρες.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται ώστε να αποφύγεις τη γενική κατακραυγή για την προκλητική επίδειξη της απολιτίκ φυσιογνωμίας σου, είναι η εξίσου προκλητική επίδειξη θράσους και βλακείας. Αν όχι τίποτα άλλο, οι περισσότεροι άνθρωποι δε θέλουν να ασχολούνται και πολύ με βλάκες, οπότε μάλλον θα τύχεις ευνοϊκής μεταχείρισης. Καλή τύχη.


Αν θέλετε, στείλτε μας και εσείς τις δικαιολογίες που έχετε ακούσει κατά καιρούς από διάφορους, προκειμένου να μη σηκώσουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για κάτι που επηρρεάζει τις ζωές τους. Κάνουμε συλλογή.
Πηγή: Σπασμένο παράθυρο 

4 σχόλια:

  1. Εν το μεταξύ...
    Obama announces 250 new military personnel for Syria
    http://www.aljazeera.com/news/2016/04/obama-syria-troops-160425061530370.html

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω παντως αυτο με τις αλλεργιες το καταλαβαινω :)
    ειδικα αν εχεις ασθμα και τρως χημικα στη μουρη
    Ακυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.