Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΑΘΗΝΑ: Μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο

«Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο» το σύνθημα που βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχο-λούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες, οι οποίοι διαδήλωσαν στο Σύνταγμα, ύστερα από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Το πανό στην κεντρική εξέδρα έστειλε το μήνυμα: «Δεν θα περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση. Όλοι στη 48ωρη γενική απεργία», με υπογραφή ΠΑΜΕ.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε και έκανε δήλωση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε τη δήλωση ΕΔΩ)

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα σημεία όπου είχαν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις, στην πλατεία Κάνιγγος, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στην πλατεία Ομονοίας.

Πίσω από τα πανό των σωματείων τους και των Λαϊκών Επιτροπών απαίτησαν δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Με συνθήματα όπως «Μέσα στης Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία έχει μόνο φτώχεια, πολέμους και ανεργία», «Μια επιλογή έχει ο λαός, ταξικός αγώνας, όχι συμβιβασμός», «Είμαστε σε πόλεμο μην παραδοθείς, έφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς», «Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» έκαναν ξεκάθαρο ότι όποτε και να φέρει για ψήφιση το νόμο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό, θα απαντήσουν με γενικό ξεσηκωμό, με 48ωρη απεργία, με συλλαλητήρια οργής και αγώνα.

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μίλησε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Τεχνικών.
(Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω)

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκίδα και σε άλλες πόλεις.

Το πρόβλημα του Ασφαλιστικού δεν είναι λογιστικό, αλλά πολιτικό, ταξικό τονίζει το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που ευθύνονται για την κρίση, την καταλήστευση των ταμείων. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Μέση λύση δεν υπάρχει: Ή τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, τα λαϊκά στρώματα, να δυναμώσουν, όλοι μαζί σε συμπόρευση, τον κοινό βηματισμό, τη συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την ίδια πολιτική και με γραμμή πάλης ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντά της. Να δώσουν μαζικό, μαχητικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 8 Μάη, στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και στη συναυλία αλληλεγγύης, που θα γίνει στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης και θα έχει τον τίτλο «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».
Πηγή: 902

5 σχόλια:

  1. Εμενα κατι μου λεει οτι θα ζησουμε την περσινή θεατρικη παρασταση με κλειστες τις Τραπεζες και κανενα μουσαντενιο δημοψηφισμα τσιρκο. Μονο που αυτην την φορα δεν τους βγαινει για εκλογες. Ο Υπολοιπος θιασος ειναι ετοιμος.Το παραμυθι για εξοδο απο την Ευρωζωνη απο το Λαφαζαναίικο απο το χαφιεδοτσουρμο του Μανιαδακη για Εξοδο απο την Ε.Ε με τους καπιταλιστες παντα κυρίαρχους εδω. Μαλλον εχουνε βρει καποια μηχανη του χρονου να γυρισουνε το ρολόι του Καπιταλιοσμού πισω πιθανον στην Γαλλικη Επανασταση........Μιλαμε για τρομερα νουμερα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν έχω την ίδια εκτίμηση, ούτε για δημοψηφίσματα (πιστεύω πως θα φάνε ξύλο μόνο κ να το αναφέρουν αυτή την φορά, μετά το προηγούμενο φιάσκο), ούτε για τις κλειστές τράπεζες (δεν ξέρω αν τις αντέχει η οικονομία τους).
      Επίσης δεν ξέρω ποιός παίρνει στα σοβαρά τον Λαφαζάνη, που περεπιπτόντος δεν μιλάει καν για έξοδο από την ΕΕ, ενώ πρόλαβε στις προηγούμενες εκλογές να τα μασήσει ακόμη και για το νόμισμα.

      Διαγραφή
    2. Το Εξοδος απο την Ε.Ε παιζει απο Αραβανηδες Πετροπουλους και Καλαματιανους. Σωστη ειναι η σκεψη δεν ειναι οπως περυσι αλλα ειναι τετοιοι Αδιστακτοι Τυχοδιωκτες που ολα ειναι πιθανα. Νατη Νατη η Αριστερά .................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Αυτοί που αναφέρεις δεν αντιπροσωπεύουν παρά τον εαυτό τους, και δεν καταλαβαίνω γιατί να τους κάνεις την χάρη να ασχοληθείς μαζί τους παραπάνω από όσο πρέπει.

      Κατά τα λοιπά, οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι όντως αδίστακτοι τυχωδιώκτες, αλλά πρηγούνται τα οικονομικά συμφέροντα της αστικής τάξης από τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες.
      Και δεν ξέρω κατά πόσο αντέχουν(οικονομικά) αυτά τα συμφέροντα όλο αυτό τα πανιγυράκι για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο.

      Διαγραφή
  2. Ο Υπουργος Παιδειας απεσυρε τροπολογια για τον τροπο προσληψης των Αναπληρωτων καθηγητων κατω απο την πιεση του αγωνα που αναπτυχθηκε απο το ΠΑΜΕ και την Λαικη Συμμαχια. Αλλη μια απόδειξη οτι ο μονος αγωνας που μπορει να εχει καποια προσωρινα αποτελεσματα στο σημερα ειναι αυτος που δεν εγκλωβίζει εργατικές λαικες δυναμεις στην διαχειρηση του καπιταλισμού αλλα αυτος που εχει στοχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης. Αφιερωμενο στους παραμυθαδες του Ανθρωπινου Καπιταλισμου μεσω του Αντιιμπεριαλιστικού.....Αντιμονοπωλιακού....δημοκρατικού.......μετώπου...... ωστε να καταστραφει νομοτελειακα ο λαος και το ΚΚΕ και να σωθει ο Καπιταλισμος. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.