Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τα παιδιά του πολέμου: εικόνες από drone στο βομβαρδισμένο χωριό Nikishino του Ντονιέτσκ

Βομβαρδισμένο αντιφασιστικό μνημείο μνημείο στο Nikishino
Το χωριό Nikishino βρίσκεται πολύ κοντά στη συνοριακή γραμμή που ορίζει τις Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ με την Ουκρανία και σε ίση απόσταση από τις δύο πρωτεύουσες των Λαϊκών Δημοκρατιών. Έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές σε όλες τις φάσεις της σύγκρουσης ενώ συχνά δέχεται τα πυρά του ουκρανικού στρατού και των φασιστικών παραστρατιωτικών μονάδων που δρουν στο πλευρό του. Ουσιαστικά δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει πληγεί από ουκρανικά πυρά τα τελευταία δύο χρόνια ενώ το 80% των κατοικιών είναι ακατάλληλες προς κατοίκηση. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, κάπου 30 οικογένειες συνεχίζουν να κατοικούν στο Nikishino αρνούμενες να εγκαταλείψουν τον τόπο τους παρότι κάποιοι κατοικούν πότε σε σταύλους και πότε σε υπόγεια καταφύγια αφού τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί ή όπως υπογραμμίζουν άλλοι μερικές φορές είναι δύσκολο ακόμα και να απλώσεις μια μπουγάδα. Παρ’ όλα αυτά με αλληλεγγύη στην καθημερινότητά τους συνεχίζουν να επιβιώνουν. Χαρακτηριστική για τους ανθρώπους αυτούς είναι η περίπτωση ηλικιωμένης γυναίκας που ενώ έχει παιδιά στο Κίεβο προτιμά να μείνει στο χωριό της καθώς όπως λέει το διαμέρισμά τους είναι πολύ μικρό και δεν θέλει να τους ξεβολέψει (περισσότερα εδώ στην αγγγλική γλώσσα)

Τον τελευταίο μήνα το Nikishino δέχτηκε και πάλι σφοδρά πυρά απ’ την ουκρανική πλευρά.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια εικόνα από drone που πετάει πάνω απ’ το χωριό λίγη ώρα μετά από νέο βομβαρδισμό. Τα παιδιά που ‘χουν απομείνει παίζουν στην παιδική χαρά του κλειστού σχολείου τους εν μέσω ερειπίων.


Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα των μονάδων του ουκρανικού στρατού και σκληρότεροι βομβαρδισμοί που ‘χουν ως αποτέλεσμα περίπου δέκα νεκρούς και τραυματίες (τόσο στρατιώτες όσο και άοπλους πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών). Σε επίσημες δηλώσεις τους, αξιωματούχοι της ΛΔ Ντονιέτσκ υποστηρίζουν ότι θεωρούν αρκετά πιθανή μια νέα προσφυγή της Ουκρανίας σε πόλεμο μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ούτως ή άλλως το επόμενο διάστημα παρουσιάζει ενδιαφέρον για την περιοχή του Ντονμπάς καθώς οι τοπικές εκλογές που ‘χουν εξαγγείλει οι δύο Λαϊκές Δημοκρατίες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία Μινσκ ΙΙ έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Απρίλη. Για κάποιους, η εντεινόμενη επιθετικότητα της ουκρανικής πλευράς σχετίζεται και με αυτό το γεγονός καθώς πραγματοποίηση των εκλογών υπό τους όρους του Μινσκ θα φέρει την εξουσία των Λ.Δημοκρατιών ένα βήμα πιο κοντά στην αναγνώριση.

Στην ίδια την Ουκρανία, την προηγούμενη εβδομάδα, όμαδες φασιστών επιτέθηκαν σε πολίτες της πόλης Νικολάεφσκ που τιμούσαν την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης τους απ’ τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής ενώ και στην Οδησσό, περίπου 100 νεοναζί, λιντσάρισαν τους γονείς των 50 θυμάτων του Κτιρίου των Συνδικάτων (2 Μάη 2014) οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη των παιδιών και συγγενών τους ζητώντας την τιμωρία των εμπρηστών-ενόχων.

Αυτά την ώρα που από κυβερνητικά χείλη αναγγελόταν ότι ο μέσος μισθός στη χώρα για τον Ιανουάριο του 2016 υπολογίστηκε σε κάτω από 150 δολάρια…
Πηγή: solidarityantifascistukraine

30 σχόλια:

  1. Λαοι που ζουσανε αδελφωμενοι για δεκαετιες με τον Σοσιαλισμο σημερα να σκοτωνονται μεταξυ τους. Πολλοι νοσταλγουνε τον Σοσιαλισμο σαν το καλυτερο συστημα που γνωρισε η ανθρωποτητα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Δεν σκοτώνονται "λαοί".
      Πολεμάνε ΦΑΣΙΣΤΕΣ με ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ!

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Και όλοι ξέρουμε πλέον με ποιών από τους δύο, το μέρος είσαι εσύ. Μας το έχεις διευκρινήσει επαρκώς.

      Παρέα με τα φιλαράκια σου τους μπατεριστές λοιπόν, το παρόν μπογκ είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ!

      Διαγραφή
    3. Οταν λες πολεμανε Φασιστες με Αντιφασιστες δεν ειναι λιγο αφηρημενο Συντροφε. ΟΙ Δολοφονιες που εχουνε γινει σε Κομμουνιστες στην περιοχη και υπαρχουνε καταγγελιες οτι οι Δολοφονοι τους δεν είναι στο Κιεβο....Αυτα δεν πρεπει να τα πουμε....την καλημερα μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
      Όταν λέω πολεμάνε φασίστες με αντιφασίστες είναι απόλυτα συγκεκριμένο (για όποιον έχει ένα κουκούτσι μυαλό και ενδιαφέρεται για την αλήθεια βεβαίως).
      Το γεγονός πως υπάρχουν και φασίστες και στο Ντονέσκ, με τον ίδο ακριβώς τρόπο που υπάρχουν και κομμουνιστές και στο Κίεβο, επιβεβαιώνει αυτό που λέω εγώ. Πως δεν πολεμάνε "λαοί", αλλά φασίστες με αντιφασίστες.
      Και προς μεγάλη σου απογοήτευση βέβαια, οι πρώτοι δεν έχουν καταφέρει να βάλουν στο χέρι τους δεύτερους, εδώ και πολύ καιρό και παρά τις αντιξοότητες.

      Ούτε εδώ θα νικήσουν οι δικοί σου Παναγιώτη, όσοι προπαγάνδα και να κάνεις στο ελληνικό ίντερνετ ενάντια στους αγωνιστές της Νοβορωσία.
      Οι κομμουνιστές ξέρουν (εάν μη 'τι άλλο) να πολεμάνε.

      Διαγραφή
  2. Παναγιώτη σε λίγο θα "καταδικάσεις τη βία από όπου και και αν προέρχετε"...
    Προφανώς για να μην υπάρχει "ενημέρωση" από τα αστικά μμε, πάει να πει ότι κάτι καλό γίνετε στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ.
    Φιλικά Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Χρήστος:
      Όχι, ο Παναγιώτης δεν καταδικάζει την βία "από όπου και αν προέρχεται".
      Δεν θα βρεις σχόλιο του να καταδικάζει την βία των ευρωνατοϊκών (οπουδήποτε στον κόσμο), και αν αναγκαστεί (για τα μάτια) να το κάνει, τότε αυτό θα γίνει απαραίτητα με 150 αστερισκους και συμψηφισμούς, που στην ουσία θα το ακυρώνουν.
      Είναι μεγάλη γάτα ο "Παναγιώτης"

      Διαγραφή
  3. Θα ζήσουν όμως το ευτρωπαικό όνειρο. Μόνο θλίψη προκαλεί η κατάσταση στην Ουκρανία, έχουν επιστρατεύσει όλη την αλητεία που υπάρχει και με το ζόρι να στρέψουν τους Ουκρανούς εναντίον των Ρώσων. Εύχομαι ολόψυχα πουλημένοι τύπου Ποροσένκο γιατί δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω αλλιώς σύντομα να αποτελούν μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας την οποία και κατέστρεψαν. Εύχομαι ο λαός να τους δώσει αυτό που αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από ότι έχω δει κιόλας η δημοτικότητά τους είναι ασύλληπτα χαμηλή, τουλάχιστον ο κόσμος εκεί κάτι βλέπει γιατί είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι. Το θέμα είναι να μην αλλάξουν μόνο τα πρόσωπα όμως αλλά και η κατεύθυνση, αν και δύσκολα θα βρεις χειρότερους από αυτούς, το τερμάτισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Το χαμηλό της δημοτικότητας τους θα έπαιζε κάποιο ρόλο στην περίπτωση που στην Ουκρανία τηρούνταν οι στοιχειώδεις αστοδημοκρατικές διαδικασίες. Η χώρα αυτή όμως ουσιαστικά κυβερνιέται από τις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες που ανέδειξε το Μαϊντάν.
      Ότι άλλο, καταστάλλεται άμεσα, ενώ και οι κυβερνήσεις είναι όμηροι των συμμοριών που τις έφεραν στην εξουσία.

      Διαγραφή
    2. Και κάποιοι τότε το στήριζαν αυτό και το θεωρούσαν επανάσταση.

      Διαγραφή
    3. @experience:
      Εμβληματικό άρθρο:

      "Η ουκρανική επανάσταση αποτελεί τομή τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για τον υπόλοιπο μετακομμουνιστικό κόσμο. Μέχρι σήμερα, οι μόνες μαζικές αντιδράσεις στα διεφθαρμένα και ολιγαρχικά καθεστώτα της περιοχής ήταν οι «χρωματιστές» επαναστάσεις - δηλαδή, οι ειρηνικές κινητοποιήσεις υπέρ μιας σταδιακής μετάβασης προς ένα κράτος δικαίου. Η ουκρανική επανάσταση είναι λοιπόν η πρώτη που ανατρέπει βίαια ένα καθεστώς - προέκταση της πρώην ΕΣΣΔ..."

      http://www.avgi.gr/article/2007339/poia-anoixi-gia-tin-oukrania-

      Διαγραφή
    4. Εντάξει, πλέον ο Συριζα θα φτάσει να έχει το ακαταλόγιστο, και τι δεν έχουμε ακούσει από αυτούς. Πάντως ο κόσμος μόνο μπορεί να τους διώξει και να ανατρέψει την κατάσταση, υποστήριξη από τη Ρωσία θα έχουν σίγουρα, αν το θέλει νομίζω δεν είναι και τόσο δύσκολο. Τους κάνουν προπαγάνδα δήθεν με το ευρωπαικό όνειρο και καλά ότι θα ζουν καλύτερα αλλά πολύς κόσμος δεν είναι εναντίον της Ρωσίας και είναι πάρα πολλά αυτά που ενώνουν τους λαούς αυτούς οι οποίοι είναι σχεδόν το ίδιο, η τουλάχιστον έτσι ελπίζω.

      Διαγραφή
    5. @experience:
      Ο παράγοντας Ρωσία, δεν είναι τόσο σταθερός. Μην ξεχνάμε πως η Ρωσία εχει επέμβει δύο φορές για να γίνει κατάπαυση του πυρός, την ώρα που ο Ουκρανικός στρατός βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη θέση και οι πολιτοφύλακες της Νονορωσία έκαναν προέλαση.
      Οι Ρώσοι χρειάζονται ουδέτερο έδαφος το σύνολο της Ουκρανίας σαν "μαξιλαράκι" στο ΝΑΤΟ. Εάν οι ανατολικές και νότιες πρώην ουκρανικές επαρχίες αποσχιστούν, η Ρώσικη επιρροή στο υπόλοιπο κομμάτι της χώρας θα είναι στο μηδέν.
      Οπότε οι Ρώσοι τους βοηθάνε αρκετά ώστε να μην χάσουν (οπότε και μπορούν να τους χρησιμοποήσουν ως μέσο πίεσης), αλλά του βάζουν ταυτόχρονα και τρικλοποδιές ώστε ούτε και να νικήσουν.
      Είναι αρκετά πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση η κατάσταση.

      Διαγραφή
  5. Πάντως πες και τη γνώμη σου η Ρωσία έμεινε ενωμένη παρά τον οικονομικό πόλεμο που δέχτηκε και νομίζω ότι κερδίζει έδαφος και στη Συρία και στην Ουκρανία, απλώς η αίσθηση που έχω, μπορεί να είναι λάθος. Θεωρώ απίστευτα σημαντικό να υπάρχει και ένα ας το πούμε αντίπαλο δέος απέναντι στις ΗΠΑ-ΕΕ γιατί αλλιώς είναι πολύ σκούρα τα πράγματα κοι οι πρώτοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μη συμβεί αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Προσωπικά δεν βλέπω να "κερδίζει" κάποιο έδαφος η Ρωσία. Εκείνο που βλέπω να διαλύονται η μία πίσω από την άλλη όλες οι συμμαχικές της χώρες (Λιβύη, Ουκρανία, Συρία).
      Και είναι προφανές πως εάν στον τελικό απολογισμό μια ακόμη σύμμαχος της Ρωσίας, η Συρία, βγει από τον πόλεμο κατεστραμένη, ακρωτηρηριασμένη, και με την συμμετοχή και δυτικών δυνάμεων στην κυβέρνηση της (αυτό είναι το καλύτερο για τους ρώσους, δυνατό σενάριο), ο τελικός χαμένος δεν είναι άλλος από την Ρωσία, που μόλις λίγα χρόνια πριν είχε έναν ισχυρό και πιστό σύμμαχο στην περιοχή.

      Η προσωπική μου άποψη λοιπόν και για την Συρία και για την Ουκρανία, είναι πως οι ευρωατλαντιστές κάνουν κυριολεκτικά πάρτυ.
      Άσχετα αν ξεκινάνε να διεκδικούν 100 για να τους μείνουν τα 50, από τα 20 που ήθελαν να πάρουν εξαρχής.

      Διαγραφή
    2. Αυτά που λες είναι σωστά, σίγουρα υπάρχει πίεση και έχει γίνει ζημιά, απλώς αν δεν υπήρχε η Ρωσία θα είχε ήδη αποφασιστεί η τύχη σε αυτά τα μέτωπα. Δεν βλέπω γιατί να θέλει να χάσει στην Ουκρανία πάντως. Αν τελικά η Συρία επιβιώσει έστω και με ζημιές και η Ουκρανία δε χαθεί θα είναι μία ήττα των ΗΠΑ ΕΕ

      Διαγραφή
    3. Τα πράγματα είναι πολύ σκούρα από την αντεπανάσταση και μετά, απλά δεν το είχαμε καταλάβει!
      Η Ρωσία και εγώ πιστεύω είναι σε δύσκολη θέση. Απλά δεν έχουμε μάθει να βλέπουμε άλλο παίχτη πέραν του ΝΑΤΟ, να παίζει μπάλα τα τελευταία 25 χρόνια, και μας μοιάζει σαν κάποιος να κερδίζει, ενώ απλά έβαλε ένα γκολ για να μείνει στο παιχνίδι που χάνει!

      Όπως πάντα, ελπίδα είναι η πάλη των λαών, και οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών, των οποίων οι συμμαχίες τους είναι πάντα προσωρινές, και αυτό φαίνεται και στις μέρες μας, σχετικά με την ΕΕ σε πρώτη φάση.

      Κώστας

      Διαγραφή
    4. Θα προσθέσω τη συμφωνία μου στην παρατήρηση του Trash. Πράγματι, τα περιθώρια αξιοποίησης διπλωματικών διαδικασιών (ή κυρίως αυτών) εκ μέρους της αστικής τάξης της Ρωσίας έχουν περιοριστεί πολύ. Το ζήτημα της "Ουκρανικής περίπτωσης" έχει κομβική σημασία. Πάντως, υπάρχει σοβαρή ανάγκη εξεύρεσης νέων συμμαχιών για τη Ρωσ. Ομοσπονδία. Με ό,τι αυτή η διαπίστωση συνεπάγεται για τη μελλοντική σοσιαλιστική εξουσία στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    5. @experience:
      Να γίνω λίγο σαφέστερος. Το παιχνίδι που παίζεται στην Ουκρανία είναι αυτό της δυνατότητας της προώθησης των αντιπυραυλικών ασπίδων και ραντάρ του ΝΑΤΟ στα Ρώσικα σύνορα. Αυτήν την δουλειά για τους δυτικούς μπορεί να την κάνει εξίσου καλά (ή και καλύτερα) και η μισή Ουκρανία.
      Οι σκποποί των ρώσων πάλι στο να υπάρχει ένα ουδέτερο μεταξύ αυτών και του ΝΑΤΟ εξυπηρετείται ΜΟΝΟ από μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ και μη-δυτικοποιημένη Ουκρανία.
      Οπότε η νίκη των αποσχιστικών κινημάτων της πρώην νοτιοανατολικής Ουκρανίας, που θα κόψουν την χώρα στα δύο, είναι ταυτόχρονα και γεωστρατηγική ήττα της Ρωσίας, αφού θα αφήσει το υπόλοιπο κομμάτι της χώρας υπό καθαρά δυτική επιρροή.
      Αν θες την γνώμη μου, οι επιδιώξεις των ρώσων στο Ουκρανικό είναι αναγκαστικά τόσο αντιφατικές, που δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να κερδίσουν το οτιδήποτε, ούτε καν να περιορίσουν το μέγεθος της χασούρας.
      Είναι win-win η κατάσταση για τους δυτικούς.

      Διαγραφή
    6. Οι σκποποί των ρώσων πάλι στο να υπάρχει ένα ουδέτερο μεταξύ αυτών και του ΝΑΤΟ
      =
      Οι σκποποί των ρώσων πάλι στο να υπάρχει ένα ουδέτερο έδαφος μεταξύ αυτών και του ΝΑΤΟ

      Διαγραφή
    7. @Orestis Komep:
      Πράγματι η ρώσικη αστική τάξη δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέγει συμμάχους, και πολύ περισσότερο που τους λίγους που της έχουν απομείνει, τους έχει κληρονομήσει από την ΕΣΣΔ, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

      Σωστή η παρατήρηση σου πως αυτή η διαπίστωση, συνεπάγεται και κάποια πράγματα σε σχέση με μια μελλοντική σοσιαλιστική επανάσταση στην Ελλάδα (ή και αλλού).

      Διαγραφή
  6. Η Ρωσια δεν μπρει να τα βαλει με τα γερακια, ο,τι και να κανει. Οι δρομοι των αγωγων θα χαραχτουν απο ΗΠΑ - ΕΕ στο τελος. Αυτο που κανει η Ρωσια ειναι να εκθετει τους δυτικους, κανει καλη προπαγανδα δηλαδη, και να βοηθαει συμμαχους σε περιοχες που εχει συμφεροντα, καθυστεροντας κατα καποιο τροπο το πεπρωμενο. Αυτο, οπως αποδεικνυεται στην Ουκρανια, μεχρι το σημειο που δεν θιγεται η αστικη εξουσια.

    Οταν ο Πουτιν ουσιαστικα χρησιμοποιει τους δορυφορους-αναγκαια κακα του ΝΑΤΟ (ISIS) για να προτεινει απο κοινου αντιμετωπιση των τρομοκρατων δεν το κανει για να επιτεθει στο ΝΑΤΟ αλλα για να μεινει η κατασταση παγωμενη. Δηλαδη, μηπως η κοινη γνωμη της δυσης στραφει περισσοτερο κατα ISIS, οποτε οι συμμαχοι της Ρωσιας μεινουν αθικτοι. Πραγμα που δεν προκειται να γινει γιατι οι τρομοκρατες ειναι ουσιαστικα σχεδιασμενοι απο την δυση. Χωρια που η υπαρκη τους συμφερει για καταστολη και φασιστοποιηση εντος των δυτικων χωρων.

    Τελικα, η δυτικη "κοινη γνωμη" μενει τετοια, γνωμη απραγη, φυλλο δεν κουνιεται. Τα παντα στην αναθεση. "Ο στρατος μας θα πολεμησει τους τρομοκρατες ισλαμιστες 666 (που δημιουργησε ουσιαστικα) και εμεις θα συνεχισουμε τη ζωουλα μας".

    Και ολα αυτα αποδεικνυουν πως το φαντασμα του κομμουνισμου ειναι πιο επικινδυνο στα μυαλα των δυτικων απο οποιοδηποτε φαντασμα (ισλαμιστες). Γιατι πως να ακουσουν οι δυτικοι τον Πουτιν, απο μια χωρα με τετοιο παρελθον; Αυτο λοιπον, πρεπει να μας τρομαζει. Δηλαδη το οτι οι δυτικοι λαοι θελουν μια σταθερη κατασταση εντος των συνορων τους, για εξω δεν τους νοιαζει βεβαια, και ουσιαστικα πρωτος κινδυνος δεν ειναι οι τρομοκρατες αλλα το να ΜΗΝ κερδαει η Ολυμπιακαρα (ΝΑΤΟ).

    σαπορ τουτουρκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @σαπορ τουτουρκι:
      Αυτό που λες. Για αυτούς ο πρώτος κίνδυνος είναι να σταματήσει να κερδάει το ΝΑΤΟ.
      Αυτή προφανώς είναι συνεπακόλουθα και η μεγαλύτερη ελπίδα για εμάς, την εργατική τάξη δηλαδή των χωρών του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού.
      Δεν τα έγραφε για πλάκα ο Λένιν περί "έμπρακτη επιδίωξη της ήττας του δικού μας ιμπεριαλισμού"

      Διαγραφή
  7. Αυτό που λες έτσι είναι, η Συρία είναι μια χώρα που δέχτηκε επίθεση και έχει απώλειες, όπως και η Ουκρανία και ας νομίζει ότι θα ζήσει το όνειρο, απλώς πριν μερικά χρόνια δεν υπήρχε καμία αντίσταση σε κανένα επίπεδο. Και η Ρωσία μόνη της δεν μπορεί να τα βάλει με όλους, πέτυχε νίκες πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @experience:
      Η δική μου άποψη είναι πως ο Κώστας πιο πάνω έχει δίκιο.
      Έχουμε συνιθήσει την δύση να παίρνει τα παιχνίδια με 6ή7-0, και η νίκες της με 5-2ή3 μας μοιάζουν με κάποιου είδους "ήττα"

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ, δεν ηττήθηκε η Δύση, όχι, αλλά αν συνεχίζει να πάιζει μόνη της τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πρέπει να αρχίσει να φαίνεται τρωτή και ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί και η Ρωσία έκανε κάποιο δρόμο ως προς αυτό, αυτό λέω απλώς. Προφανώς για τα δικά της συμφέροντα και μόνη της δεν μπορεί. Όσο υπάρχει κάποιος που τους αμσισβητεί και τους εκθέτει και δεν είναι αμελητέος είναι θετικό για μένα, αλλιώς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, έτσι νομίζω.

      Διαγραφή
    3. @experience:
      για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, χρειάζεται να ...υπάρχουν πρώτα-πρώτα.
      Και με την δύση να παίζει μπάλλα μόνη της, όπως έκανε τόσα χρόνια, κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρα εφικτό.
      Οπότε καταλαβαίνω την σκέψη σου, και συμφωνώ προφανώς με αυτήν.

      Απλά εδώ χρειάζεται ένα μέτρο (δεν λέω πως δεν το έχεις εσύ-κάθε άλλο) προκειμένου να μην φτάσεις να ταυτιστείς με την ρώσικη αστική τάξη.

      Ο μεγάλος κίνδυνος βέβαια, είναι πάντα να μην ταυτιστείς με την αμερικάνικη...

      Διαγραφή
    4. Νομίζω αντικειμενικά, όταν αρχίσουν να αναπτύσσονται για τα καλά οι αντιθέσεις (τώρα απλά είναι σε εμβρυακό στάδιο), δεν θα είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν και εφόσον η όποια χώρα θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης της.
      Θα είναι πιο ξεκάθαρα όλα, όπως σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι την Συρία την διαλύουν για τις αγορές και τον πλούτο της, και όχι γιατί το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ θέλουν να εκδημοκρατίσουν την χώρα...

      Κώστας

      Διαγραφή
    5. @Κώστας:
      Νομίζω πως το ζήτημα πάει πολύ μακρύτερη από την αγορά της Συρίας ή τον φυσικό της πλούτο, που ούτε το ένα ούτε το άλλο θα δικαιολογούσαν μια κατά μέτωπο σύγκρουση δύσης-Ρωσίας.

      Το παιχνίδι εδώ είναι πολύ μεγαλύτερο, και ονομάζεται "σχέδιο μεγάλη μέση ανατολή".
      Το σχέδιο δηλαδή της γεωστρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας:

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=1611092

      http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7064245

      "... ο πόλεμος στο Ιράκ, είναι απλώς το πρώτο στάδιο της πρωτοφανούς εκστρατείας των ΗΠΑ, όπου μετά το Ιράκ αυτές οι αμερικανικές δυνάμεις θα χρησιμοποιηθούν για τον ευρύτερο πόλεμο κατά όλης της περιοχής, και στο οποίο κατέληξε με ενδελεχείς αναλύσεις και το Ινστιτούτο «Stratfor». Το καινούριο που προστίθεται σε αυτές τις αναλύσεις, από την εταιρεία στρατηγικών αναλύσεων με στενές διασυνδέσεις με CIA και Πεντάγωνο, ότι «η ολοκλήρωσή του, κατά πάσα πιθανότητα, θα διαρκέσει μια γενιά»...."

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.