Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Θρίαμβος! Ο Συριακός στρατός ολοκλήρωσε την ανακατάληψη της Παλμύρα από το Daesh

O Συριακός στρατός και οι δυνάμεις λαϊκής άμυνας, υποστηριζόμενοι από ρώσικα αεροσκάφη, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Παλμύρα από τους τρομοκράτες του Daesh, σύμφωνα με όσα μετάδωσε την Κυριακή το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Μετά από σκληρές μάχες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο στρατός έχει τον πλήρη έλεγχο της Παλμύρας -τόσο στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και στις κατοικημένες περιοχές», δήλωσε στο AFP στρατιωτική πηγή.

Ο στρατός και οι δυνάμεις λαϊκής άμυνας καταδιώκουν πλέον τα υπολοίματα των ενόπλων του Daesh, που έφυγαν από την Παλμύρα υποχωρώντας σε Raqqa, Ντέιρ αλ-Ζορ και Sukhnah. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al-Masdar News, οι τρομοκράτες έχασαν εκατοντάδες μαχητές και όπλα στη μάχη για την Παλμύρα. 
Αναφέρθηκε νωρίτερα ότι ο συριακός στρατός είχε προελάσει στην Παλμύρα υπό την υποστήριξη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

«Σκαπανείς στρατού βρίσκονται στη διαδικασία της εξουδετέρωσης δεκάδων βομβών και ναρκών που είχαν τοποθετηθεί μέσα στον αρχαιολογικό χώρο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.


Η επίθεση του Συριακού στρατού για την ανάκτηση της πόλης από το Daesh ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη. 

Η Παλμύρα που βρίσκεται σε απόσταση 210χλμ της Δαμασκού, αποτελεί το κλειδί για το προπύργιο του Daesh στην Ράκα, στην ανατολική Συρία.
Η πόλη της Παλμύρα και τα ιστορικά αρχαία της μνημεία, βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Daesh από τον Μάη του 2015. Η τζιχαντιστική ομάδα, η οποία είναι παράνομη σε πολλές χώρες, περιλαμβανόμενων των Ρωσία και ΗΠΑ, έχει ήδη καταστρέψει μέρος των ιστορικών μνημείων, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως "μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς" από την UNESCO.
H τρομοκρατική ομάδα χρησιμοποίησε το αρχαίο θέατρο της πόλης σαν τόπο δημόσιων εκτελέσεων, μεταξύ αυτών και εκείνης του 82χρονου επικεφαλής των αρχαιοτήτων της Παλμύρα.

Πηγή: Sputnik
Υ.Γ.
Η είδηση επιβεβαιώνεται και από ΝΑΤΟϊκές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.