Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Οι πρόσφυγες και ο καταμερισμός εργασίας στην ΕΕ

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει ένας καταμερισμός εργασίας (π.χ. η Κοινή Αγροτική Πολιτική), που φυσικά αποφασίζουν κάποιοι ισχυροί και επιβάλλεται το ποιος θα κάνει τι. Στο προσφυγικό, αποφασίστηκε η Ελλάδα να αποτελέσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ευρώπης, ένα δίχτυ ψυχών και το αιγαίο ένα υγρό νεκροταφείο, και να πάρει (οι ΜΚΟ να πάρουν δηλαδή) bonus κάποια εκατ. ευρώ.

Έτσι, αφού βολεύει, οι υπόλοιπες χώρες θα κοιμούνται ήσυχες χωρίς να τους ενοχλούν οι ”βρώμικοι” πρόσφυγες που ήρθαν από τις χώρες που αυτά τα ίδια Ευρωπαικά κράτη κατάστρεψαν, με το ΝΑΤΟ και την υπόλοιπη παρέα. Η κυβέρνηση Συριζα αποδέχτηκε πλήρως αυτό τον ρόλο του συνοριοφύλακα του ”Ευρωπαικού πολιτισμού” που της ανέθεσαν. Έτσι αντί να παρακούσει την ΕΕ και να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες να πάνε όπου θέλουν, στήνει με οδηγία της ΕΕ Hot Spots (”ανθρωπιστικός” τρόπος να πεις στρατόπεδο συγκέντρωσης) για να μαζέψει με το ζόρυ τους πρόσφυγες που κάθε άλλο θέλουν παρά να μείνουν κλεισμένοι εκεί, και δεν τολμά να παρακούσει ούτε μια εντολή από την ΕΕ. Και έχουν κάποιοι το θράσος να το αποκαλούν αυτό αλληλεγγύη. Τους πρόσφυγες τους ρώτησαν;

Για τις ευρωπαικές αστικές τάξεις, οι πρόσφυγες είναι κάτι σαν έντομα και η Ελλάδα η εντομοπαγίδα. Θα αναλάβει να τους κάνει την βρώμικη δουλειά για να μπορούν να το παίζουν ανθρωπιστές. Θα αναλάβει την διαλογή, ποιος μας κάνει για εργατικό δυναμικό και ποιος όχι. Οποιος δεν μας κάνει θα σταλεί πίσω ή θα πεταχτεί στα σκουπίδια, όποιος μας κάνει θα είναι το δείγμα του ανθρωπισμού μας.
Υ.Γ.
Υπάρχουν αυτοί που θα ήθελαν να μην υπάρχουν πρόσφυγες γιατί το έθνος πρέπει να παραμείνει καθαρό, ο Ευρωπαικός πολιτισμός πρέπει να παραμείνει αμόλυντος, γιατί θα ήταν καλύτερα να τους πνίγουμε στην θάλασσα και γιατί μας θυμίζουν με πόσο αίμα είναι βαμμένος ο πλούτος της ”δύσης”.

Υπάρχουν και αυτοί που θα ήθελαν να μην υπάρχουν πρόσφυγες, γιατί ούτε οι ίδιοι οι πρόσφυγες θα το ήθελαν. Που είναι αλληλέγγυοι, μιλώντας ταυτόχρονα για τις αιτίες που τους δημιούργησαν, γιατί δεν είσαι ούτε στο εκατοστό αλληλέγυος αν τις αγνοείς. Που καταλαβαίνουν ότι λέγονται πρόσφυγες επειδή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, και όχι επειδή επιθυμούν να γίνουν κοσμοπολίτες ή μεταμοντέρνες νομαδικές υποκειμενικότητες. Αλλιώς θα λέγονταν τουρίστες. Η ίδια η θέληση του πρόσφυγα ήταν να μην γίνει πρόσφυγας.

Κάποιοι πονηρά ταυτίζουν τους πρώτους με τους δεύτερους και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την διαφορά. Είναι λες και για κάποιους είναι χαρά που υπάρχουν πρόσφυγες. Είναι για αυτούς χρήσιμοι. Ευτυχώς που έγιναν πολέμοι και υπάρχουν αυτοί οι ”βάρβαροι” πρόσφυγες. Άλλωστε αν δεν υπήρχαν και οι πρόσφυγες πως θα μπορούσαν κάποιοι να φαίνονται φιλάνθρωποι; Τι θα γίνονταν χωρίς βαρβάρους;
Πηγή: Αγκάρρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.