Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ποιο Κοράνι και ποια Βίβλος βρε πανίβλακα; Ο καπιταλισμός είναι.

Το να λες ότι το Κοράνι καθοδηγεί τους μουσουλμάνους και τους κάνει δολοφόνους των «απίστων» είναι το ίδιο σαν να ισχυρίζεσαι ότι η Βίβλος καθοδηγεί τους ιμπεριαλιστές Χριστιανούς να αφανίζουν ολόκληρους λαούς και τους καθοδηγούσε ανά τους αιώνες να σκλαβώνουν λαούς, να τους ληστεύουν, να κάνουν δουλεμπόριο, να κτίζουν θαλάμους αερίων, να ρίχνουν ατομικές βόμβες… ακόμη και την «χειρουργική ακρίβεια» των πυραύλων τους να αφανίζουν χιλιάδες αμάχους τους καθοδηγεί… «θεϊκό μάτι» από τον ουρανό και όχι οι δορυφόροι του θανάτου!

Αρνούνται, όλοι αυτοί οι φανατισμένοι, να δουν ότι είναι ο καπιταλισμός και τα ανταγωνιστικά ταξικά συμφέροντα που αναπτύσσει μεταξύ των μονοπωλίων και των αρχουσών αστικών τάξεων που σέρνουν τους λαούς ανά τους αιώνες και τους μετατρέπουν σε θύματα και κρέας για τα κανόνια τους στη μάχη, ποιος θα φάει ποιόν.

Αυτά προς απάντηση φανατισμένων ισλαμο-χριστιανών, πολιτισμένων της Δύσης και της Ανατολής, εθνικιστών, ρατσιστών και φασιστών κάθε χρώματος, φυλής και είδους.

Μερικες φωτογραφίες θα άξιζε να δούμε για να καταλάβουμε την εξής διαφορά: όταν οι λαοί κατακτούν δικαιώματα, απαλλάσσονται από κάθε φανατισμό υπέρ των καπιταλιστών. Όταν χάνουν δικαιώματα γίνονται αγνώριστα υποχείριά τους.

1. Ιρακ χώρα των τζιχαντιστών. Δείτε τους παππούδες των Τζιχαντιστών. Καμία σχέση που λέμε. Πώς έγινε η αλλαγή;
2. Γερμανία.  Πως από τις εργατικές διαδηλώσεις κατέληξαν σε φασιστικό παραλήρημα;
3. Ουκρανία, φασιστοκρατούμενη χώρα. Πως κατάντησαν έτσι τα «εγγόνια» των ποδοσφαιριστών της ηρωικής Δυναμό που προτίμησαν να πεθάνουν παρά να προσκυνήσουν τον φασισμό;
4. Αφγανιστάν πατρίδα των Ταλιμπάν και Μοτζαχεντίν. Οι «μητέρες» των Ταλιμπάν στη δεκαετία του 70 και ’80 και οι σημερινές Αφγανές. Πως έγινε η ανατροπή;
Πως θα τα ερμηνεύσεις όλ’ αυτά; Μόνο ότι ο καπιταλισμός και η πολιτικές επιλογές της άρχουσας τάξης τους μετέτρεψε. Κανένα κοράνι και καμιά Βίβλος.

Όταν οι λαοί κατακτούσαν δικαιώματα κανένα κοράνι και καμία Βίβλος δεν μπορούσε να τους γυρίσει πίσω σε σκοτεινές ατραπούς.

Όταν ο καπιταλισμός παίρνει το πάνω χέρι, σκοταδισμός απλώνεται παντού.

-Το καταλάβατε ρε πανίβλακες;
Πηγή: Αριστερά και πολιτική

6 σχόλια:

  1. Οι φασίστες μιλάνε για 3ο ελληνικό πολιτισμό (1ος αρχαία Ελλάδα, 2ος βυζαντιο), κατά το πρότυπο του 3ου ραιχ.

    REDs

    Μήπως έχετε αναρτήσει άρθρο σχετικό με το παραμύθι που θέλει τον χιτλερ και γενικά τους ναζι να κάνουν τον πόλεμο για τις αποικίες, που είχαν αγγλοι-γαλλοι και αυτοί δεν είχαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραμύθι για 3 λόγους:

      1. Αν θες να δημιουργήσεις αποικίες, δεν κάνεις ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πόλεμο.

      2. Μέτα το τέλος του πολέμου όχι μόνο αποικίες δεν είχε, αλλά χωρίστηκε στη μέση.

      3. Οι περισσότερες δυνάμεις των ναζι απορροφήθηκαν στην ΕΣΣΔ. Στην Αφρική δε στείλανε τόσο πολύ στρατό, όσο στην ΕΣΣΔ (εκτός αν ήθελαν να δημιουργήσουν αποικίες στην ΕΣΣΔ).

      Κάνω λάθος;

      REDs

      Διαγραφή
    2. @REDs:
      Ναι, κάνεις λάθος.
      -Οι λόγοι από πλευράς Γερμανίας και για τους δύο μεγάλους πολέμους ήταν οι ίδιοι, καθώς ακριβώς λόγω του γεγονότος πως οι Γερμανοί ήταν οι χαμένοι της αποικιοκρατικής μοιρασιάς, μοιραία η αναπτυσόμενη γερμανική οικονομία στερούνταν φυσικούς πόρους και αγορές. Και με δεδομένο πως δεν υπήρχε πλέον ανεξερεύνητο μέρος του κόσμου για να αποικιστεί...
      -Δεν ξεκινάς ποτέ έναν πόλεμο με την προοπτική να τον χάσεις, οπότε τα αποτελέσματα του δεν έχουν σχέση με τα κίνητρα για την έναρξη του.
      -Στο δεύτερο παγκόσμιο, δηλωμένος στόχος αποικιοποίησης (Lebensraum) ήταν τα εδάφη της ΕΣΣΔ στα ανατολικά (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%96%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%82), πράγμα που εξηγεί και το σπρώξιμο της Γερμανίας από τις δυτικές δυνάμεις μέχρι και την γερμανική εισβολή στην Γαλλία.

      -Εσύ για ποιόν λόγο νομίζεις πως έγιναν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι;

      Διαγραφή
    3. Οκ! Λάθος μου!

      Οι αγγλοι και οι γαλλοι, όμως, δεν κάνανε παγκόσμιους πολέμους για να έχουν τις αποικίες που έχουν.

      REDs

      Διαγραφή
    4. @REDs:
      Οι αγγλογάλλοι δεν χρειάστηκε κατά κανόνα να συγκρουστούν με άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Πρόλαβαν την εποχή των εξερευνήσεων, όπου υποδούλωσαν με τα κανόνια τους, λαούς οπλισμένους με ακόντια και χορτάρινες φούστες.
      Η Γερμανία που ιδρύθηκε ως κράτος μόλις το 1872 (μισό αιώνα μετά την ...Ελλάδα!), αυτό το τρένο το είχε χάσει, εφόσον το σύνολο του κόσμου είχε ήδη εξερευνηθεί και κατακτηθεί όταν αναπτύχθηκε βιομηχανικά η ίδια.
      Η μόνη της επιλογή λοιπόν ήταν να επεκταθεί προς ήδη κατακτημένα εδάφη.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.