Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Στώμεν καλώς

1. Ποτέ άλλοτε τόσοι ξένοι φίλοι δεν κατάφεραν, κυκλώνοντας την πατρίδα μας, να καταστήσουν μόνιμη την απέχθειά μας εναντίον τους. Τώρα βρίσκονται στις θάλασσές μας εξαιτίας μιας κυβέρνησης που εξάντλησε τον εξευτελισμό της και μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστής για την αναξιοπρεπή στάση της.

2. Ο δημόσιος λόγος; Αναλαμβάνοντας την πληροφόρηση, οι γνωστοί δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών χρόνια τώρα έχουν σωπάσει μπροστά σε καθετί πραγματικό, έχοντας δημιουργήσει παρέες ελαφρών συνδαιτυμόνων που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αναλύουν καθετί σαν κοσμικό κουτσομπολιό. Πίσω από αυτήν την ακατάσχετη φλυαρία και αναίδεια κρύβεται επιδέξια μια διπλωματική συμπεριφορά, ένα ασύστολο ψεύδος εκ μέρους τους, που προσπαθεί με γελοιότητες να πετάξει από πάνω της την περιφρόνησή μας.

3. Οταν η εσωτερική «αποικιοκρατία» δεν τα καταφέρνει μόνη της, δίνει το χέρι της κατευθείαν στις θεαματικές δυνάμεις των ΝΑΤΟϊκών - έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ποιος είναι το παραπάνω αφεντικό.

4. Η χαμέρπεια των αστών, αυτές τις δύσκολες ώρες της εσωτερικής κρίσης, επιμένει δυναμικά να αντλήσει όσα μπορεί για ίδιον όφελος. Εχοντας χάσει κάθε ίχνος ψυχραιμίας, ονειρεύονται το καθιερωμένο μοίρασμα λαφύρων το οποίο ακολουθεί κάθε καταστροφή. Πουλάνε τα ελαττώματά τους σε υψηλές τιμές και περιμένουν.

5. Ο Τσίπρας εξελίσσεται σε πολύτιμο βοηθό των Ευρωπαίων ηγετών, επιτρέποντας στους Δυτικούς να αλωνίζουν. Τώρα παραμυθιάζεται πως έχει ανοίξει βεντέτα με γνωστό μεγάλο εκδότη, μέχρι τελικής πτώσεως. Οι γιορτές των Απόκρεων τον διευκόλυναν να διαλέξει το ρόλο του μονομάχου. Και οι δύο κατά φαντασίαν εχθροί τροφοδοτούν την πιάτσα με ιστορίες φτηνής επιστημονικής φαντασίας.

6. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι το πρωτόκολλο φιλοξενίας που τους επιφυλάσσουν οι Συριζαίοι στους δρόμους της Αθήνας, οι νέοι εξακολουθούν να κατεβαίνουν στο κέντρο της θρονιασμένης βίας της εξουσίας με μια δυναμική που με ενθουσιάζει, γιατί διακρίνω λεπτομέρειες μέσα στην καθημερινότητά τους που έχουν άμεση σχέση με τη δημιουργία.

7. Οι τυπικές γελοίες ηθικές αξίες των Ευρωπαίων που εκστομίζονται ως εντολές εναντίον μας εξάντλησαν αυτήν τη φορά όλη την αχρειότητά τους στην αντιμετώπιση των γεγονότων της Ειδομένης. Ο χορός των καταραμένων στους φράχτες απέδειξε με όλους τους τρόπους στους Ευρωπαίους πως ο πολιτισμός τους ηττήθηκε οριστικά.

8. Είναι σωστή ευλογία ότι η πνευματική ένδεια της κυβέρνησης εκδηλώθηκε γρήγορα, δικαιώνοντας όσους την είχαν αμέσως διαγνώσει, διότι διαφορετικά το κόστος για την υπόθεσή μας θα ήταν μεγαλύτερο. Δεν ακολούθησαν λίβελλοι αλλά ούτε και σιωπή, αντιθέτως γέλια σε αφθονία, γέλια απελπισμένων, που καταλήγουν σε δάκρυα.

9. Οποιος διαχωρίζει την αισθητική από την ηθική αξίζει να ζει μόνο στον κόσμο των γουρουνιών.

10. Για τους Σύρους φοβάμαι το χείριστο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Ευρώπη τούς αντιμετωπίζει σαν επιδημία. Ζούμε όχι μόνο μια ακόμη επίδειξη ανικανότητας των Ευρωπαίων στο χειρισμό τους, αλλά και μια άλλου τύπου ήττα, γιατί, παρά την ωμότητα με την οποία διαχειρίζονταν μέχρι σήμερα κάθε πρόβλημα, ο νόμος και η τάξη που πρέσβευαν κλονίστηκε από εξωτερικούς παράγοντες. Οι Γερμανοί πολίτες αντιμετωπίζουν τους Σύρους με ένα κράμα φόβου και περιέργειας, και αν ακόμα η Μέρκελ δεν κλείσει τα σύνορα σίγουρο είναι ότι θα το κάνουν οι ίδιοι.
Του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

2 σχόλια:

 1. στο σημείο 7, με προβληματίζει αν θα πρέπει να λέμε Ευρωπαϊκός Καπιταλιστικός Πολιτισμός παρά σκέτο Ευρωπαϊκός πολιτισμός. Και αυτό δηλαδή για την πιθανή αλλά απομακρυσμένη περίπτωση που ένας επισκέπτης από άλλο παράλληλο σύμπαν όπου συνέβηκε και ο Καπιταλισμός στην Ευρώπη πέθανε νωρίς, στο δικό μας σύμπαν παραξηγηθεί ...

  βλέπω επέτρεψες πάλι τα σχόλια με την ιδιότητα "Ανώνυμος" παρά αναγκαστικά ταυτοποιημένος από κάθε λογής κυβερνορουφιάνους σαν τα openid, γκουκλ κλπ, αυτό μόνο καλό είναι.

  Σε ένα άλλο τέμνοντα σύμπαν, η Κυπριακή Κυβέρνηση κτίζει μνημείο στους στρατιώτες που επιτέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ενώ στην διαμαρτυρία που έγινε χθες στο νεκροταφείο ελαμίτες το φρουρούσαν. Ο κύπριος αρχιεπίσκοπος τελεί τρισάγια ή πως τα λένε και ο έλληνας πρέσβης στην Κύπρο, εν τη βασιλεία του Καισαριανιωτη Τσίπρα, γνωστού και για το αμόρε του με την ηγεσία του ΑΚΕΛ και δημοσιογράφους των οργάνων του, παραβρέθηκε στο μνημόσυνο του Γρίβα (επίσημα ή ανεπίσημα δεν ξέρω) πριν λίγους μήνες.

  Α!! ξέχασα ότι το τουρκικό πολεμικό πλοίο Μπαρπαρός που κάποιους μήνες πριν εκφόβιζε λίγα μίλια έξω από την Λεμεσό και Λάρνακα τώρα επιτηρεί το Αιγαίο σαν μέρος της ΝΑΤΟικής δύναμης. Ενώ η κυπριακή κυβέρνηση θέλει να προσλάβει εμμισθους, επαγγελματίες στρατιώτες και ο ΥΠΕΞ, γνωστό νατοϊκό ογλάνι, βάζει νερό στην διαχρονική θέση κάθε νούσιμου κύπριου για οριστική και αμετάκλητη αποστρατικωποίηση μιας ενωμένης κύπρου.

  ΑΧΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ΑΧΠ:
   -Η προσωρινή αλλαγή στους επιτρεπόμενους σχολιαστές είχε γίνει λόγω ανελέητου τρολαρίσματος.
   -Ιστορικά μιλώντας ο (δυτικο)ευρωπαϊκός πολιτισμός ταυτίζεται με τον καπιταλισμό.
   Έχει τα πρώτα του σκιρτίματα μαζί του κατά την περίοδο της αναγέννησης, απογειώνεται μαζί με αυτόν την περίοδο των αστικών επαναστάσεων και περνάει στην πλήρη παρακμή του κατά την περίοδο του ιμπεριαλισμού, όπου γεννάει τέρατα σαν τον φασισμό και την αποικιοκρατία.
   Νομίζω λοιπόν πως θα συμφωνήσω και με το σημείο [7] του Κακουλίδη.
   -Για την Κύπρο τα ξέρω. Εκείνο που βλέπω είναι τα πράγματα είναι σπρώχνονται συνειδητά στο σημείο που μακροπρόθεσμα, η διπλή ένωση και η διχοτόμηση θα μοιάζει η μοναδική λογική λύση, που θα φέρει και το σύνολο της Κύπρου εντός του ΝΑΤΟ.
   Αυτό εξάλλου ήταν και το σχέδιο των αμερικάνων από τα '60s.
   Μακάρι να κάνω λάθος....

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.