Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Την Κοινωνική Ασφάλιση και τα μάτια μας

Δε θεωρούμε ότι τα καραγκιοζιλίκια του Καμμένου και η ταραχή που προκάλεσε στο στρατόπεδο της συγκυβέρνησης αποτελούν μέρος ενός σχεδίου με στόχο τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού. Σημάδι της βαθιάς πολιτικής κρίσης είναι. Εκ των πραγμάτων, όμως, λειτουργούν αποπροσανατολιστικά. Οπως αποπροσανατολιστικά θα λειτουργήσει και η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή (σχεδιασμένη αυτή, όχι τυχαία).

Δε θεωρούμε ότι το προσφυγικό είναι ήσσονος σημασίας ζήτημα. Οταν όμως αυτό το κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα υποβιβάζεται σε ανθρωπιστικό και αντιμετωπίζεται ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας και οικονομικής επιβάρυνσης, μόνο τα πανιά των ρατσιστών και των εθνικιστών, που αφθονούν στην ελληνική επικράτεια, φουσκώνει. Ετσι, λειτουργεί και αυτό ως καύσιμο στη μηχανή του αποπροσανατολισμού και του ταξικού εκφυλισμού.

Μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο/τρόικα και μέγιστο το Ασφαλιστικό, που από τα αστικά ΜΜΕ παρουσιάζεται περίπου ως… άθροισμα μερικών λεπτομερειών.

Ερχεται Αρμαγεδδώνας. Δρομολογείται η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σ' ένα κοινωνικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από μαζική χρόνια ανεργία, ιδιαίτερα των νέων. Ενα σύστημα που χτίστηκε με αγώνες σχεδόν ενός αιώνα της εργατικής τάξης, διαγράφεται και αντικαθίσταται από ένα άθλιο προνοιακό σύστημα.

Ολα αυτά για τα οποία προειδοποιούμε από τις στήλες της «Κόντρας», από τότε που δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο Κατρούγκαλου, τα βλέπουμε τώρα να κυκλοφορούν με τη μορφή διαρροών. Αποτελούν δήθεν «παράλογες απαιτήσεις» των δανειστών, ιδιαίτερα του ΔΝΤ, ενώ στην πραγματικότητα πηγάζουν από τις συμφωνημένες αρχές του νέου ασφαλιστικού συστήματος, τις οποίες από τον περασμένο Ιούνη εισηγήθηκε η συγκυβέρνηση, με υπογραφή του ίδιου του Τσίπρα.

Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, ξέρουμε το τέλος του. Θα μας πουν ότι κατέληξαν σε έναν «συμβιβασμό» (οι ανάγκες της προπαγάνδας θα καθορίσουν αν θα τον ονοματίσουν «έντιμο» ή «κατόπιν εκβιασμού»), προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και «να πάρει μπροστά η οικονομία». Οι παλαιότεροι είχαν το «να πάρουμε τη δόση και να μη χρεοκοπήσουμε», οι σημερινοί έχουν την «επανεκκίνηση της οικονομίας, με την καλλιέργεια στους επενδυτές κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας».

Γι' αυτό και ένα σύνθημα πρέπει να επικρατήσει αυτές τις μέρες: την Κοινωνική Ασφάλιση και τα μάτια μας. Για να διατηρήσουμε ζωντανή την προοπτική να πάρουμε πίσω αυτά που μας αφαίρεσαν, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, πρέπει να φράξουμε το δρόμο στο σημερινό αντιασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα.

Για να δώσουμε ουσία και νόημα στην προοπτική της αντεπίθεσης, πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από το μοναδικό ταξικό ασφαλιστικό αίτημα, που κόβει τη φόρα σε κάθε προδοτική-συναινετική πολιτική: Απαιτούμε πλήρη ασφάλιση για όλους και πλήρη χρηματοδότησή της από τους καπιταλιστές και το κράτος τους.

Πλούτος εξακολουθεί να παράγεται (από τη δική μας εργασία), πλούτος υπάρχει συσσωρευμένος, ας τον διεκδικήσουμε.
Πηγή: Κόντρα

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.