Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ο Πούτιν έδωσε εντολή για την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για την έναρξη της αποχώρησης του κύριου τμήματος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία λέγοντας ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με τους υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων θα αρχίσει από τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι έδωσε επίσης εντολή για την ενίσχυση του ρόλου της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφν δήλωσε ότι ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για να τον ενημερώσει για τη ρωσική απόφαση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via enikos

20 σχόλια:

  1. δυο κομματια απο το ιδιο παζλ

    http://www.902.gr/eidisi/politiki/91350/anakoinosi-gia-tin-vomvistiki-epithesi-stin-toyrkia

    (http://www.902.gr/eidisi/kosmos/91342/anakoinosi-gia-tin-polynekri-epithesi-stin-agkyra)

    http://www.902.gr/eidisi/kosmos/91359/dietaxe-tin-aposyrsi-ton-rosikon-strateymaton-apo-tin-syria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζα οτι ο στοχος της επιχειρησης ηταν να εξαφανιστει το μαυρο και το πρασινο χρωμα απο το χαρτη εδω: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Syrian_Civil_War

    Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Ο στόχος προφανώς ήταν να Συριακή κυβέρνηση (που τώρα δέχονται ως συνομιλητή οι δυτικοί), να έχει λόγο η Ρωσία για τα τεκτενόμενα στην Συρία, να σταματήσει η προέλαση του ΙΣΙΣ, και μην υπάρχει περεταίρω δυτική επέμβαση ενάντια στον Συριακό στρατό. Επίσης να μην κυνδινέψει η ναυτική βάση τστην Τουρτούς.
      Α, και γυρίσει υπέρ της Συρίας η τροπή του πολέμου.
      Οι παραπάνω στόχοι έχουν επιτευχθεί για τους Ρώσους.
      Η επέμβαση τους προφανώς έφτασε στο όριο των στόχων που μπορούσε να πετύχει χωρίς να έρθει σε παραπάνω αντιπαράθεση με την δύση.

      Επίσης ο βασικός -κατ'εμέ- στόχος που ήταν να σταματήσει το προς Ιράν ΝΑΤΟϊκό "blitrzkrieg", επειτεύχθηκε επί του παρόντος, πλήρως.

      Διαγραφή
    2. Ο στόχος προφανώς ήταν να Συριακή κυβέρνηση=Ο στόχος προφανώς ήταν να υπερασπιστούν την Συριακή κυβέρνηση

      Διαγραφή
    3. Αν παρατηρησεις τον χαρτη που μολις σου εστειλα και ο οποιος δειχνει την κατασταση στις αρχες μαρτη εχουμε το κυριο μετωπο ακομα στην ερημο στα δυτικα της παλμυρας, την αλ νουσρα σχετικα κοντα στα λιμανια των αλαβιτων και τις ρωσικες βασεις. Η κυρια αλλαγη στο μετωπο ειναι η μεγαλη προωθηση των Κουρδων προς τα νοτια που αποσταθεροποιει την κατασταση στην Τουρκικη πλευρα παρα αλλαζει τις συνθηκες στην Συρια.

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή
    4. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Αναφέρθηκα πριν σε προφανείς στόχους που όντως πέτυχε η Ρώσικη επέμβαση.
      Η ανάγνωση του χάρτη μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Όχι μόνο από το "πόσο άλλαξε", αλλά και από το πόσο "ΔΕΝ άλλαξε", αφού πριν την ρώσικη βοήθεια στην Συρία το ΙΣΙΣ προέλαυνε σε όλα τα μέτωπα, ανώ τώρα βρίσκεται παντού σε άμυνα.
      Αν θέλουμε να δούμε δηλαδή και το καθαρά στρατιωτικό, εκτός από το πολιτικό κομμάτι, είναι προφανές πως η πρωτοβουλία κινήσεων άλλαξε πλευρά υπέρ του Συριακού στρατού.
      Άλλαξε δηλαδή πλήρως την δυναμική του πολέμου. Τόσο ώστε να αναγκάσει τους δυτικούς να αναγνωρίσουν την Συριακή κυβέρνηση ως ισότιμο συνομιλητή.

      Διαγραφή
    5. Το isis δεν προελαυνε σε ολα τα μετωπα. Η μεγαλη υποχωρηση στα νοτια απο την παλμυρα εγινε ακριβως για να σταθεροποιηθει το μετωπο δυτικα της πριν τον ερχομο των Ρωσων. Επισης οι ισλαμιστες υποχωρουν απεναντι στους Κουρδους απο την ηττα στο Κομπανι επισης πριν τους Ρωσους. Η αστικη διπλωματια αλλαζει διαρκως δεν ειναι χρησιμος δεικτης στην συγκεκριμενη φαση.

      Ο.Χ.Ε.Π.

      Διαγραφή
    6. @Ο.Χ.Ε.Π.:
      Αν καταλαβαίνω σωστά, το συμπέρασμα σου είναι πως η περίφημη "ρώσικη ιμπεριαλιστική επέμβαση" δεν ήταν τίποτε άλλο από μια τρύπα στο νερό τελικά.

      Δεν μπορώ να το δω έτσι για τους λόγους που σου είπα πιο πριν. Τόσο η τροπή του πολέμου, όσο και οι όροι της διπλωματικής σκακιέρας γύρω από αυτόν, άλλαξαν σίγουρα.

      -Η αστική διπλωματία μπορεί να αλλάζει τακτικές, αλλά όχι και στρατηγικούς στόχους. Αυτοί είναι σίγουρα χρήσιμοι δείκτες.


      Διαγραφή
  3. Η Ρώμη ζει και σπέρνει εφιάλτες σε ιμπεριαλιστές και αντεπαναστάτες. Ρε δε πάμε για ψάρεμα λέω γω. gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gorf:
      ????????????????

      Τι θέλει να πει ο ποιητής;

      Διαγραφή
    2. Η 3η Ρώμη ήθελα να γράψω και όπου ιμπεριαλιστές και αντεπαναστάτες βάλε ΝΑΤΟ και Ντες-χαριτολογώντας πάντα. Είναι ευχάριστο όταν ανακόπτονται και λίγο φίλοι μας στη Δύση. gorf

      Διαγραφή
    3. Ζητω η Ρωμη....ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. τι μαλακίες είναι αυτές?δε θα κατατροπώσει τους Τούρκους δηλαδή, κ στη συνέχεια να μας δώσει τη Κων/λη κ τα περίχωρα,ο ομόθρησκος αδερφός?..μη πιστεύετε ότι διαβάζετε,δε παίρνει πίσω τα στρατεύματα ο Πούτιν,εκεί θα είναι μέχρι να ξαναγίνουμε η ελλάδα των δύο ηπείρων κ των πέντε θαλασσών.... IRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @IRA:
      -Σε ποιόν απευθήνεσαι;

      Διαγραφή
    2. Στους Ψεκασμένους....κ μη νομίζεις ότι είναι λίγοι... IRA

      Διαγραφή
    3. @IRA:
      Δεν έχω δείγματα πως έχει τέτοιους αναγνώστες το μπλογκ...

      Διαγραφή
    4. TRASH,ότι κρύβεται στη σιωπή του,δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει, κ κυρίως ότι δε σε κοιτάζει.....ίσως κ να κάνω λάθος βέβαια,κ σε αυτή τη περίπτωση ,ας πούμε ότι έκανα απλά έναν αστεϊσμό.... IRA

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. @Μαύρο πρόβατο:
      Εξαιρετικά ενδιαφέρον.
      Το διάβασα με προσοχή.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.